Tajne Sumerskih kraljeva

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.920
https://www.conopljanews.net/secret_arheology.html

Jedna enigma ili hronološka anomalija se može videti u podacima koji se odnose na
drevne sumerske kraljeve. Ti izuzetno uzbudljivi podaci sačuvani su u tektstovima
napisanim klinastim pismom na glinenim pločicama i predstavljaju obiman i detaljan
spisak ranih sumerskih vladara.
Sumer-Facts-Featured.jpg

Najdetaljniji od svih zapisa je onaj uklesan na prizmi Veld-Blundel iz muzeja Ašmolean.
Veld-Blundelova prizma sadrži zapanjujuće podatke o kraljevima koji su vladali u
vremenu pre potopa – tokom perioda od približno pola miliona godina! Tekst na prizmi
govori da je upravo u ta rana vremena kraljevstvo sišlo sa neba . Drugim rečima, kraljevi
na Zemlji su vladali kao izaslanici nebeskih bogova koji su – nalik božanstvima antičke
Grčke – preuzeli fizički izgled i karakteristike zemaljskih ljudi.

Poslednja izmena:
Ono što posebno zapanjuje je broj godina koje je svaki vladar proveo na prestolu. Vladavina duga dvadeset ili trideset hiljada godina uopšte nije bila neuobičajena!
Na primer, spisak kraljeva VB 444 otkriva da: 'kada je kraljevstvo sišlo sa neba, kraljevstvo je bilo u Eridu. Alulim je bio kralj u Eridu. Vladao je 28 800 godina.
Alagar je vladao 36 000 godina. Ta dva kralja vladahu 64 800 godina....!' I tako dalje, nastavlja se vladar za vladarom i jedna neobjašnjivo dugačka vladavina za drugom.

14520441-1092845987467693-1329199357006776847-n-84036-550x360.png

Još jedna zapanjujuća karakteristika ovog spiska kraljeva je da se posle potopa ta beskonačno duga vladavina urušila savim dramatično. Zapravo, otkrivamo da je Utul Kalamana, sin Urnungala, vladao samo 15 godina! Kralj Labaser samo 9 godina.
To je zaista drastična razlika u odnosu na 30 000 godina vladavine njihovih prethodnika i još jedna neobjašnjiva misterija. Zbog čega je period vladavine kraljeva iznenada skraćen tako mnogo? Zbog čega su prethodni kraljevi vladali tako dugo? Šta se dogodilo u međuvremenu?

Posebna je misterija činjenica da je izgleda nekolicina kraljeva vladala po dva puta.
Čak i površna procena pokazuje da između jedne i druge njihove vladavine postoji
rupa od par hiljada godina!

https://www.conopljanews.net/secret_arheology.html

Jedna enigma ili hronološka anomalija se može videti u podacima koji se odnose na
drevne sumerske kraljeve. Ti izuzetno uzbudljivi podaci sačuvani su u tektstovima
napisanim klinastim pismom na glinenim pločicama i predstavljaju obiman i detaljan
spisak ranih sumerskih vladara.
Pogledajte prilog 1124254
Najdetaljniji od svih zapisa je onaj uklesan na prizmi Veld-Blundel iz muzeja Ašmolean.
Veld-Blundelova prizma sadrži zapanjujuće podatke o kraljevima koji su vladali u
vremenu pre potopa – tokom perioda od približno pola miliona godina! Tekst na prizmi
govori da je upravo u ta rana vremena kraljevstvo sišlo sa neba . Drugim rečima, kraljevi
na Zemlji su vladali kao izaslanici nebeskih bogova koji su – nalik božanstvima antičke
Grčke – preuzeli fizički izgled i karakteristike zemaljskih ljudi.
Kad rece Sumerija odmah me asocira na Pazuzua i film Exorcist .
Otkada sam gledao film uvek me asociralo .

Ma kucam preko mob dok drzim malu u krilu pa autocorrect zeza ili kada sam za racunarom isto nju u krilu pa ne vidim dobro sta kucam
Jao, znam, odlicna razbrigriga. :D Samo skoro sam vodio polemiku s jednim novim clanom, rekao sam mu da povede malo racuna o rukopisu
da bi bilo sve pregledno i citljivo, jer se to zaista ceni i zahvalno je (da ne odlazi mozak u fraktale cak i oko pravopisa kad vec ide zbog sveg i svaceg:p)
i da cu od sada svima pa i njemu govoriti `cime kucas, laktovima?` dok ljudima ne dopre do svesti da se bolje i jasnije, mislim, citljivije izrazavaju... To je neka i preporuka nama moderatorima. ;) Zilavog protivnika doduse nalazim jos samo u onom Aleksi, koji pise cirilicom a da nije prebacio sa latin mode-a pa to izgleda kao mandarinski da pise,:p ć umesto š, ž umesto ć, tragikomedija, kao da je odabrao klinasto pismo!...:lol: u fazonu, "nema veze", a sve zamisljam da Patak Daca pise - "pffffkrenuo sam pffda pffffokupim pffffzenu iz pfffffodavnice...." 😆 Daj, more, namesti to rodjace kako valja, pa pisi sta i kako hoces, otkini se. :lol:
Ja pisem - za sad - kristalno cistom i sasvim regularnom - osisanom latinicom. :p To cak i mandarinac moze da shvati. ;) :cool: :)

Back