Taksi opet poskupljuje

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tzar

Elita
VIP
Poruka
21.798
OXzk9kqTURBXy8zMzkyNDNkZDgwYWY1YzY1OGM4MTI5ODFhYzZjNzg0My5qcGVnkZMCzQMWAN4AAaEwBQ

Ponovo poskupeo taksi za 25%.

Tako sada, kako je objavljeno u Službenom listu, start umesto 220 dinara košta 270 u sve tri tarife, kilometar u prvoj tarifi je 96 dinara, umesto dosadašnjih 80, u drugoj košta 125 umesto 100 dinara i u trećoj 192 dinara umesto 160.

Čekanje po satu, prema novom cenovniku, umesto 900 dinara, košta 1.200 dinara.

Ovo je nače drugo poskupljenje taksi usluga u Beogradu poslednjih 10 meseci. Da podsetimo, u februaru 2022. u Beogradu donet je novi taksi cenovnik, prema kom su cene iz 2012. godine skočile za oko 20 odsto.

Podsetimo, strukovno udruženje taksi preduzetnika SITAB uputilo je u oktobru zahtev Gradu Beogradu za uvećanje cena, a zbog skoka troškova taksisti su tražili da start ubuduće iznosi 300 dinara, prva tarifa 100 dinara po kilometru, a druga odnosno treća - 130 i 200 dinara.

Prema tadašnjim zahtevima, sat čekanja je trebalo da košta 1.000 dinara.

U dopisu koji je tada poslat Gradu Beogradu, između ostalog pisalo je da je cena goriva, održavanja vozila i svih troškova cene obavljanja taksi prevoza znatno uvećana u proteklom periodu. Zbog toga, naveli su, nije bilo moguće poslovati po sada već starim cenama taksi prevoznika.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/p...acati-start-i-predeni-kilometar-a-sta/qz4vxv5

Poslednja izmena od moderatora:
dao bi im neograniceno poskupljenje pa neka trziste diktira cenu..dokle god ima putnika u tolikom broju da ne mozes naci slobodan taksi, cena je prihvatljiva.

oni ce sami smanjiti cenu kad krene promet da opada.
Такси не користе само програмери него и пензионери да оду до лекара - они који су слаби и не могу да издрже гњаважу са превозом (гужвом)... Некима је тешко и да оду до превоза па потом од превоза до циља.

Треба увести олакшице за пензионере, нпр. преко 75 година.

olaksica je da ih dobar komsija kao ti preveze do lekara.
Добар комшија који је запослен или добар комшија који чува сопствене унуке? :whistling:

Баш да видим да ли знаш било кога ко је спреман да некога покупи понедељком у 10 ујутру и вози на заказани преглед.

Добар комшија који је запослен или добар комшија који чува сопствене унуке? :whistling:

Баш да видим да ли знаш било кога ко је спреман да некога покупи понедељком у 10 ујутру и вози на заказани преглед.
ja to radim kad me zamole a imam vremena..sevap je pomoci

Uvesti lepo uber kao svuda u svetu.

Ceo Los Andjeles se vozi uberom, a u Beogradu ne moze.

Pa ce na uberu biti kategorije za obicne i siromasnije gradjanje i premium za bogatije.

Pa ce svi da se voze i svako prema svom dzepu i volji.

Dobro to je zezancija.

Ali uber stvarno ima kategorije.

Klasik je da vas vozi uber vozac i jeftiniji auto.

Premium je da vas vozi profi vozac i u boljem autu.

I drugacija je cena za jedno i drugo.

Ima tu jos kategorija, ako imate veliki prtljag, ako je vise ljudi....

Nema sve kategorije u svakom gradu, ali svuda ima te dve klasik za obicne gradjane i premium za bogatase.

A jos pre ubera su postojali servisi za zvezde i bogate. Tipa taksi ali ne moze da se zaustavi na ulici, nema nikakvu oznaku, luksuzno vozilo i na narucivanje.

I onda filmski studiji naruce 5 takvih vozila da voze zvezde. Kum od drugara je vozio to u Londonu, vozio Del Boja 100 puta od do BBC-a.

A nasi taksisti misle da su to, da ce da voze filmske zvezde i bogatase po Beogradu. Da ce da cekaju ispred filmskog studija i da odrade dve voznje za dan i cao.

A u stvarnosti njihovi klijenti su nesto sasvim drugo, radnici, penzioneri, uglavnom srednja klasa, posto ovde srbin cim ima neke pare prvo sto uradi kupi auto.

Tako da je to totalni promasaj.

I sto rece neko ako oni nisu javni prevoz nego prevoz za bogate, onda nema potrebe da ih pomazemo od nasih para iz budzeta sa 8000 evra, malim porezom, zutom trakom i gusenjem svake konkurencije.

Nego treba da raspalimo sve suprotno od toga.

Ja taxi koristim i bg samo ako hocu da prevezem macku ..
za sada mi nije nuzda pa me bas briga za poskupljenje

u Cacku maksimalno koristim taxi, i za 400 d se slatko izvozim, i kazu, jeftinije prodjes ako ides taksijem a ne svojim vozilom...al to je tamo
ybg...mi smo ovde prestonica

https://rs.n1info.com/biznis/taksi-cene-beograd/

Zanimljiva analiza.

Taksi u Beogradu skuplji nego u Zagrebu i Ljubljani gde su plate 1,5 i 2 puta vece.

A ima i zanimljvih komentara. Kazu da u Zagrebu rade uber, cameo i bolt i da voznja do 5 km moze da bude i 250 din. Da se tamo i studenti voze, a ne samo bogatasi.

Starno smo dno dna.

Jedina drzava koja nema uber.
Можда се тамо назире држава, а овде се назиру само интересна друштва...

Ако је некоме по вољи или не - тако буде.
За законитост - ко те пита...

Back