Такмичење на тему Песма

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.010
Како је прошла тема... па прошла, онако, маестрално танко, ред би био нову задати...
Сад, скоро па апсолоутно слободну....
Ствар је у томе што треба одабрати песму и фотографисати нешто инспирисано њом...

Наравно, уз фотографију ваља послати и име извођача и песме

Како ће сасвим извесно бити доста нејасних ствари, а да се не бих упуштао у прешироко објашњавање замисли овако, сстојим на располагању за сва питања и нејасноће...

Пријем фотографија је до 12.7 до 20:00

Правила, као и иначе...

1. Право учешћа имају сви чланови/це форума Krstarica
2. Фотографије морају бити Ваше дело.
3. Подпис, рам и слична обележја нису дозвољена.
4. Фотографија би ваљало да је 800x600 (или приближне) резолуције.
5. Обрада у Photoshop-у или сродним програмима је дозвољена.
6. Шаље се само једна фотографија.
7. Фотографија мора да одговара задатој теми.
8. Приликом гласања се не сме гласати за своју фотографију
9. Победник бира следећу тему такмичења..
10.Не могу се слати фотографије које су већ постављане на форуму Krstarice.( технички, лепо би били кад би свако сликао нешто ново, наменски...)
11.Једном послата фотографија се не може повући из учешћа док је замена могућа.

mozda i YT klip uz pesmu? :)

YT klip je sjajna ideja kao i sama tema...samo...jedna pesma, (uzetju za primer moju iz spojlera-Desert Rose), ima desetak ''izgleda'', a glasachi bi se mogli vezati bash za YT klip, a on mozhe i ne mora sadrzhati ''elemente'' sa fotografije, gde je sam tekst, ne samo naziv pesme, (meni bar), asocijajacija za istu...:)

Моја је замиосао била... ненене... моја је замисао да се одабере песма, инструментал, ил каква већ скупина тонова па да се у њима потражи инспирација за фотографију... или, ако већ постоји готова идеја, која се иза затворених очију мота, док се нешто већ слуша, још и боље...
није ретка појава да се неки неурални канали у мозгу преплићу те то узрокује да се у неким приликама тонови ... виде...
То је оно чему сам се надао од овог такмичења...
Шта је оно што се види у музици...
Наравно, није никаква грешка и неку очиогледнију назнаку одабрати...
Мени на пример, овај Табов пример буди слику летњег поподнева под сунцобраном Јагодинске пиваре, испред једног дисконта у Јагодини, дабоме...а нема ни биркатог чиче, ни назнаке пасуља...
Хоћу да кажем, као и увек, суштина је у личном доживљају и импресији... а овде је дата слобода да се по нахоењу одабере мотив за ту... импресију...
Ево и пар... примера...

4bf2b3a039725af2-1.jpg

Poslednja izmena:
Imam utisak da je ovo previše komplikovano, ne za same učesnike takmičenja već one koji će glasati.

Svi znate da o ukusima ne treba raspravljati. Ako neko uz fotku stavi link za pesmu, koju ja recimo niti volim, niti slušam,
ili je uopšte ne znam, pa počnem da slušam, i odmah mi se ne svidi žanr, ne odslušam je do kraja,
kako ću steći objektivno mišljenje o tome šta je inspirisalo takmičara?

Osim toga, svako muziku doživljava drugačije, nekome jednu vrstu emocija, drugome sasvim nešto treće.

Koji je taj parametar koji koji će kod glasača odlučiti, ili će, kao i do sada to biti ipak samo fotografija, nevezano za muziku ?

Poslednja izmena:
Моја је замиосао била... ненене... моја је замисао да се одабере песма, инструментал, ил каква већ скупина тонова па да се у њима потражи инспирација за фотографију... или, ако већ постоји готова идеја, која се иза затворених очију мота, док се нешто већ слуша, још и боље...
није ретка појава да се неки неурални канали у мозгу те да се у неким приликама тонови ... виде...
То је оно чему сам се надао од овог такмичења...
Шта је оно што се види у музици...
Наравно, није никаква грешка и неку очиогледнију назнаку одабрати...
Мени на пример, овај Табов пример буди слику летњег поподнева под сунцобраном Јагодинске пиваре, испред једног дисконта у Јагодини, дабоме...а нема ни биркатог чиче, ни назнаке пасуља...
Хоћу да кажем, као и увек, суштина је у личном доживљају и импресији... а овде је дата слобода да се по нахоењу одабере мотив за ту... импресију...
Ево и пар... примера...

4bf2b3a039725af2-1.jpg

Predivna fotka!

Imam utisak da je ovo previše komplikovano, ne za same učesnike takmičenja već one koji će glasati.

Svi znate da o ukusima ne treba raspravljati. Ako neko uz pesmu stavi link za pesmu, koju ja recimo niti volim, niti slušam,
ili je uopšte ne znam, pa počnem da slušam, i odmah mi se ne svidi žanr, ne odslušam je do kraja,
kako ću steći objektivno mišljenje o tome šta je inspirisalo takmičara?

Osim toga, svako muziku doživljava drugačije, nekome jednu vrstu emocija, drugome sasvim nešto treće.

Koji je taj parametar koji koji će kod glasača odlučiti, ili će, kao i do sada to biti ipak samo fotografija, nevezano za muziku ?

A zasto uopste i slusati muziku
dovoljan je naziv pesme
valjda

Музика је, као и фотографија, апсолутно конкретна и јасно дефинисана... разноликост им је, такође, заједничка... Оно што их чини интересантним је лични доживљај... оба понаособ...а идеја овог такмичења... кад већ морамо тако да га зовемо, је да се кроз фотографију покаже оно што тон буди у нама...Нема потребе да то буде неки мотив из наслова или текста песме, нити да ритам диктира динамику фотографије, а апсолутно је исправно и ако тако буде...
Свер се, као и иначе, око личног доживљаја вртти...
А што се гласања тиче, то ће свакако да буде, као и увек, апсолутно субјективно, засновано, још једном, на личној пртоцени и осећају, а као критеријум бих, поред допадљивости фотографије, предложио да се и ... склад песме и фотографије узму као.,.. чиниоц...
тек форме ради, још један пример, опет, онако како мени то... звучи и изгледа...
:)
215258214637341881649100-1.jpg

(имајте на уму да пушење убија и да дувански дим штети људима у Вашој околини :mrgreen:)

А неко помену горе и да ће, а савсим извесно, биће музике која некоме није... омиљена... но, ни фотографије нису лишене лоше критике ил' не баш сјајног квалитета, па то никако не квари идеју и неретко... успешност саме фотографије...
Хоћу да кажем, то и није нарочитно битно... а још једном, велико хвала онима који су већ разумели (чини ми се боље и од мене самог) идеју и послали своје фотографдије и песме...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back