Такмичење на тему - Ципеле (и остала обућа...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.001
Како већ првила налажу, ред је да се и нова тема зада...
А ова ми се јако дуго мота по глави...
Јасно је да је обућа важан и готво неопходан чиниоц већине од наших дана..
Јасно је и да се о многима од нас може доста наслутити тек из погледа на обућу коју и како носимо..
А сасвим је извесно да свака ципела, чизма, патика ил папуча своју причу прича... причу о ономе ко је носи..
Па ето, користим ову прилику да све вас питам шта можете о себи да кажете кроз слику ваше обуће...

Правила су, као и иначе, једноставна и јасна...

1.
Право учешћа имају сви чланови и чланице форума Крстарице
2.
Фотографије морају бити ваше дело.
3.
Забрањено је стављати подпис на фотографију.
4.
Фотографија мора бити 800x600 (или приближне) резолуције.
5.
Дозвољена је обрада у Photoshop-u или неком од сличних програма.
6.
Можете послати 1 (једну) фотографију
7.
Фотографија мора одговарати задатој теми.
8.
Приликом гласања не може се гласати за своју фотографију
9.
Победник такмичења бира следећу тему..
10.
Не могу се слати фотографије које су већ биле постављане на Форуму Кртсарице
11.
Jednom poslata fotografija se ne moze povuci sa takmicenja

Такмичарске фотографије се шаљу путем приватне поруке модератору Moghrion-u најкасније до 17. 2. 2014. до 20:00

Poslednja izmena:
...која иде боса... у тем случају...

actual-barefoot-shoes1.bmp

samo da razjasnimo.. moguci su svi oblici obuce?
cizme, papuce, papuce za po kuci, sandale... ?

Апсолутно...

- - - - - - - - - -

...znači, ako nemam neku fensi obućuja i nisam nešto ok kao čovek ? :(

- - - - - - - - - -

ono- minitj do nekle (da se nekle ne vidi) a čizmake iznad kolena do pola butke?

mssm na moje noge od 2m to baš inije neka fora

како то?
не разумем...

Апсолутно...

- - - - - - - - - -

како то?
не разумем...

Како већ првила налажу, ред је да се и нова тема зада...
А ова ми се јако дуго мота по глави...
Јасно је да је обућа важан и готво неопходан чиниоц већине од наших дана..
Јасно је и да се о многима од нас може доста наслутити тек из погледа на обућу коју и како носимо..
А сасвим је извесно да свака ципела, чизма, патика ил папуча своју причу прича... причу о ономе ко је носи..
Па ето, користим ову прилику да све вас питам шта можете о себи да кажете кроз слику ваше обуће...

na ovo sam mislila, ako nemamo neku dobru obuću-onda nismo okljudi (ne prezentujemo sebe u naj svetlu i šta je to naj svetlo?)

mogu samo da fotkam obuću kakvu bih želela...ali svoju, malo je bzv..jer TO nije odraz moje ličnosti pošto ne mogu da kupim onu obuću koju bih želela

a i to- da li je odraz ličnosti obuća je diskutabilno

Poslednja izmena:
O, Tol па то је апсолутно ван контекста и крајње погрешно тумачено...
Оно на шта сам тим мислио је да наш одабир обуће, еспадриле или старке, неке бесне ципеле са штиклом небу под облаке или балетанке, гумене попке ил дрвене кломпе...
па даље начин на који тоодабрано носимо, чувамо ил не хајемо за њих... говори доста о нама... невезано за материјалну вредност..
Укратко, не носимо обућу да би се показали као овакви или онакви, него нас одабир и брига о обући показују онаквим какви јесмо...

dobro, nisi najbolje definisao poentu teme, Moghrion

odabir obuće, opet ti kažem vezan je za materijalni trenutak a nisu svi u mogućnosti da kupe dobru(skupu) obuću
a tu znak jednakosti nema svrhu, mislim dobra obuća= dobar čovek..kvaliteta, pouzdan, marljiv itd...

imaš genijalaca kojima je obuća na poslednjem mestu a imaš i pomodara i skorojevića koji po svaku cenu jure brendove

možda da si drugačije definisao temu sa obućom, ovako, ako imaš stare starke može da se protumači da si škrt ili siromašan-ubog...pre nego emotivno vezan za prošlost
po načinu kako si definisao uvodni tekst

Mora to da bude nasa obuca? Ja sam mislila da to ne mora nego bilo od koga i bilo od kuda - u prodavnici naslikano ili u izlogu vidjeno; neke iz pozorista, mozda neke iz muzeja; ili u kaficu, na ulici - svudan oko nas se vide interesani outfiti... Videla sam bacene cipele u sancu pa i to je motiv; videla sam klompe i cizme na ogradi baste ... mozemo slikati i babine, dedine ... decije... - moje cu slikati u slucaju ako stvarno nestane inspiracija ali u tom slucaju bi bilo bolje odustati od takmicenja jer fotke bez inspiracije se ne pokazuju, jer su bez duse - dosadne.

Mora to da bude nasa obuca? Ja sam mislila da to ne mora nego bilo od koga i bilo od kuda - u prodavnici naslikano ili u izlogu vidjeno; neke iz pozorista, mozda neke iz muzeja; ili u kaficu, na ulici - svudan oko nas se vide interesani outfiti... Videla sam bacene cipele u sancu pa i to je motiv; videla sam klompe i cizme na ogradi baste ... mozemo slikati i babine, dedine ... decije... - moje cu slikati u slucaju ako stvarno nestane inspiracija ali u tom slucaju bi bilo bolje odustati od takmicenja jer fotke bez inspiracije se ne pokazuju, jer su bez duse - dosadne.

Mora, mora...i uz fotografiju da priložiš izjavu, ooverenu u sudu da je obuća baš tvoja. :mrgreen:

a tu znak jednakosti nema svrhu, mislim dobra obuća= dobar čovek..kvaliteta, pouzdan, marljiv itd...

Moglo bi se reći da si u pravu. Uglavnom.
A najčešće, ako osoba nije primorana da nosi određenu obuću zbog materijalne situacije, prikazuje ono što - želi biti, a ne ono što jeste :D
Čovek baš ume da se preceni :lol:

Nego, nije samo u tome poenta teme. Tema je romantičnog, poetskog karaktera :D
Korak je vrlo važna stvar. Njime se savladavaju razna prostranstva, a sve u cipelima. E pa ti djonovi su zbog toga važni. Vode nas kuda mi želimo ili moramo.
To nas sve poprilično odredjuje. (a ne u smislu skupocenosti :) )

Ima i jedna izreka:

"Obućar neka ne sudi iznad cipela."

E da, ima i ona pesma od EKV..ima stih... "Moj korak je moje ime, čuvaj mee.." :lol:

ljudi malo preterujete i trazite dubine kojih nema.. tema je lepa ali ako neko hoce da nadje zamerku nacice je uvek i kad pada kisa i kad sunce sija nesto mu moze smetati.

niko nije rekao da se mora fotkati svoja obuca..niko nije rekao da trebaju fensi cipele.. niko nije rekao da uopste i mora cipela kao cipela.. fotkajte izlog prodavnice cipela..cak i kutija za cipele moze odgovarati temi....

sto se tice samih cipela..niko vam ne brani da fotkate neku staru raspadnutu..fotkajte neku ostavljenu kraj kontejnera...to moze tako lepo umetnicki da se napravi da oko stane.. budite mastoviti..budite kreativni..nema potrebe potezati pricu o materijalnoj situaciji

ebote, TAbe pa ili sam looda ili nepismena??

kako " niko nije rekao da se mora fotkati svoja obuća?" i da zbog toga neće uslediti analiza ličnosti i rečenica: aha! ti si ovakva i ovakva jer... ;)pa ne "drvim " zbog toga već pola strane bez veze :hahaha:

ako to nije obavezno,kako sada reče- to mnogo menja ideju i može se usnimiti obuća za koju mislimo da napravimo foto belešku,da, to je druga priča..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back