Takmicenje na temu - par

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.212
Idemo sad u suprotan smer od samoce.
U par :)
Kad se kaze par ne mora apriori prvi impuls da bude na zaljubljeni par, nego par kao par..par u klupi..dve klupe.. par necega..dva drveta..nesto sta ide u paru..dve osobe... lolek i bolek ..ljuljaska i dete.. voda i camac ... ruke..noge..par kao par..dve stvari koje cine celinu .. autobus i vozac...sto i stolica... plesaci... duet... guma i tocak ... par virsli...nesto sta ide kao par.

Opet sam pokusao da tema bude sto slobodnija.. sve je moguce, od enterijera do eksterijera ali da tematski bude strogo ogradjeno.
Sva pitanja i nedoumice cemo ovde resiti :)

Pravila:

1. Pravo ucesca imaju svi clanovi i clanice foruma Krstarica
2. Fotografije moraju biti vase delo.
3. Zabranjeno je stavljati potpis na fotografiju.
4. Fotografija mora biti 800x600 (ili približne) rezolucije.
5. Dozvoljena je obrada u Photoshopu ili u nekom od slicnih programa
6. Mozete poslati 1 ( jednu) fotografiju
7. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.
8. Prilikom glasanja ne moze se glasati za svoju fotografiju
9. Pobednik takmicenja bira sledeću temu..
10.Ne mogu se slati fotografije koje su se već postavljale na Forumu Krstarice.

Takmicarske fotografije se salju putem pp moderatoru Nemom Sufleru najkasnije do 8. 02. 2014. do 20:00

Poslednja izmena od moderatora:
par je kad nesto ide uz nesto..camc ne ide uz asfalt nego uz vodu..imaj malo sirine..naravno..ne moras to da fotkas..samo sam hteo da pokazem da je sirina dozvoljena.. nije fora picaniti i isterivati nesto usko specijalizovano..hvataj asocijacije..nekad asocijacija ispadne kreativnija :)

naravno mozes da ufotkas i dve lego kockike..i to je par :)

Jel dozvoljena golotinja?

OVO ne sme..nije fer jer je golotinja iako je savršen par :zstidljivko:

thumb.gif

Mislis par parova? :lol:
Kao recimo imaš jedan par....i još jedan par. Jedno i jedno...dobiješ opet jedan par ..ali parova :lol:
Par je uvek množina.

Ali..nekada davno, postojala je u našem jeziku DVOJINA. Jednina, množina i dvojina...
Dvojina je označavala baš to - dve stvari. Recimo dva bića. On i ona su dvojina.
Zvuči sasvim romantično :D

Ima i u pesmi od EKV:

"Dvojinu su stari sloveni imali u rečniku,
i kada želim da kažem ja, ja kažem mi,
i kada mislim o sebi, u stvari mislim o nama.."

I eto... :lol:

čika Monarh pročešljaj google i wikipediu

Dvojina vise ne postoji u srpskom, ali postoje njeni ostaci: makaze, pantalone, gace, v
vecina ostalih pluralia tantum imenica
i kao i one paukalne sintagme (genitiv jednine uz brojeve 2, 3, 4; a genitiv mnozine uz brojeve od 5 pa nadalje). Dvojina se upotrebljava kada se govori o stvarima koje se javljaju u parovima, kao neka vrsta mnozine koju koristis kad ima dva necega (prirodno: oci, usi, ruke, noge) itd. Shodno tome, prava mnozina se koristi samo kad imas vise nego dva necega.
*Dvojina je najjednostavnija,N=A=V,D=I,G=L.U*

N=A=V znaci: nominativ, akuzativ i vokativ imaju isti oblik
D=I : dativ i instrumental imaju isti oblik
G=L : genitiv i lokativ imaju isti oblik
itd
http://sr.wikipedia.org/wiki/Двојина

Trojstvo (Trojedini Bog)

Zbog toga što je ovo područje najčešće napadano, mi treba da potvrdimo ne samo božansku prirodu Svetog Duha, već i razloge zbog kojih verujemo da je to tako. Reč "Trojstvo" se ne nalazi u Bibliji, ali taj termin odgovara teolozima koji pokušavaju da objasne tri božanske osobe. Možda bi termin trojedinstvo bolje objasnio Boga. On nije 1+1+1=3, već je 1 x 1 x 1=1.

U Prvoj knjizi Mojsijevoj 1:1 je napisano: "U početku Bog..." Hebrejska reč koja je prevedena kao "Bog" je Elohim, i označava množinu za El (Bog u jednini). U hebrejskom jeziku postoje jednina, dvojina i množina. Bog u jednini je El, u dvojini Elah, a u množini je Elohim. Ne možemo poreći da reč "Elohim" barem ukazuje na Božje trojedinstvo...
http://siont.net/u-hristu/knjige/harizma/002.php

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back