Такмичење на тему - Поштанско сандуче -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.010
Осмишљена је и нова тема која се базира на, како наслов каже, поштанским сандучићима...
И благо копкање по сећању каже да је избор силно велики, а сасвим сам сигуран да многи већ имају јасну идеју о сандучету које ће да сликају...
Врло је вероватно да су сандучићи прва асоцијација на рачуне, али се искрено надам и да ће у фотографијама које пристижу да се осети и нешто романтичарског духа прошлих времена кад су она садржала и по које мирисно писамце или белешке на цедуљицама...

Правила:

1. Право учешћа имају сви чланови форума Крстарица.
2. Фотографије морају бити ауторско (лично) дело.
3. Забрањено је стављату потпис или на било који начин обележавати фотографију.
4. Фотографија може бити највише 800 пиксела по дужој страни.
5. Дозвољена је обрада и корекција у разумним оквирима.
6. Дозвољено је слање једне фотографије.
7. Фотографија мора одговарати задатој теми.
8. Приликом гласања се не може гласати за своју фотографију.
8-а. Јединица гласања је 1 поен, а број поена којима се располаже се утврђује при постављању гласања.
9. Победник такмичења бира следећу тему.
9-а. Тема коју победник бира треба да буде оригинална и да није била на досадашњим такмичењима .
10. Не могу се слати фотографије које су већ постављане на Форуму Крстарице.

Пријем фотографија је до петка, 15. јула до 8 увече

U kome god hoces a vezano za postansko sanduce ili sanducice

postansko-sanduce-nabavka-1328585176-67739.jpg

mbartstra.jpg

Postansko%20sanduce.jpg

post-box-in-london.png

Ruza-u-sanducetu-670x447.jpg

postansko-sanduce-680x430.jpg

Бојим се да то није далеко од истине... имамо неки технички минимум за гласање...али... апсолуни минимум... плус 1

Tema je PREUSKA.

Skoro uvek tema je prersiroka, a ova je bas uska...

Koliko kuca u Srbiji ima postansko sanduce?

Ja mislim jako malo.

Tema je PREUSKA.

Skoro uvek tema je prersiroka, a ova je bas uska...

Koliko kuca u Srbiji ima postansko sanduce?

Ja mislim jako malo.

Ставио бих акценат на ову болдовану реченицу... уз дужно поштовање...
Како Вучји рече, свака, или бар скоро свака кућа и стан су дужни да имају сандуче... законска регулатива коју су скоро сви озбиљно схватили пре пар година кад је и донета...
Знам старца који прави и дистрибуира сандучиће по свим поштама у земљи...
Знам и које су количине у питању... оквирно, наравно, али ни мало занемарљив број...
Наравно, служе све мање основној намери али то не потире њихово постојање...
Исто тако, постоји и широк избор сандучића, до ових пластичних које сам поменуо... лимари широм срезова су крајем прошлог века масу њих исправили, свако по свом хтењу и умећу а многа од њих су и даље доста заступљена по капијама..
Има и оних мало финијих, ливених, на капијама од кованог гвожђа и којекаквим буржујским двориштима...
ПОстоји и гомила декоративних, већ античких по трговима и испред пошта... има оних жутих унутар самих пошта и поштица. има и зидова сандучића по улазима зграда, од којих су неки сјајно очувани и неговани културом живљења станара те зграде а има и оних где се само назиру костури тих претенаца...
Има јако пуно сандучића широм ове наше земље, има невероватно много начина да се она прикажу на слици... исто тако има и небројано прича које би ти сандучићи могли да испричају у свом кадру...

Оно што фали је мало времена и воље да се о томе поразмисли, да се прошета и направи пар слика и због свега тога, верујем да ће још овај викенд да послужи да се уз кишно време сетимо тих прошлих времена кад су сандучићи играли велику улогу у сваком дому, свакој породици...Па ако ништа, онда тих времена ради можда још неко нађе неко сандуче од ових побројаних...

Па, као и иначе, пар дана продужетка је донело и пар нових фотографија...
Можда као праксу треба да уведемо кратак рок плус продужетке, јер су они, чини ми се најпродуктивнији:hahaha:

Но, гласање почиње сутра... технички, данас, око подне... 18.7.
Ако се још ко предомишља, пријем је до тад отворен...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back