Такмичење на тему Фото постер

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.010
Као и иначе, име говори доста више него ови редови испод...
Једноставно, фотографија коју би сте одштампали као постер и ставили на зид.

1. Право учешћа имају сви чланови форума Крстарица
2. Фотографије морају бити ауторско (лично) дело.
3. Забрањено је стављату подпис или на било који начин обележавати фотографију.
4. Фотографија мора бити 800x600 (или приближне) резолуције.
5. Дозвољена је обрада и корекција у разумним оквирима
6. Дозвољено је слање једне фотографије.
7. Фотографија мора одговарати задатој теми.
8. Приликом гласања се не може гласати за своју фотографију.
9. Победник такмичења бира следећу тему.
10. Не могу се слати фотографије које су већ постављане на Форуму Крстарице.
11. Фотографија која је примљена за такмичење се не може повући (замена је могућа)

Фотографије слати мени, приватном поруком, до 16. IX текуће године до 20:00

Tema je siroka i slobodan izbor motiva koji bi bilo lep poster na vasem zidu
primeri sa neta:

1-612.jpg

1-600.jpg

1-618.jpg

1-611.jpg

Zanimljivosti-koje-niste-znali-o-automobilima-1.jpg

Миле...Надам се да је ово само пример...
Фотографије за такмичење се шаљу мени, поруком, а оне које се постављају по темама су 800 pix ширине... или ту негде... не превише ван тога...
Или, у споилер, ако смањивање није прихватљива опција.

Е, а што се слободе у темама тиче, верујем да је она, углавном погрешно тумачена...
Тема је у суштини прилично ограничена и дефинисана, само, без одрећеног захтева по питању садржаја...
Кад се помене постер, то би требало да је асоцијаија на нешто што се... излаже на зиду, показује...
Постери које смо као деца по зидовима држали... дакле нешто што се нама свиђа, што нас мотивише или инспирише.
Ово би требало да је нешто слично томе... не било која фотографија коју можемо да промуљамо на такмичење, него, она коју би и стварно као постер, на зид ставили и виђали је сваки дан...
а што се оцењивања тога тиче, ту опет, треба гледати даље од саме фотографије, потражити у њој оно због чега би неко баш такво шта на зиду држао...

Е, а што се слободе у темама тиче, верујем да је она, углавном погрешно тумачена...
Тема је у суштини прилично ограничена и дефинисана, само, без одрећеног захтева по питању садржаја...
Кад се помене постер, то би требало да је асоцијаија на нешто што се... излаже на зиду, показује...
Постери које смо као деца по зидовима држали... дакле нешто што се нама свиђа, што нас мотивише или инспирише.
Ово би требало да је нешто слично томе... не било која фотографија коју можемо да промуљамо на такмичење, него, она коју би и стварно као постер, на зид ставили и виђали је сваки дан...
а што се оцењивања тога тиче, ту опет, треба гледати даље од саме фотографије, потражити у њој оно због чега би неко баш такво шта на зиду држао...

Milslim da je Blajbi govorio generalno... I slazem se sa njim... I meni se desavalo da ne znam sta da posaljem jer mi nista ne ogovara temi, a kada vidim fotke sa takmicenja budem u fazonu "sta je ovo"... neki put takmicenja deluju kao da je neko poslao fotke u stilu "hajde ovu cu, bas je lepa"... a da nema bas nekih doirnih tacaka sa temom takmicenja... ili ima, ali ako bi se bas jako slobodno tumacilo...

A mene poster uvek asocira na poster neke grupe, pevaca ili glumca... Odoh da uslikam Rasela Kroua :zper:

Истина, у том, генералном концепту, није добро имати превише слободе што се тиче избора мотива, али, памтим да је било доста не баш одобравајућих коментара кад би могућности за разноликост и слободу интерпретације били ужи.
Отуд и тенденција да се остави доста места за слободнији стил и креативност... а ове теме и служе баш за то, да се разраде идеје у утврди шта би било прикладно и одговарајуће...

Истина, у том, генералном концепту, није добро имати превише слободе што се тиче избора мотива, али, памтим да је било доста не баш одобравајућих коментара кад би могућности за разноликост и слободу интерпретације били ужи.
Отуд и тенденција да се остави доста места за слободнији стил и креативност... а ове теме и служе баш за то, да се разраде идеје у утврди шта би било прикладно и одговарајуће...

Slobodni stil i kreativnost treba da budu izrazeni U OKVIRU TEME, a ne udaljujuci se od nje.

... U OKVIRU TEME....
Па, није ли тако увек било...
Овде је, колико разумем, у питању слобода интерпретације идеје...
Ако би тражио да се задају теме типа - плави цвет, мала шоља, црвени фењер...( :per: )
Такмичења би била... прилично досадна...
осим, можда, око тог црвеног фењера...хехехе
Сад озбиљно...
Ако је то оно на шта се жалите, онда, да у наредним такмичењима подстичемо таквее идеје...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back