Tako se to radi!

niceboy

Elita
Poruka
20.047
Turske televizijske serije biće zamenjene serijama iz makedonske produkcije, najavio je ministar za informatičko društvo Makedonije Ivo Ivanovski.
"Uskoro počinje javna rasprava o novom Zakonu za medije, koji predviđa nove regulative kojima će, na žalost nežnijeg pola, biti smanjeno prikazivanje nekih emisija, kao što su 'Ifet', 'Ezel', 'Hiljadu i jedna noć', 'Sulejman veličanstveni' i drugih", izjavio je Ivanovski za skopski dnevnik "Večer".

Dnevnik navodi da se turske serije u Makedoniji emituju u najgledanijim, a makedonska produkcija u neatraktivnim televizijskim terminima, najčešće iza ponoći.

Novi medijski zakon predviđa da 30 odsto emitovanja u terminima od 8.00 do 20.00 časova bude zastupljena makedonska produkcija, koja bi tokom 2014. godine trebala da čini 40 odsto programa, a 2015. godine 50 odsto.

http://www.mondo.rs/s266534/Info/ex-YU/Makedonska_vlada_udarila_na_turske_serije.html

A nasi "regulatori" ne mogu da se mesaju u uredjivacku politiku...:roll:

a koju mi to domaću produkciju imamo
rts koji 6 godina daje bajiću milione iz budžeta
za babu koja se češka
i tužne pokušaje tipa folk i žene s dedinja
ajde!

Ne moraju biti domace serije, ali svakako NE TREBAJU biti turske! Ima jako dobrih americkih serija. Postoji toliko kvalitetnog stranog obrazovanog programa (BBC, NG i sl), koji na srpskim televizijama ne postoji..

rts koji 6 godina daje bajiću milione iz budžeta
za babu koja se češka
ajde!
Slatko me nasmeja sa babom i ceskanjem.
Nasa produkcija je uvek bila predvidljiva (cast retkim izuzetcima). Daj narodu jad i bedu (da vidimo da je to normalno i da se ne bunimo), daj malo golotinje i seksa (pa i oni koji toga nemaju u zivotu da se ovajde od gledanja TV-a), sve to zakuvaj sa nekim "likom" koji ugnjetava obican svet (obicno neki budza-dzudza, politicar, gazda ili kako vec) i na kraju zacementiraj sa crnim humorom.
Zona Zamfirova je bila pravo osvezenje (o glavnoj glumici necu ovde ni rec reci) u domacoj produkciji posle dugo dugo vremena.
Postoji i serija "Lisice" koja je trebala da bude nesto novo, tipa "seks i grad", a dobili smo ocajnu seriju, scenario bi mi ovde na forumu bolje napisali :). I dzabe i potencijal i finansije RTS-a. Pa im ni to nije bilo dovoljno, ista ekipa radila je i "Ono kao ljubav", ukakise se i tu. Ne umemo ni da prepisemo neku meksicku ili tursku seriju, sve zabrljamo, pa onda ni ne cudi sto nam se Budva koja peni i Suljo prikazuju kao "vrh" serije u udarnim terminima. Dok je meni kablovske i interneta, da ja na miru gledam Dextera i Homeland, srce mi je na mestu :).

Ne moraju biti domace serije, ali svakako NE TREBAJU biti turske! Ima jako dobrih americkih serija. Postoji toliko kvalitetnog stranog obrazovanog programa (BBC, NG i sl), koji na srpskim televizijama ne postoji..

Pa i te americke serije su nam preko glave ,o zlocinima na hiljade nacina samo imaju, a mozda i vise, a o drugim stvarima i da ne pricamo.Verujem da britanci , frnacuzi i ostali imaju sta da ponude,ali ove turske, spanske,i koje vec ne , muka mi je na samu pomisao . Ono verujem da imaju oni i kvalitetnih stvari, samo sto do nas dolaze ove isplative.:roll:

Jao da domace , pa tek one po hiljaditi put :dash:,pa mislim .Mozda bi jednostavno trebalo ukinuti serije i pustiti nesto poput Opstanka, ako se secate,tj. to bi bio kanal ,sto je naveo Niceboy ,nac.geografija i divljina, pa tu je i histori kanal, pa diskaveri , znaci neki mix svega ovoga pomalo .Pa da se ljudi malo edukuju , mislim da bi bilo pravo osvezenje,ako se u medjuvremenu ne bi digla buna za ukidanje samonjimaznanrazlogobozavanjenestaliimserija.:lol:

Back