TAKMICENJE - U mom gradu ovog proleca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Tema je siroka al opet specificirana, dakle bilo koji prizor iz vaseg grada, mesta sela... gde god da se nalazite ovog proleca...
Fotografija mora biti uslikana od danas 21 marta 2014 pa do kraja takmicenja...
Tema je bilo sta sto je specificno za vas grad ili sto vam se svidja, tamo gde se nalazite u ovom periodu....

tema je: u mom gradu ( mestu, selu )

Pravila

1. Fotografije moraju biti vase delo.

2. Zabranjeno je stavljati potpis na fotku.

3. Fotografija mora biti 800x600 (ili priblizne) rezolucije.

4. Photoshop-obrada dozvoljena.

5. Svako ima pravo da posalje jedna fotografije po takmicenju.

6. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.

----------------------------------------------------------------------------------------
Slanje fotki
Fotke saljete putem pp-a...... Moghrion

Rok za slanje fotografija je do 30 mart 2014. do 20h
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

srecno :heart:

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: !JO
da jeste moj grad ali ako neko putuje u tom periodu moze dauslika tamo gde je

a tema je ipak grad a ne prolece

Izvini, nisam bash u trenutku razumela...:)
Mogu da budem i na selu...vikend program sam na selu...no, svakako je tema lepa...ako ne budem u gradu, vishe sretje drugi put...

Poslednja izmena:
Izvini, nisam bash u trenutku razumela...:)
Mogu da budem i na selu...vikend program sam na selu...no, svakako je tema lepa...ako ne budem u gradu, vishe sretje drugi put...

pa to sam bas htela reci ako neko ne bude u gradu moze da slika selo nije problem :) bilo gde dase nadje u tom periodu

tako da nikome ne propadne takmicenje

- - - - - - - - - -

...nisam pisala ''ovo'' da bih nashla zamerku, nego...posudjujem fotoaparat/e vetj duzhe vreme, i...nikad nisam sigurna kada tju i gde biti u prilici da slikam...

ma naravno gde god da se nadjes slikaj to je to

pa zar na bombardovanje :)

salu na stranu,

nisi vodila racuna o datumima, poklapa se sa vanrednim takmicenjem.. datum ce biti izmenjen..

takmicenje traje do 30. marta da bi takmicenje koje ce pobednik bakijevve teme objaviti moglo da se zavrsi posle vanrednog takmicenja.

kad posavljate datume treba da vodite racuna o drugim takmicenjima da ne bi imali preklapanje..sustina i jeste da takmicenja budu barem nedelju dana razmaknuta..

zato je uvek pozeljno prvo kontaktirati moderatora radi dogovora...a i da bi bio tu da temu zalepi

nije malo

samo vanredna takmicenja zbog svoje specificnosti traju dugo..redovna nikad duze od 15 dana (dve nedelje)

komadici secanja je trajala 12 dana
u pokretu 11 dana
dan zaljubljenih 9 dana

tako da je duzina u trendu :)

da nisi cekala 2 dana od proglasenja pobede takmicenje bi trajalo 11 dana :)

obicaj je da se takmicenje zavrsi u subotu ili nedelju da bi ljudi slobodnog dana mogli nesto da ufotkaju ako nisu do tada ili da je dodatno obrade jer tad imaju vise vremena.
problem je sto vikenda posle krece vanredno takmicenje i zato je jedini slobodan termin 30. mart.

eventualno moze vikend posle vanrednog ali bi to nepotrebno razvodnilo takmicenje jer bi bilo predugacko a to bi dodatno povuklo i pomeranje sledeceg takmicenja.

9 dana je sasvim dovoljno narocito sto obuhvata dva vikenda ;)

imali smo temu koja je trajala 1 sat pa je bila uspesna..

9 dana je sasvim dovoljno vremena :)

ako sam dobro shvatio temu ona je slicna bakijevoj samo sto je njegova bila veoma precizna sto se tice vremenskog tajminga (samo jedan sat) a tvoja traje 9 dana a sama tema je slobodna..svako fotka nesto sta god bilo vezano za grad u kome zivi ili u kome se nalazi?

imali smo temu koja je trajala 1 sat pa je bila uspesna..

9 dana je sasvim dovoljno vremena :)

ako sam dobro shvatio temu ona je slicna bakijevoj samo sto je njegova bila veoma precizna sto se tice vremenskog tajminga (samo jedan sat) a tvoja traje 9 dana a sama tema je slobodna..svako fotka nesto sta god bilo vezano za grad u kome zivi ili u kome se nalazi?

tako je :)
tema je vezana za nas grad ili za grad u kojem se trenutno nalazimo u ovo vreme i vezana je za tih 9 dana

- - - - - - - - - -

Cudno, kad god je tako lepa tema ja uvek budem poslednji......:think:

ne budi sujeveran :aha:

OK, imam ja par pitanja...
1. Može li sudjelovati netko tko nije iz Srbije (znam da neću osvojiti nijedan glas, ali važno je sudjelovati :))
2. Kako se točno utvrđuje da je fotka autorska???
3. Mora li na slici biti datum???
4. Zašto je photoshop dozvoljen??? Može se potpuno promjeniti fotka da to uopće ne izgleda na ono što je slikano... Onda ako je već photoshop dozvoljen, da se stavi slika prije obrade i poslije obrade...
5. Zašto samo jedna slika??? Zašto ne bar 2-3 slike...
6. A i sama tema mi se čini preširoka: Proljeće u mom gradu??? A što??? Drveće, cvijeće, neke zgrade, ljudi po vani, igrališta??? Auti pred hotelom??? Ne kužim... :(

Ево и пар одговора...

1. Право на учешће има свако ко је члан форума
2. Рачуна се на неки здрав разум и процену модератора, тј мене...:mrgreen:
3. Обзиром на специфичност идеје, не би шкодило да се остави exif или да се уз слику за такмичење проследи и оригинална, необрађена слика која, као таква, садржи exif.(inprint датума на слици није неопходан па ни пожељан због естетске форме)
4. Обрада је дозвољена јер је то негде и еквивалент развијању филма... без постпроцеса, дигитална фотографија реткло ваља...(дозвољене су мале до умерене корекције, боја, тонова, контраста и слично. Масивна обрада.. до сад се нико с тим није јављао, мада, вероватно не би била прихваћена)
5. Правило једне слике је добро устаљено јер је практично и потврђено као најбоље решење за овакву форму такмичења.
6. Свака тема може да се интерпретира на небројано много начина, а ова, делује да јесте таква, али је заправо фокусирана на ономе по чему је град препознатљив у прлеће. шта је у нашем граду специфично за то доба године и ових дана... по чему се препознаје да је пролеће стигло у град...

OK, znači bez datuma i nešto specifično za grad u kojem se živi ili kojem jesi... Meni tu opet na pamet padaju samo neke građevine, a da je proljeće stiglo vidi se po cvijeću, drveću... Znači nekakav miks neke građevine i biljnog svijeta bez datuma na slici, otprilike... Pa, tko zna...

Inspiracija se gibi? Kome se to inspiracija gubi? Meni ne.
Ja vec imam 10000 ideja - prolece nudi mnogo vise osim samo cveca. Treba samo otvorenih ociju prosetati kroz ulice u kojeima su oziveli ulicni kafici ... uz reku gde se setaci pod blagim proletnim suncem na klupama suncaju.... pa i sezona rostiljanja je prvim proletnim danima zapocela ... inspiracija neogranicena cak i tada kada je pravo aprilsko kisno vreme ...

baky je imao ciljanu temu, (jer su taj dan bili izbori..da se razumemo) i svako je dao nešto u to propisano vreme-gde god da se zatekao..mislim da nema blage veze sa prolećem

tabova tema je CVET, znači možemo ga uslikati kako nam volja, da li sa drveća, u saksiji , šumi..livadi ili već po volji i načinu i tehnici..

a Monina tema je široka i daje baš finu šansu za kreativnost..proleće u gradu ili mestu..nije samo budjenje prirode i slikanje cveća( što se ne osporava)...već ima mnogo šire značenje i ideja :)

edit: kao i u tekmi delići sećanja...tema nije bila da se prikažu samo stare stvari koje imaju asocojacije..već i dogadjaji koji potaknu na neko sećanje
a to je stvar posmatrača kako i da li će "zapaziti" prikazanu emociju ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back