Takmičarka granda, psihički zlostavljana?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.609
Vanja Knežević iz Banja Luke, predstavila se pjesmama "Što te nema" i "Bitanga i princeza".

Komentarišući kako je glasala za oba kandidata, Jelena Karleuša je uputila Vanji niz zamjerki;

- Sa osamnaest godina ti ovu pesmu ne možeš da doživiš - obratila se pevačica Vanji koja je odgovorila kako nije u pravu što je naljutilo Karleušu koja joj je stavila do znanja da je ne prekida dok govori.

- Mnogo si umislila da si vrhunski pevač, a nisi. Druga pesma, dikcija je nula to se tako ne peva. Prva pesma je bila bez emocije koju treba da imaš. Silovanje, preterivanjeu, ubacivanje preteranih ukrasa i nekih dodataka koje su napravile usiljenu atmosferu. Izgledaš kao tetka sa 18 godina sve je pogrešno bilo, ali čula sam da imaš potencijal. Još jednom budeš li me prekinula i budem li na tvojim ustima pročitala nekullturno komentarisanje žirija i umišljenost da si bogom dana pevačica od mene više glas dobiti nećeš, a nećete zaštiti ni tvoj mentor Marija - žusto joj je odbrusila Jelena.

Kandidatkinja nije mogla da se suzdrži, pa je počela da plače kada joj je pritrčala njena mentorka da je uteši. Taj momenat iskoristio je Saša Popović koji je objasnio kako je kandidatkinja, iako je mlada, usled životnih neprilika zapravo doživela pesmu, a Vanja kada je smogla snage još jednom se izvinila i objasnila kako je sve nesporazum.

Međutim, ovim povodom su se usijale društvene mreže, a mnoštvo korisnika je osudilo Jelenu zbog reči upućenih takmičarki "Zvezda Granda".

- Koliko je ova Karleuša odvratna i primitivna kada na ovaj način komentariše - jedna korisnica je napisala, pa dodala:

- Kakva si ti bila kao zombi pre 10 godina, retardu. Fuj! Jelena je u menopauzi, baba, pa hoće da bude poput tebe - ispisala je razjarena korisnica Instagrama, a njenu objavu je Vanja Knežević podelila.

- Dragi kandidati "Zvezda Granda" nemojte ovo da dozvolite sebi da radite ovo. Ova devojka, Vanja Knežević, mora da bude diskvalifikovana - istakao je Jelenin PR, pa podelio još jednu objavu gde se takmičarka zahvaljuje ljudima koji vređaju JK.

Medjutim, kad se sve sagleda a i po Vanjinim riječima, ovdje je u pitanju čisto psihičko (pa i dr) vrijedjanje i zlostavljanje.

Povodom toga Vanja Knežević je napisala;
- Dragi ljudi, zbog storija koji sam podelila pre nekoliko dana, produkcija je donela odluku da me diskvalifikuje iz takmičenja. Sadržaj storija nisam nisam osmislila ja, već ljudi koji su me označili na njemu, sa željom da mi pruže podršku. Jasno je kao dan, da komentar (prim. aut. u emisiji "Zvezde Granda"), koji je upućen meni nije bio konstruktivna kritika, već indirektno psihičko zlostavljanje. Ja sam u takmičenje došla da pevam, da se družim i takmičim. Zahvalna sam na svemu u životu - navela je, između ostalog, Vanja na svom profilu.

Vanja Knežević diskvalifikovana je iz pomenutog šou programa, kako kaže, zbog Instagram "storija" koji je podjelila prije nekoliko dana.
O psihičkom zlostavljanju koje je tzv pjevačica Jelena Karleuša uputila, naravno ni riječi.. to se valjda podrazumjeva da je to normalno jer je eto, ona u pitanju.

Bezobrazluk nevidjeni.. Kao član žirija ona treba da pomogne mladim talentovanim kandidatima i na neki način da im pomogne u samopouzdanju i ohrabrivanju da nastave, radi sasvim suprotno.
Jedan od njenih mnogobrojnih "bisera" je kada je taakmičarku iz Trebinja pitala (konstatovala) "ima li uopšte struje tamo kod nje"..

Vanja Knežević iz Banja Luke, predstavila se pjesmama "Što te nema" i "Bitanga i princeza".

Komentarišući kako je glasala za oba kandidata, Jelena Karleuša je uputila Vanji niz zamjerki;

- Sa osamnaest godina ti ovu pesmu ne možeš da doživiš - obratila se pevačica Vanji koja je odgovorila kako nije u pravu što je naljutilo Karleušu koja joj je stavila do znanja da je ne prekida dok govori.

- Mnogo si umislila da si vrhunski pevač, a nisi. Druga pesma, dikcija je nula to se tako ne peva. Prva pesma je bila bez emocije koju treba da imaš. Silovanje, preterivanjeu, ubacivanje preteranih ukrasa i nekih dodataka koje su napravile usiljenu atmosferu. Izgledaš kao tetka sa 18 godina sve je pogrešno bilo, ali čula sam da imaš potencijal. Još jednom budeš li me prekinula i budem li na tvojim ustima pročitala nekullturno komentarisanje žirija i umišljenost da si bogom dana pevačica od mene više glas dobiti nećeš, a nećete zaštiti ni tvoj mentor Marija - žusto joj je odbrusila Jelena.

Kandidatkinja nije mogla da se suzdrži, pa je počela da plače kada joj je pritrčala njena mentorka da je uteši. Taj momenat iskoristio je Saša Popović koji je objasnio kako je kandidatkinja, iako je mlada, usled životnih neprilika zapravo doživela pesmu, a Vanja kada je smogla snage još jednom se izvinila i objasnila kako je sve nesporazum.

Međutim, ovim povodom su se usijale društvene mreže, a mnoštvo korisnika je osudilo Jelenu zbog reči upućenih takmičarki "Zvezda Granda".

- Koliko je ova Karleuša odvratna i primitivna kada na ovaj način komentariše - jedna korisnica je napisala, pa dodala:

- Kakva si ti bila kao zombi pre 10 godina, retardu. Fuj! Jelena je u menopauzi, baba, pa hoće da bude poput tebe - ispisala je razjarena korisnica Instagrama, a njenu objavu je Vanja Knežević podelila.

- Dragi kandidati "Zvezda Granda" nemojte ovo da dozvolite sebi da radite ovo. Ova devojka, Vanja Knežević, mora da bude diskvalifikovana - istakao je Jelenin PR, pa podelio još jednu objavu gde se takmičarka zahvaljuje ljudima koji vređaju JK.

Medjutim, kad se sve sagleda a i po Vanjinim riječima, ovdje je u pitanju čisto psihičko (pa i dr) vrijedjanje i zlostavljanje.

Povodom toga Vanja Knežević je napisala;
- Dragi ljudi, zbog storija koji sam podelila pre nekoliko dana, produkcija je donela odluku da me diskvalifikuje iz takmičenja. Sadržaj storija nisam nisam osmislila ja, već ljudi koji su me označili na njemu, sa željom da mi pruže podršku. Jasno je kao dan, da komentar (prim. aut. u emisiji "Zvezde Granda"), koji je upućen meni nije bio konstruktivna kritika, već indirektno psihičko zlostavljanje. Ja sam u takmičenje došla da pevam, da se družim i takmičim. Zahvalna sam na svemu u životu - navela je, između ostalog, Vanja na svom profilu.

Vanja Knežević diskvalifikovana je iz pomenutog šou programa, kako kaže, zbog Instagram "storija" koji je podjelila prije nekoliko dana.
O psihičkom zlostavljanju koje je tzv pjevačica Jelena Karleuša uputila, naravno ni riječi.. to se valjda podrazumjeva da je to normalno jer je eto, ona u pitanju.

Bezobrazluk nevidjeni.. Kao član žirija ona treba da pomogne mladim talentovanim kandidatima i na neki način da im pomogne u samopouzdanju i ohrabrivanju da nastave, radi sasvim suprotno.
Jedan od njenih mnogobrojnih "bisera" je kada je taakmičarku iz Trebinja pitala (konstatovala) "ima li uopšte struje tamo kod nje"..
Karleusa,koja je cista starleta,a ne pevacica,pa ma koliko fanova imala,ne bi smela da ikom kaze nesto slicno,jer je ona nikakav pevac.Stoka bezobrazna sa vim vestackim delovima tela.

Нисам гледао снимак (нити иначе гледам те емисије) па се ограђујем од процјене како је поменута дјевојка заиста пјевала. Нешто друго ми је важније, наиме, имам разумијевања за младост, неискуство, наивна надања и сл, али немам сажаљења за било кога ко има пјевачког дара, а пристане да изађе пред „музички жири” у ком сједи Карлеуша. Ко је спреман да проспе бисере пред свиње, балега му сљедује као подразумијевани прилог.
Успут (за неупућене) – Гранд није никакво музичко такмичење нити удружење за проналажење музичких талената, него мјешавина неке врсте ријалитија са „жиријем” у главној улози и „такмичарима” у споредној и предузећа за производњу властитих естрадних робова.

Vanja je mnoge oduševila svojim nastupom u poslednjoj emitovanoj emisiji, kada je pevala pesme "Što te nema" i "Bitanga i princeza", međutim nije se svima dopao njen performans, zbog čega je naišla na oštre komentare pojedinih članova žirija. Nakon emitovanja emisije mnogi su rešili da stanu na stranu mlade pevačice, te je ona dobijala poruke podrške kako na na svom Instagram profilu, tako i u komentarima ispod Jutjub videa poslednje emitovane epizode takmičenja "Zvezde Granda".

- Koliko nepravde treba da mi pojedini ljudi nanesu da bi opravdali svoje postupke? Koliko laži će izmisliti o meni? Koliko sam im nebitna, pa stalno pišu o meni. Pišu da sam nešto podržala, odobrila... Hajde, molim vas, pošaljite mi taj komentar, taj stori, u kojem je Vanja Knežević napisala da taj sadržaj odobrava. Na kraju krajeva, taj sadržaj kipti sa svih strana, to može svako da vidi - obratila se ona svima na Instagramu.

- I eto, skupili se mi "mali ljudi", udružili se braneći istinu i sad svi vidimo koliko smo veliki. I to, naravno, nekima smeta. Da ne kažem - boli. Istina boli. Pojedini komentari, koji kažu da sam namerno napravila žrtvu od sebe, ček... Čemu to? Zbog čega? Aha, mislite zbog onih psihičkih maltretiranja, pretnji, uvreda, osuđivanja...
Pa, u pravu ste, to i liči na žrtvu, ali daleko sam ja od toga. Svesna sam ja sebe, svojih kvaliteta i sposobnosti - dodala je Vanja na pomenutoj društvenoj mreži.

Vanja Knežević (18), takmičarka koja je diskvalifikovana iz "Zvezda Granda" zbog, kako je navela, Instagram storija, ponovo se oglasila na ovoj društvenoj mreži, a haos oko nje se ne stišava.

"Grand produkcija" podržala torturu samozvane dive nad 18-godišnjom takmičarkom Vanjom Knežević, koja je izbačena jer je pokušala da se odbrani.

Odgovor je kao hladan tuš usledio posle dva dana, kada je zbog podrške koju je Vanja dobila na društvenim mrežama, nažalost, diskvalifikovana iz pomenutog takmičenja.

Naime, JK je tražila diskvalifikaciju kandidatkinje nakon navodnog vređanja nje, kao člana žirija, iako je nije vređala kandidatkinja, već je samo podelila objavu podrške koju je dobila na društvenoj mreži. Ljudi, zgroženi incidentom koji se dogodio u prošloj emisiji, izrazili su nezadovoljstvo. Opleli su po Jeleni i na taj način pružili podršku Vanji, koja je nakon otpevanih pesama dobila pet glasova žirija, posle čega je nevoljno odmahnula rukom. Taj potez naterao je Jelenu da je izvređa apropo njenog fizičkog izgleda, ali i dikcije (s obzirom na to da je devojka iz Bosne i shodno tome ima bosanski naglasak).

Vanja Knežević je priznala kako se oseća povodom diskvalifikacije, kao i šta joj je rekla Marija Šerifović, koja je njen mentor.

- Ja sam šokirana jer nisam očekivala tako nešto. To su jedna zatvorena vrata, ali, kao što kažu: "Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore." Podršku mi je pružila, pre svega, moja porodica, prijatelji i drugari iz škole. Takođe, veliku podršku mi pružaju ljudi na svim društvenim mrežama, beskrajno sam im zahvalna. Marija je u Americi, čule smo se porukama. I njoj je, kao i meni, sve ovo konfuzno, mislim da je u nezgodnoj poziciji jer je doslovno između dve vatre - kaže Vanja i dodaje kako je Jelenino ponašanje uticalo na nju:

- Ovo nije uticalo na moje samopouzdanje jer sam svesna sebe, svojih mogućnosti i kvaliteta. I ne želim da dozvolim da me bilo kakva situacija ovog tipa poljulja. Neću se ponovo prijavljivati u ovo takmičenje.

Neshvatljivo da se podržava bilo čija tortura pogotovo prema mladima. Srećom, javna osuda je više nego dovoljna a mlada Banjalučanka na instagramu trenutno ima preko 15000 podrške.

Karleuša nakon skandala sa diskvalifikacijom učesnice nastavlja da divlja!​

Poruku je objavila na svom Instagram profilu, ovaj put ne dozvolivši komentare na objavu, a sadržaj objave prenosimo u celosti.

"Hvala svima na podršci i ljubavi. Kada je neko na samom vrhu ove igre, kada ima najveću popularnost, uticaj i broj pratilaca, mora i da podnosi najveći pritisak. Kako slave, tako i mržnje.

Da nisam mentalno veoma jaka, teško bih mogla da podnesem sve ono što 26 godina u ovom poslu trpim. Moja karma je takva da sve što dotaknem pretvaram u energetski haos. Ni sama ne znam da objasnim zašto je to tako. Plašim se da niko drugi na mom mestu ne bi mogao da izdrži sav pritisak medija i društvenih mreža, koji je konstantan i nemilosrdan.
Na ovim prostorima ne postoji žena koja je trpela više i to je, nažalost, postalo normalno stanje. Ali zato niko drugi nije ja.

Jer na Balkanu samo ja generišem sve negativno koje se rafalno ispaljuje na mene - u nove pobede i pomeranje granica, u motivaciju, želju, snagu... Kao zver sam naučila na udarce, jer, iskrena da budem, ja samo za udarce i znam.

Ovo je surov posao, gde pritisak zna da slomi i najjače, gde svi misle da te poznaju, daju sebi pravo da te "nauče pameti" i "stave na tvoje mesto".
Ali jednom u 100 godina, rodi se žena kojoj niko ne može ništa. Jer je ona tako odlučila."

Republika

"Mentalno jaka" a blokirala komentare :mrgreen:

Back