TAKMIČENJE - tema - DRVO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam polemiku,pa da se uključim sa jednim predlogom.
Rokovi za slanje i glasanje su jako dugi,predpostavljam zbog toga da bi se dobilo na vremenu i bilo manje
takmičenja na nivou godine ,ali mislim da bi se to moglo raditi i po krugovima ,a na istu temu.
Evo, do sada je stiglo 20 fotografija ,a verovatno će stići još ,jer je tema zaista inspirativna.
U prvom krugu eliminacija bi se moglo prvih deset plasirati za drugi krug ,a potom 5 u treći koji bi ujedno bio
i onaj u kojem se tri fotke izdvajaju.Mislim da bi igra tako bila dinamičnija i napetija,možda bi oni koji ostanu
imali motiv da animiraju ljude da posete glasanje i glasaju ,po savesti naravno.
Mislim da preveliki broj fotki izaziva ne samo neodlučnost,već neke fotke koje su zaista dobre ne dođu do
izražaja jer se glasa samo za tri.

:think:

Ima nesto u tom predlogu......

Rokovi za slanje i glasanje su jako dugi,predpostavljam zbog toga da bi se dobilo na vremenu i bilo manje
takmičenja na nivou godine ,ali mislim da bi se to moglo raditi i po krugovima ,a na istu temu.
Evo, do sada je stiglo 20 fotografija ,a verovatno će stići još ,jer je tema zaista inspirativna.
U prvom krugu eliminacija bi se moglo prvih deset plasirati za drugi krug ,a potom 5 u treći koji bi ujedno bio
i onaj u kojem se tri fotke izdvajaju.Mislim da bi igra tako bila dinamičnija i napetija,možda bi oni koji ostanu
imali motiv da animiraju ljude da posete glasanje i glasaju ,po savesti naravno.
Mislim da preveliki broj fotki izaziva ne samo neodlučnost,već neke fotke koje su zaista dobre ne dođu do
skroz odlican predlog

Ne kazem da predlog nije vredan razmisljanja ali.........da malo pojasnim neka pitanja u postu

od 23.11.2011g...kada smo poceli sa takmicenjima ..kojih tada nije ni bilo.. pa do sada.. imali smo racunajuci i ovo..Drvo ...18 takmicenja.
.znaci ako se drzimo ciste matematike imali smo u proseku 1,8 takmicenja mesecno ..sto ne smatram da je malo isto mislim da bi vise tema od ovog
dovelo do zamora materijala sto se kaze..imamo dva takmicenja...jedno redovno sa temom koju zadaje pobednik prethodnog i jedno vanredno koje
postavljamo po izboru..a rokovi su uvek duzi za slanje fotografija od rokova za glasanje ..jer ljudima treba dati vremena da fotografisu..pri tom ni jedan rok
nije bio predug osim za vanrednu temu Leto.sto smo smatrali normalnim...zbog godisnjih odmora i slicno..

Ovih dana krece novo Vanredno takmicenje a kada se zavrsi ovo sa temom Drvo krece i jos jedno redovno takmicenje

dalje

sto se tice glasanja..ono za sada ostaje ovakvo kakvo je s tim sto mozemo kada ima veliki broj fotografija da povecamo broj fotki za koje se glasa sa 3 na 5 na primer.. da se glasa 1,2,3,4,5...a to sa eliminacionim krugovima....morate imati na umu .zainteresovanost onih koji glasaju da to urade po tri puta..i za ovo je prilicno tesko animirati ljude za glasanje a kamoli za jos dodatnih jedan ili dva kruga glasanja...smatram da bi tek u takvom sistemu glasanja i eliminacija dolazilo do lobiranja...ali kao sto rekoh predlog nije odbacen..o njemu cemo da razmislimo i jos se dogovorimo..

dalje

sto se tice glasanja..ono za sada ostaje ovakvo kakvo je s tim sto mozemo kada ima veliki broj fotografija da povecamo broj fotki za koje se glasa sa 3 na 5 na primer.. da se glasa 1,2,3,4,5...a to sa eliminacionim krugovima....morate imati na umu .zainteresovanost onih koji glasaju da to urade po tri puta..i za ovo je prilicno tesko animirati ljude za glasanje a kamoli za jos dodatnih jedan ili dva kruga glasanja...smatram da bi tek u takvom sistemu glasanja i eliminacija dolazilo do lobiranja...ali kao sto rekoh predlog nije odbacen..o njemu cemo da razmislimo i jos se dogovorimo..

Ovo je isto ok ideja:)

Nije tacno :)

Rokovi za slanje nisu jako dugi, oni su umereno rastegnuti ne da bi se dobilo u vremenu i da bi bilo manje takmicenja, (na kraju vanredna takmicenja sam uveo bas da bi povecali broj takmicenja i da nemam praznih hodova izmedju i/u tokom redovnih takmicenja) nego da bi kreativnost mogla da dodje do izrazaja.
Niko ne moze dobru fotografiju da napravi za jedan dan.
Potrebna je i inspiracija.
Sustina takmicenja nije samo da se izvuce neka fotka iz naftalina harda nego da se na zadatu temu napravi neka nova fotka.
naravno da su i stare dobrodosle ali se na takmicenju igramo i zar nije lepse malo razmisliti o temi.. pogledati okolinu.. dati kreativnosti na volju i napraviti specijalnu fotku za to takmicenje a za to je potrebno vreme.
Smatram da je nekih petnaestak dana koliko obicno traje takmicenje dosta razuman period ni predugacak ni prekratak. A sama duzina zavisi i od dana kad se tema postavi jer obavezno gledamo da kraj bude u nedelju uvece da bi ljudima dali vikend vise da na miru naprave to sta su zamislili.

Vanredna takmicenja ..sama rec kaze..vanredna su.. i ona ne idu po ustaljenim sablonima, obicno su i teme speceficinije i samim tim duze traju, ali znaju da budu i ekstra kratka kao sto je bilo takmicenje za uskrs. ona su mahom vremenski ogranicena periodom koji obuhvata dogadjaj koji je tema..ako je dogadjaj duzi onda je i period duzi, ako je dogadjaj kraci i period je kraci.

Smaras da bi se na dinamici dobilo tako sto bi se u 3 kruga glasalo o istim fotografijama?
izvini, zaista vrlo cesto uvazavam tvoje misljenje ali ovo naprosto nije logicno :)
dinamika se dobija novim stvarima, nikako vracenjem istih stvari u krug.
a na stranu sto ljudi jedva da dodju i glasaju jednom, ko ce animirati ljude da 3 puta glasaju za istu stvar kad su svoje misljenje rekli vec prvi put.

Ideja o povecanju glasova srazmerno broju fotografija je ideja koja se i imeni mota po glavi vec duze vreme tako da je podrzavam.

Svojevremeno sam cak mislio da predlozim i ovaj princip

ako na takmicenju bude
1-9 fotografija glasa se 1,2,3
10-19 glasa se 1,2,3,4
20-29 glasa se 1,2,3,4,5
30+ glasa se 1,2,3,4,5,6

Nije tacno :)

Rokovi za slanje nisu jako dugi, oni su umereno rastegnuti ne da bi se dobilo u vremenu i da bi bilo manje takmicenja, (na kraju vanredna takmicenja sam uveo bas da bi povecali broj takmicenja i da nemam praznih hodova izmedju i/u tokom redovnih takmicenja) nego da bi kreativnost mogla da dodje do izrazaja.
Niko ne moze dobru fotografiju da napravi za jedan dan.
Potrebna je i inspiracija.
Sustina takmicenja nije samo da se izvuce neka fotka iz naftalina harda nego da se na zadatu temu napravi neka nova fotka.
naravno da su i stare dobrodosle ali se na takmicenju igramo i zar nije lepse malo razmisliti o temi.. pogledati okolinu.. dati kreativnosti na volju i napraviti specijalnu fotku za to takmicenje a za to je potrebno vreme.
Smatram da je nekih petnaestak dana koliko obicno traje takmicenje dosta razuman period ni predugacak ni prekratak. A sama duzina zavisi i od dana kad se tema postavi jer obavezno gledamo da kraj bude u nedelju uvece da bi ljudima dali vikend vise da na miru naprave to sta su zamislili.

Vanredna takmicenja ..sama rec kaze..vanredna su.. i ona ne idu po ustaljenim sablonima, obicno su i teme speceficinije i samim tim duze traju, ali znaju da budu i ekstra kratka kao sto je bilo takmicenje za uskrs. ona su mahom vremenski ogranicena periodom koji obuhvata dogadjaj koji je tema..ako je dogadjaj duzi onda je i period duzi, ako je dogadjaj kraci i period je kraci.

Smaras da bi se na dinamici dobilo tako sto bi se u 3 kruga glasalo o istim fotografijama?
izvini, zaista vrlo cesto uvazavam tvoje misljenje ali ovo naprosto nije logicno :)
dinamika se dobija novim stvarima, nikako vracenjem istih stvari u krug.
a na stranu sto ljudi jedva da dodju i glasaju jednom, ko ce animirati ljude da 3 puta glasaju za istu stvar kad su svoje misljenje rekli vec prvi put.

Ideja o povecanju glasova srazmerno broju fotografija je ideja koja se i imeni mota po glavi vec duze vreme tako da je podrzavam.

Svojevremeno sam cak mislio da predlozim i ovaj princip

ako na takmicenju bude
1-9 fotografija glasa se 1,2,3
10-19 glasa se 1,2,3,4
20-29 glasa se 1,2,3,4,5
30+ glasa se 1,2,3,4,5,6

Iskreno ,nisam očekivala da će moj post izazvati ovoliko pažnje ,ali činjenica da si se i ti uključio u polemiku (koja mi nije bila cilj ),mi godi ,iskreno rečeno ;)

šala na stranu ....kažeš mi da nije lako animirati ljude da se tri puta motaju oko glasanja ,a sa druge strane je lako da se *posvete* osmišljavanju i pravljenju
novih fotografija ,čekajući inspiraciju ,samo zarad toga da bi učestvovali na takmičenju,a bez kvantifikovanog motiva ,odnosno rezultata ?!! meni to prosto nije logično..
S druge strane ,ako neko svoje fotke drži na nekom od sajtova ,kao što to ja radim na photobucketu ,ne pravim razliku između starih i novih ,sve ih uploudujem
u postojeći folder - album ,koji je ime dobio kad je napravljen i pravo da ti kažem ,nije mi baš stalo da ga preimenujem svaki put kad se popuni novim fotkama.
Slažem se sa tvojim pogledom na dužinu vremena ,jer vreme je kategorija koju svako od nas drugačije doživljava....nekada sasvim kratki trenutci imaju dimenziju
večnosti ,a kadkad godine prolete u dahu ...sve zavisi od sadržaja i odnosa prema njemu :lol:
Sve u svemu ,kako god se odigravalo dalje ,neka se odigrava ,nije važno i nije vredno ovolikog pisanija.
Namera mog posta je bila da skrenem pažnju na neki drugi teren ,jer je diskusija prerasla u nadmudrivanje ,a i to bez potrebe,svako ima pravo da misli
ono što misli ,pa i da kaže to što misli,ukoliko to ne iskazuje na nevaspitan i nekorektan način.
Na kraju samo da dodam ....nije teško animirati ljude ,i nije ljudima teško da dođu i glasaju ,samo treba uložiti malo vremena i animirati ih.....po onom principu

"daj mi bože sedmicu na lotou - ok ,dat ću ti ,samo idi uplati loto!"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back