Tajni dogovor Plenković-Vučić: HDZ-ova Vlada preuzima ruske dionice NIS-a

Zar preuzimanje ruskih deonica NIS-a od strane HDZ-ove vlade nije prikladniji način da se obeleži 30 godina od Vojno-redarstvene akcije "Oluja" od predstava Dragoslava Bokana kod Rače?

https://zadarskiportal.com/bratstvo...ije-tajni-naftni-dogovori-plenkovica-i-vucica

FPxu-J2WQAMah3s.jpg 677z381-2-Untitled-1-664e29732ea56.jpg 1000014481.jpg

FPxu-J2WQAMah3s.jpg 421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpg 1000014481.jpg

mislis da ukrade?
I ja sam za to, ne da ukrademo, nego kad bismo mogli naravno da otkupimo.
Ukradeno je nama, odnosno oteto.
Nije oteto, sami smo dali sa punom voljom jer je trebalo da se gradi i Juzni tok. Ali i bez obzira na sve, NIS sada bar posluje sa dobitkom, velikim.

Jos nam samo treba da od Rusije napravimo neprijatelja.

I ja sam za to, ne da ukrademo, nego kad bismo mogli naravno da otkupimo.

Nije oteto, sami smo dali sa punom voljom jer je trebalo da se gradi i Juzni tok. Ali i bez obzira na sve, NIS sada bar posluje sa dobitkom, velikim.

Jos nam samo treba da od Rusije napravimo neprijatelja.

dlugomir bi da ukrade

on podrzava kradju ruske imovine

I ja sam za to, ne da ukrade, nego kad bismo mogli naravno da otkupimo.

Jeste, i zato mi sad plaćamo najskuplje gorivo u regionu, a dobitak uglavnom ide Rusima.

Kako nije oteto kad je dato za cenu koja je manja od samo one poslovne zgrade u Novom Sadu? Tadić im je predao NIS, a ako nije lud onda su ga naterali.

dlugomir bi da ukrade

on podrzava kradju ruske imovine
Ne verujem.
Jeste, i zato mi sad plaćamo najskuplje gorivo u regionu, a dobitak uglavnom ide Rusima.

Kako nije oteto kad je dato za cenu koja je manja od samo one poslovne zgrade u Novom Sadu? Tadić im je predao NIS, a ako nije lud onda su ga naterali.
Placamo zbog visokih akciza.

Nije oteto, to su legalno dali i potpisali sporazum bez ikakvih tajni i Tadic i Kostunica (i "levi" i "desni" deo tadasnjeg birackog tela, sto znaci da je postojao relativno dobar koncenzus).

Mala a brza racunica, NIS godisnje prihoduje preko 3 milijarde eura, ogroman deo prihoda je prodaja naftnih derivata gradjanima i privredi Srbije. Ako uzmete da je samo 10% veca cena goriva u Srbiji nego u okolnim drzavama ( vi koji zivite tamo to bolje znate, znate razliku izmedju cena u Srbiji i BiH ili Madjarskoj recimo), bar onaj deo koji ide NIS-u a ne drzavi kroz akcize. Pa bi po toj logici Rusi imali extra profit na osnovu skupljeg goriva od 300 miliona eura na godinu dana. Pomnozite to sa brojem godina koliko uzimaju kajmak u Srbistanu i docete do zapanjujucih 5 milijardi eura extra profita koji su ispumpali iz Srbistana.

Sve zahvaljujuci Kostunici Tadicu i njihovim ocekivanjima da ce Rusija dozvotno braniti ostatke Srbistana koji ne priznaje Kosovo.
Ybt, taj Kostubica je apsolutno sye.bao srpksi narod, navukao mu rusku omcu oko vrata i izgurao Ustav koji u prvoj recenici govori da je Kosovo neotudjivi deo Srbistana. Znaci, apsolutno je vezao tesku kamencinu oko vrata i nogu Srbistanu koji tone u vodene dubine. On je u rangu Milosevica ako ne i gori od njega.

Poslednja izmena:

Najskuplje gorivo je zbog ogromnih Akciza koje je uvećao i naplaćuje Vučić.
Što to ne kažeš ?
Kakve veze sa Akcizama imaju Rusi, niti su ih oni uveli niti pare od Akciza idu njima ?

Back