Takmicenje na temu 16.03.2014. oko podneva

• Začetnik teme Začetnik teme bakyy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bakyy

Aktivan član
Poruka
1.787
Zabelezimo ovaj dan i podne u njemo i prebacimo ih u istoriju ( isticanjem na Krstarici).
Napravite fotografiju 16.03.2014. od 12h do 13h
Motiv je vasa slobodna volja i zelja (pejaz, portret, mrtva priroda ili nesto drugo), osmislite ga i ostvarite u nedeljnu od 12-13, a ako bude lepo vreme mozete improvizovati na terenu ali u isto to vreme, a posle je mozete i malo doraditi i ulepsati.
Nadam se da cete pored svih nedeljnih obaveza za ovaj zadatak odvojiti nekoliko minuta.

Pravila

1. Fotografije moraju biti vase delo.

2. Zabranjeno je stavljati potpis na fotku.

3. Fotografija mora biti 800x600 (ili priblizne) rezolucije.

4.Fotografije moraju imati EXIF

5. Photoshop-obrada dozvoljena ali se mora voditi racuna da se ne izgubi EXIF

6. Svako ima pravo da posalje jedna fotografije po takmicenju.

7. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.

----------------------------------------------------------------------------------------
Slanje fotki
Fotke saljete putem pp-a...... Moghrion

Rok za slanje fotografija je20.3.2014.g. do 20h
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detalji oko glasanja bice objavljeni 20.3.2014.g. u 20h

Sve sto nije jasno mozemo ovde da postavljamo pitanja i odgovore.

postoji jedan problem sa temom.
prvo, da li su svi koji zele da ucestvuju slobodno bas u tom trenutku i drugo ako smo se jos prosle godine dogovorili da exif nije obavezan, kako dokazati da je fotka bas tad fotkana?

mislim da je malo preostro terminski od 12 do 13

mozda da se ostavi cela nedelja za fotkanje?

takodje..zasto je rok onda 20.?

ako se fotka po zadatku 16. onda nema razloga da rok ne bude 17.

prvo, da li su svi koji zele da ucestvuju slobodno bas u tom trenutku i drugo ako smo se jos prosle godine dogovorili da exif nije obavezan, kako dokazati da je fotka bas tad fotkana?

Slazem se u potpunosti.

S tim sto mislim da tema ipak treba da bude malo konkretnija. Ovako imamo slobodnu temu. A ako je vec takmicenje u pitanju, prlilikom selekcije i glasanja valjda u obzir dolazi i u kojoj meri je fotograf odgovorio na temu. Zasto bi se onda uopste i zadavale teme, moze samo da se napise "Takmicenje - slati fotografije do tog datuma tom moderatoru".

Lepo je sto neko voli i hoce da bude originalan, ali mislim da o nekim stvarima ipak treba voditi racuna kada se zadaje tema.

НИје немогуће да сам погрешно разумео, али, мени делује као да је тема, баш то, тај дан у то време...
КО има какве обавезе, сигурно зна где ће да буде и шта да ради у то време, па може да и унапред испланира шта би сликао и како, па, ондак, само шкљоц.... сад, јесте један сат... тесна ставка... али... али...
А exif бих свакако склонио пре постављања, но ваљда тек као потврда да је слика из тог оквира...

НИје немогуће да сам погрешно разумео, али, мени делује као да је тема, баш то, тај дан у то време...
КО има какве обавезе, сигурно зна где ће да буде и шта да ради у то време, па може да и унапред испланира шта би сликао и како, па, ондак, само шкљоц.... сад, јесте један сат... тесна ставка... али... али...
А exif бих свакако склонио пре постављања, но ваљда тек као потврда да је слика из тог оквира...

Opet mislim da je suvise rasplinuto. Ako vec hoce da bude taj dan u toliko sati neka zada recimo lokaciju (kao u filmu "Smoke" kada Harvi Kajtel svaki dan u isto vreme fotografise raskrsnicu ispred svoje prodavnice). Ne mora da bude precizno mesto nego da li je ulica, raskrsnica, park... Mislim da bi to ljudima umnogome olaksalo posao, a i olaksalo bi glasanje...

i ja se to slazem ok odredjenog dana ali vreme :fdlan: sta ako se uspavam
nek bude barem dan taj

Postovani prijatelji, zao mi je ako neko nije razumeo, ali tema je jasna i precizna, 16.03.2014. podne.

Blajbi, tema je definisana a motiv je slobodan ili ogranicen mestom gde se tada budes nalazio

dobra predskazanja, izbori mogu biti i zanimljivi posebno kao repoterska fotografija

Tiniti, prvo si napisala da si tada radis a posle izlases svoje stavove o takmicenju i nacinu izbora teme, da bi neko bio uspesan fotograf mora biti originalan

Jabajagi, slikaj Princezu od Krstarice ili vasu gozbu,

tab503, ne znam kakvo je to zauzece da se u sat vremena ne moze ukrasti jedan minut za fotografiju
izvinjavam se za moju zaboravnost u vezi exifa, imamo valjda poverenje u nase prijatelje sa foruma, onima koji su skloni prevarama svaka cast kao i uvek
sat vremena je sasvim dovoljno za jednu fotku
2o.03 je zato sto sam pregldao ostale teme i one su ciklicne otprilike na 5 dana(prethodna se zavrsava 15.03), a i da oni koji za sat vremena naprave vise fotografija mogu natenane da ih obrade i izaberu najbolju
Arianna, ako spavas do 13 h ne moras ni ucestvovati u takmicenju, tebi je verovatno mnogo toga vaznije

I da dodam jos, ako se mogu takmiciti emocije, secanja i proslost ne znam zasto ne bi mogao i trenutak sadasnjosti

A ako vas dovoljno mislite da je ovo bljak ili sr..e, pa proglasite temu nevazecom i ponistite je, necu se ja ljutiti. Na ovaj forum svi dolayimo svojom voljom i nije moja najstarija.

Pozdrav mastovitim fotografima

Ispade da ako radim ne mogu da izlozim svoj stav :dontunderstand: A originalnost je samo jedan deo uspesnosti u fotografisanju.
Ma mozes da izneses tvoj stav, ali mislim da bi ga najbolje iznela kada bi pobedila pa onda sama zadala temu, tu bi se najbolje video tvoj stav i tvoja originalnost
A ne da moju originalnost pokusavas da ublazujes i stavljas u nesto konvencionalnije okvire da bi drugima vise odgovaralo
Pozdrav

Ma mozes da izneses tvoj stav, ali mislim da bi ga najbolje iznela kada bi pobedila pa onda sama zadala temu, tu bi se najbolje video tvoj stav i tvoja originalnost
A ne da moju originalnost pokusavas da ublazujes i stavljas u nesto konvencionalnije okvire da bi drugima vise odgovaralo
Pozdrav

Evo zasto se smorim i ne ucestvujem na forumskim takmicenjima.

Jednom sam pobedila na temi Uskrs i to mi je dovoljno.

:bye:

Izvini ako sam te uvredio, nisam shvatio kao salu, verovatno generacijska razlika

I nisam se uvredio sto ti spavas vec sam samo odgovorio na tvoju primedbu za koju sam mislio da je ozbiljna, izvini jos jednom sto nisam ukapirao salu

Vazi nemas poroblema, ok je tema ne bunim se ja ne brini :)

a i da spavam duze mogu ustati i uslikati nesto u 12 do 1 :D

meni se svidja tema :)
znamo gde smo u to vreme ako ne nosimo foto sa sobom
i moze se smisliti unapred sta slikamo
ili improvizacija

Poslednja izmena:
Postovani prijatelji, zao mi je ako neko nije razumeo, ali tema je jasna i precizna, 16.03.2014. podne.

Blajbi, tema je definisana a motiv je slobodan ili ogranicen mestom gde se tada budes nalazio

dobra predskazanja, izbori mogu biti i zanimljivi posebno kao repoterska fotografija

Tiniti, prvo si napisala da si tada radis a posle izlases svoje stavove o takmicenju i nacinu izbora teme, da bi neko bio uspesan fotograf mora biti originalan

Jabajagi, slikaj Princezu od Krstarice ili vasu gozbu,

tab503, ne znam kakvo je to zauzece da se u sat vremena ne moze ukrasti jedan minut za fotografiju
izvinjavam se za moju zaboravnost u vezi exifa, imamo valjda poverenje u nase prijatelje sa foruma, onima koji su skloni prevarama svaka cast kao i uvek
sat vremena je sasvim dovoljno za jednu fotku
2o.03 je zato sto sam pregldao ostale teme i one su ciklicne otprilike na 5 dana(prethodna se zavrsava 15.03), a i da oni koji za sat vremena naprave vise fotografija mogu natenane da ih obrade i izaberu najbolju
Arianna, ako spavas do 13 h ne moras ni ucestvovati u takmicenju, tebi je verovatno mnogo toga vaznije

I da dodam jos, ako se mogu takmiciti emocije, secanja i proslost ne znam zasto ne bi mogao i trenutak sadasnjosti

A ako vas dovoljno mislite da je ovo bljak ili sr..e, pa proglasite temu nevazecom i ponistite je, necu se ja ljutiti. Na ovaj forum svi dolayimo svojom voljom i nije moja najstarija.

Pozdrav mastovitim fotografima

Tema je super - :ok:

Opet mislim da je suvise rasplinuto. Ako vec hoce da bude taj dan u toliko sati neka zada recimo lokaciju (kao u filmu "Smoke" kada Harvi Kajtel svaki dan u isto vreme fotografise raskrsnicu ispred svoje prodavnice). Ne mora da bude precizno mesto nego da li je ulica, raskrsnica, park... Mislim da bi to ljudima umnogome olaksalo posao, a i olaksalo bi glasanje...

Mislim da je to vec teze realizovati ;)

Mislim da je to vec teze realizovati ;)

Gde bi ti bio kraj da si moj post procitala do kraja - ne mora da bude Tower u Londonu pa da ljudima bude problem, nego jednostavno "vasa ulica" ili tako nesto...

- - - - - - - - - -

A bila bi jos bolja i mastovitija da je zadao vreme za uzimanje fotografije izmedju 01 i 02 sata posle ponoci.....:sad2:

Ala bi tu bilo svega i svacega :zper:

Gde bi ti bio kraj da si moj post procitala do kraja - ne mora da bude Tower u Londonu pa da ljudima bude problem, nego jednostavno "vasa ulica" ili tako nesto...

- - - - - - - - - -

... bez brige :cool:, citam postove do kraja na koje dajem odgovor ... pa cak i neke postove procitam do kraja koji ni ne zasluzuju bilo kakav odgovor ;)

Onda da jos jednom ponovim. Mislim da je u ovoj takmicarskoj temi teze realizovati bilo sta, sto ne mozemo slobodno da odlucimo pa i tada ako se samo o "nasoj ulici" radi:roll:. Vremenski smo dosta ograniceni tako da je sve ostalo suvisno jer je teze za realizirati (jer se jos vise ogranicava). Ako je neko u zadato doba jos u krevetu onda mu je lakse da slika svoj veliki palac na nozi nego da trci na ulicu ... ok? :)

Poslednja izmena:
Пу... таман сам се наоштрио да сликам поглед низ ноге испред телевизора...
сад морам ново шта да смишљам...
:hahaha:
Ај'те бре другари... тема је сјајна... Ко може, а сигуран сам да већина може, окинуће нешто...
Још је и сатница олабављена, а тема остала слободна...Па, кад је нешто тешко, диже се галама, кад је нешто лако и банално, опет, што није конкретно,
Кад се апсолутно пусти на вопљу и слободу, опет није добро...
Па, иако искрено верујем да нема теме која би свима била по вољи, ова би требало да буде доступна и одговарајућа ... скоро свима...
А и фино је освежење од тематских такмичења...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back