Такмичење на тему - Улице и људи -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.011
Како је договор пао, нова тема за такмичење ће да буде - Улице и људи-
Разумевања ради, ваља нагласити да је поента фотографисати улице с људима, аутомобилима, и иначе уличним дешавањима а не људе на улици/напољу или тек део улице око нечег што се ту налази или дешава.
Наравно, ни то није грешка, али, ваљало би сагледати ширу слику и истражити могућности које нуди идеја.

Пријем фотографија је до петка, 22. јануара до 8 увече.

Правила:

1. Право учешћа имају сви чланови форума Крстарица
2. Фотографије морају бити ауторско (лично) дело.
3. Забрањено је стављату потпис или на било који начин обележавати фотографију.
4. Фотографија може бити највише 1000 пиксела по дужој страни.
5. Дозвољена је обрада и корекција у разумним оквирима.
6. Дозвољено је слање једне фотографије.
7. Фотографија мора одговарати задатој теми.
8. Приликом гласања се не може гласати за своју фотографију.
9. Победник такмичења бира следећу тему.
9-а. Тема коју победник бира треба да буде оригинална и да није била на досадашњим такмичењима
10. Не могу се слати фотографије које су већ постављане на Форуму Крстарице.

ваља нагласити да је поента фотографисати улице с људима, аутомобилима, и иначе уличним дешавањима а не људе на улици/напољу или тек део улице око нечег што се ту налази или дешав

z:cry: životati davaj neki primer..ovo je meni sve ista fora..ako su ljudi na ulici-tu je i ulica i oni...ako fotkaš ulicu-pa ima ljudi...msmmm...ŠTA JE PESNIK TEO DA REKNE?

'тео је да рекне да има разлике између фотографије људи на улици и оне где је улица с људима.
Многа правила фотографије чак налажу да уз главни предмет стоје и они који су му сродни или подпомажу прецепцију овог,
елементи који наглашавају својство главног предмета које се дочарава фотографијом.
Тако, улица може да буде пуста, без људи, у зору, са измаглицом, ако је за циљ да је покажемо као хладну и празну,
а може да буде и пуна света у шарено обученог, насмејаног, у лењо летње поподне, ако нам је циљ да улицу као лепу у пријатну за шењу покажемо...

А ако би предмет фотографије били људи на улици, онда би она служила тек као позадина, опет, да би боље описала човека.
Дуга, празна мрачна, у сумрак и покисла, ако је човек лоше воље или нарави, ако је невесео и тужан, ако га потреса нека лична или свеобухватна мука...
Шарена, опет, излозима попуњена, осучначана, пуна света, ако је човек којег фотографишемо ведар и весео...
А заузета, попуњена таксијима и људима у журби, који се с посла враћају или на псоао крећу, формално и озбиљно одевени, без акцента на окрушење, неурталног атмосферског окружења ако је опет, за циљ да се човек као радник на путу ка послу(или с посла) покаже.

Сад, комбиновање тих елемената и начин нна који се они приказују, умеће и рад који су у ту фотографију уложени резултирају успешно или неуспешно пренетом поруком.
Под условом да се порука пре фотографије зна, па макар то било и трен између угледанце сцене и окинуте фотографије..

а порука фотографија за ово такмичење треба да буде улица с људима у њој... не људи на улици...
овако рецимо
161street.jpg

regent_street_nw270609_2.jpg

newPic_5602_jpg_2611068b.jpg

Quay%20Street%201.jpg

NewStreet-ET.jpg

а ово су фотографије људи на улици...
Paris-Couture-Fashion-Week-Fall-2014-street-style-2.jpg

ny_west_72nd_street_people_in_the_snow_feb_2010_04_153.jpg

1351104958_photographs-new-york-crowded-street-48-53-12.jpg

94ea6db02c1b296814374f923a0f75ddf8eebff4.jpg

20060731-oc-boardwalk-0127-800.jpg

сад је, надам се јасно....

Ма ви никако да схватите да је суштина ових тема стварање нових фотографија...
Не претурање по старима од којих можда нека, у некој мери одговара...
А циљ не би требало да су ове новчане награде за прва три места (z:mrgreen:), него вежба и учење, напредак....

Ено, на неком другом форуму сам видео сјајну праксу...
Имају нешто као ова наша такмичења, али траје месец дана, тј, сваки месец има нову тему, а дечаци и девојчице се труде да што је боље и кретаивније одговоре на задатак те теме, те како ко шта уради, донесе и покаже, а други то коментаришу, износе замерке, похвале... предлоге...
па онда неко понови исти кадар, али на свој начин, да покаже како би он(она) то...

- - - - - - - - - -

e metlice,
ja nemoram da kopam

imam garantovanu poziciju od drugog do petog mesta, tako da ja kacim bilo sta na zadatu temu z:p

То само под условом да не буде више од 5 фотографија...
z:lol:

:rotf::rotf::rotf:

povredio si moja napupela umetnicka osecanja,
i kliknuo sam na trouglic z:(

bice bolje za citav pdf da samo mala zelena uvodi reda z:lol:

Упознат сам ја с вама, напупелим уметничким душицама...
Преболећеш ти то...
а јес'... и ја кажем... под хитно петиција да ме избаце из јавног уређења...

- - - - - - - - - -

..ovako ( stidećismajli,rof,rof)

Баш тако...

Ма ви никако да схватите да је суштина ових тема стварање нових фотографија...
Не претурање по старима од којих можда нека, у некој мери одговара...
А циљ не би требало да су ове новчане награде за прва три места (z:mrgreen:), него вежба и учење, напредак....

Ено, на неком другом форуму сам видео сјајну праксу...
Имају нешто као ова наша такмичења, али траје месец дана, тј, сваки месец има нову тему, а дечаци и девојчице се труде да што је боље и кретаивније одговоре на задатак те теме, те како ко шта уради, донесе и покаже, а други то коментаришу, износе замерке, похвале... предлоге...
па онда неко понови исти кадар, али на свој начин, да покаже како би он(она) то...

to moze neki hobista sa puno slobodnog vremena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back