Такмичење на тему - Сликај кроз... -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.011
Ова тема би била мало... егзотичнија у односу на оне устаљене, али обзиром на околности мало дужег рока а и лепог времена које сасвим извесно следи, верујем да ће већина наћи инспирацију и прилику да оствари идеју...
Оно око чега се базира ова тема је истраживање природних оквира у фотографији. Композициски приступ који фотографију ставља у рам који сету већ налази (или је предходно изрежиран :mrgreen:)
Али, чини ми се да ће примери много боље од мене да објасне идеју.

xaoSUoI.jpg

knR3kn0.jpg

OER0AG0.jpg

nfwFE9F.jpg

kgxF8E3.jpg

nZ2Odx8.jpg

Np9r6KN.jpg

wPcxEh2.jpg

wqPnfFF.jpg

svhLKiG.jpg

5gi2Td2.jpg

NCyAAnO.jpg

Qy9izw9.jpg

qxR31lE.jpg

3iggqlx.jpg

W1xx11X.jpg

1PVzZaT.jpg

RQpCy5l.jpg

9NAVjEZ.jpg

cIezyzz.jpg

sCYZnzo.jpg

QtAquJ2.jpg

ZC2beay.jpg

HBLBeeL.jpg

glqetR3.jpg

Правила:

1. Право учешћа имају сви чланови форума Крстарица.
2. Фотографије морају бити ауторско (лично) дело.
3. Забрањено је стављату потпис или на било који начин обележавати фотографију.
4. Фотографија може бити највише 1000 пиксела по дужој страни.
5. Дозвољена је обрада и корекција у разумним оквирима.
6. Дозвољено је слање једне фотографије.
7. Фотографија мора одговарати задатој теми.
8. Приликом гласања се не може гласати за своју фотографију.
8-а. Јединица гласања је 1 поен, а број поена којима се располаже се утврђује при постављању гласања.
9. Победник такмичења бира следећу тему.
9-а. Тема коју победник бира треба да буде оригинална и да није била на досадашњим такмичењима .
10. Не могу се слати фотографије које су већ постављане на Форуму Крстарице.

Фотографије слати мени, приватном поруком до уторка, 5. априла, до 8 увече.

Poslednja izmena od moderatora:
ma, 'aj sto je tema fina, i sto nam se svidja, nego je, bre, Moghri, i inspirativna i edukativna - teras nas da mucnemo malo glavom i pomerimo ustaljene granice, pa fotnemo i neku pravu 'sliku sa pricom'! :mrgreen:
salu na stranu, jedva cekam da postavis glasanje, jer je ovo nesto sasvim razlicito, posto ce biti puno toga 'prica u prici' :zaljubljena:

btw, obe su mi temice bas fine, bas lepe :D

a ona Minina, he, danas mi pobegla macka sa macetom u zubima, seljakala ga ovde-onde, pa dok sam ja stigla do aparata, ona ga vec transportovala :lol:

Inspiracija je čudo-kolevka ideja ,majka kreativnosti, Boginja uspeha. :)
a ovde je ima puno,medju kreativnim i vrednim ljudima :)
...pa da u duhu teme svog pobedničkog kruga takmicenja, konstruktivno podsetim i na ovu svoju ideju sa slikanjem kroz blok svećice,koja je se mnogima baš svidela

Čak je i inspirisala na ovaj- lep-poztivan-poklon način:

A slala sam i druge varijcije sa izmenama pozadine-bubamara je bila zanimljiva,
... a takav bilo koji sličan šupalj predmet mogao bi se postaviti i sa neograničenom pozadinom spoljašnjeg-pejzažnog prostora.
puno pozdrava i budite vredni :)
:bye:

Poslednja izmena:
ma, 'aj sto je tema fina, i sto nam se svidja, nego je, bre, Moghri, i inspirativna i edukativna - teras nas da mucnemo malo glavom i pomerimo ustaljene granice, pa fotnemo i neku pravu 'sliku sa pricom'! :mrgreen:
salu na stranu, jedva cekam da postavis glasanje, jer je ovo nesto sasvim razlicito, posto ce biti puno toga 'prica u prici' :zaljubljena:

btw, obe su mi temice bas fine, bas lepe :D

a ona Minina, he, danas mi pobegla macka sa macetom u zubima, seljakala ga ovde-onde, pa dok sam ja stigla do aparata, ona ga vec transportovala :lol:

Jao to sa macom bi bila bas dobra fora...originalno :D

Jao to sa macom bi bila bas dobra fora...originalno :D

joooj, samo da znas kako je lep kadar bio! a ona vazna, noga pred nogu, a ono mace, jadno, ucutalo se, ne zna sta ga je snaslo! a pre toga pistalo, kao ludo! :lol:
e, i svetlo lepo, ma i fokus, i kompozicija, i rakurs, nista ne treba da juris! :lol:
jedino sto kaze Moghri, samo aparat na gotovs! al' ode! sad cemo nesto drugo da smisljamo za Mininu temu! :malav:

joooj, samo da znas kako je lep kadar bio! a ona vazna, noga pred nogu, a ono mace, jadno, ucutalo se, ne zna sta ga je snaslo! a pre toga pistalo, kao ludo! :lol:
e, i svetlo lepo, ma i fokus, i kompozicija, i rakurs, nista ne treba da juris! :lol:
jedino sto kaze Moghri, samo aparat na gotovs! al' ode! sad cemo nesto drugo da smisljamo za Mininu temu! :malav:

ma de ne znam, godine sam provela u mackarniku :heart: najlepsa bica na planeti

naci ces nesto

Poštovani,
Pošto je u ovom krugu takmicarske igre na fotografiji „Slikaj kroz“
Prvi put uvedeno novo pravilo pod tačkom 2a ,
koje se do sad nije primenjivalo, a sve bez javne rasprave sa korisnicima i posebne napomene o tome ,već sa željom provlačenja istog kao uobičajenog, a radi pravnog straha od odkrivanja i dokazivnja malverzacije u predhodnom krugu takmicenja, gde je moj zahtev za anonimno ucešće u takmicarskom krugu „Ručni rad“,kako se do tad postupalo u nekim ranijim krugovima,prekrsen tako što su moji podaci svesno objavljeni ,zbog nastalih nesuglasica i moderatove zelje za osvetom bazirane na licnim ,a ne sluzbenim osnovama.(dokaz pp. Sa postignutim dogovorom izmedju Moghrion i The lady D)

predlazem sada , da se javnom diskusijom korisnika uvede i pravilo broj 11.

Da lice koje prikulja takmičarske fotografije ne može da se takmici niti glasa,

Jer uvidom u sadrzaj idejnih resenja i celokupan koncepr fotografija bas svih ostalih ucesnika/takmicara stiče značajnu prednost nad ostalim takmicarima u mogucnosti pronalazenja originalnijeg resenja za licnu fotogrfiju,i veliku prednost nad ostalim takmicarima.
Takodje pri glasanju,moze biti pristrasan,sto potvrdjuju novonastali dogadjaji koji su bazirani na licnim osnovama i nacin postavke ove teme ,kojim su sasvim iskljuceni podaci ,predhodnog pobednika ,te nisu navedeni po ustaljenoj formi načina zadavanja novih tema sve po zelji pobednika,kao pobedničkoj nagradi.
Ovim ne zelim sasvim iskljuciti niti jednog pojedinacnog moderatora iz igre,vec da se nastavi uobicajeni
takodje iz nepoznatih razloga izmenjeni tok takmicenja,koji je naizmenican po obavezama 2 moderatora,te bi mogli ucestvovati svako u krugu drugoga moderatora.

sve to radi pravednijeg i boljeg funkcionisanja takmicarskih krugova ,a koristeci pravo javne diskusije korisnika ,pri dogovvrima/odlucivanjima.

S postovanjem,,puno pozdrava svim ucesnicima.
The lady D

Obzirom da je naslov teme“slikaj kroz“
da li moze onda po bukvalnom znacenju(bez tog rama)

Kroz kisu,maglu,
Kroz lišće,granu...travu,
Kroz staklo,vodu,
I Kroz takvu izbornu slobodu? :)

Ili bas mora taj ram i samo sa ramom?
:think:
ps.
imam zanimljivih kao sto sam vec kacila kroz kapljice ili sito,jos varijanti,ali nemaju vidljiv nikakav baš ram?

Пише горе...
...Оно око чега се базира ова тема је истраживање природних оквира у фотографији. Композициски приступ који фотографију ставља у рам који сету већ налази (или је предходно изрежиран :mrgreen:)...

Dolazim u iskušenje da prestanem da posećujem ovaj pdf,jer je postao pun negativnog naboja.

Draga Lady....šta pokušavaš...mak na konac da isteraš?
Šta ti toliko smeta da u svemu nalaziš neke mane i nepravilnosti.
Opusti se.Ovde smo da se zabavimo,a ne da nabijamo tenziju jedni drugima.
Imaj kantar,ne mora tvoja zadnja da bude.

Ова тема би била мало... егзотичнија у односу на оне устаљене, али обзиром на околности мало дужег рока а и лепог времена које сасвим извесно следи, верујем да ће већина наћи инспирацију и прилику да оствари идеју...
Оно око чега се базира ова тема је истраживање природних оквира у фотографији. Композициски приступ који фотографију ставља у рам који сету већ налази (или је предходно изрежиран :mrgreen:)
Али, чини ми се да ће примери много боље од мене да објасне идеју.

Odavno me nije neka tema inspirisala kao ova jer volim takav vid egzotike u fotogrfiji..Rado cu ucestvovati sa svojom fotkicom.Ideju vec imam
Ocekujem od nasih dragih korisnika fotografa da ce i oni napraviti zanimljive fotkice i poslati ih na ovo takmicenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back