Тајна

Ноћас ће ме синови мога оца донети теби,
на носиљци украшеној цвећем,
уз песму мисирских плесачица,
покривену велом од ђердана,
са наруквицама од пет сикала сребра
и гривнама од злата.
На коже jaреће сешћу, у шатору твоје мајке,
као некада Сара и Ана и Рута и Јудита,
као моја мајка што је,тако ћу и ја - као што ће и моја кћи,
када буде стасала.
И пустићу да са мене скинеш и злато и бисер,
у тишини светој, нагнувши главу над плетенице,
влажног даха сапетог у грлу, да познаш ону коју за себе узе.
А онда заспи, ко дете чедан, на мојој руци као на дојци,
да кришом спустим, кад Месец зађе,
усне на очи што су једном, на Јордану,
из прикрајка гледале моја леђа без хаљине.

(Лејли)

Sa stvarno ne znam sta da kazem na ovaj biser od stihova,Jasna..?
Divna pesma,jedna od najlepsih tvojih starozavetnih,posebno jos i sto je meni namenjena..zaista si me dirnula!
Svaki stih pesme sam videla kao sliku,veoma zivu,kao na filmu:selo u Vitlejemu,Jerihonu ili Uru,sa satorima..i stado ovaca i kamila na ispasi..i zene u sarenim haljinama i sa prozirnim maramama..i muskarce zaogrnute abajama..i planinske vence zarkim suncem okupane i bele kamenite i travnate proplanke..i uzurbanost i radost u plemenu,jer doci ce Isus licno,sa svojom besedom..svi se spremaju da dostojno docekaju onog koji je rodjen po Bozjoj zamisli...
Jaco..da napisem jednu pricu u ovom kontekstu,bolje je nego da nastavim da nizem dozivljene slike?
A ozbiljno..hvala ti mila moja,zato sto je neprocenjiv osecaj da od jutros nekome u drugom delu grada kradem misli..i da tom nekom ih sada,sa ljubavlju uzvracam..

lejla.al.dbuni;bt79683:
Sa stvarno ne znam sta da kazem na ovaj biser od stihova,Jasna..?
Divna pesma,jedna od najlepsih tvojih starozavetnih,posebno jos i sto je meni namenjena..zaista si me dirnula!
Svaki stih pesme sam videla kao sliku,veoma zivu,kao na filmu:selo u Vitlejemu,Jerihonu ili Uru,sa satorima..i stado ovaca i kamila na ispasi..i zene u sarenim haljinama i sa prozirnim maramama..i muskarce zaogrnute abajama..i planinske vence zarkim suncem okupane i bele kamenite i travnate proplanke..i uzurbanost i radost u plemenu,jer doci ce Isus licno,sa svojom besedom..svi se spremaju da dostojno docekaju onog koji je rodjen po Bozjoj zamisli...
Jaco..da napisem jednu pricu u ovom kontekstu,bolje je nego da nastavim da nizem dozivljene slike?
A ozbiljno..hvala ti mila moja,zato sto je neprocenjiv osecaj da od jutros nekome u drugom delu grada kradem misli..i da tom nekom ih sada,sa ljubavlju uzvracam..

Eto, to je bio njihov cilj...srecna sam sto je pogodjen!:cmok2:

Jaco predivno.:cmok:
michelangelo1%20creation%20of%20Adam.jpg

Back