Tajland..Maldivi..Singapur..Indija..Nepal

Prava sezona za Indiju je od oktobra do aprila.

Posto agencijski "spakovana" tura ogranicava,savetujem da se odlucite za "bum" varijantu.Kupljene avio karte,guidebook,par krpica u rancevima-i to je to.U svakom mestu postoji gomila hotela,pa je lako pronaci ono sto vam odgovara(ja sam odabrala sramno jeftin hostel/motel sa sobom u kojoj se nalazi samo krevet,komoda i tus kabina(a vise vam i ne treba))Rutu sam sama napravila,oslanjajuci se na guidebook i informacije od ljudi koji su i sami bili,a menjala sam je usput,prema interesovanjima i raspolozenjima.

Od grada do grada kretala sam se autobusima i vozovima.Autobuski prevoz je za mnoge nekomforan(ja sam UZIVALA),250 km se moze razvuci i na 10 sati klackanja.Stotine neuglednih stanica su punedece koja prodaju sve i svasta,ljudi oko vas jedu iz cinija napravljenih od lisca-kuda god da krenete pred vama je haos koji zapravo cini Indiju tako nadrealnom i slikovitom.

Karta za B klasu vozova za svojih 10 evra nudi udoban smestaj u klimatizovanom vagonu,cistu posteljinu i veoma dobru sansu da se naspavate.

U gradovima je saobracaj u potpunom haosu.Jedino pravilo jeste da krave svuda imaju prednost, te da se iste ne smeju uznemiravati makar lezale na sred raskrsnice.Prevozna sredstva su uglavnom rikse,dok ste na ulici u vecini slucajeva pesak,koji sa svoja prava mora doslovno sa se bori,sem kada na ulici naletite na slona-onda jednostavno idete naokolo.

na ulici se moze kupiti stosta za jelo,ali stranci ne rizikuju(jela sam zmijski gulas!)vec jedu u restoranima koje posecuju uglavnom turisti.Alkohol je teze naci ,a i djavolski je skup.

Indija je jedna od zemalja u kojoj shvatite da ste bespotrebno sebe natovarili stvarima,jer je sve toliko jeftino,da kad neki komad odece isprljate,mozete mirne duse da ga poklonite nekom prosjaku i kupite novu stvar.

Put u indiju nije skup.
Vise se stvari vidi ako idete kao backpacker
Skoro svi govore engleki i svuda su putokazi i obavestenja na engleskom.
Na svakom cosku naci ce te telefonsku govornicu,a internet kafei su svuda.
Vozovi su cistiji nego kod nas.

Ako ovo nije dovoljno da se istog trenutka spakujete i kupite kartu za Delhi,pa.........onda ne zasluzujete zvanje turiste.

Imam i ja jedno pitanje...

Trebao bih da ove godine konacno ispunim svoj decacki san i odem na Maldive sa devojkom, pa me interesuje da li neko ko je tamo bio moze da mi kaze kakve su cene hrane, pica, izleta, itd...

Hvala.

Stojan
paa
da ti nesto objasnim
maldivi su skup ostrva i na ostrvu koje mozes da prepesacis 10 puta dnevno osim 1 hotela i plaza nemas nista,od izleta samo ronjenje tako da....izbosces se od dosade :dash:
ali lepse more ne postoji

Posetio Tajland, 10 dana, Ko Samui ostrvo.
Odlicno, jeftino mesto. Za svakog po nesto. Nocni zivot, prelepe plaze (preporucujem Chaweng beach). Odlicno sam se proveo na turi po dzungli i uz jahanje slonova. Stanovnistvo je nenormalno ljubazno prema turistima. Masaze za nasih 300 dinara, sat vremena.

Nepal, Katmandu
Mirno mesto za odmor. Jeftino. Odlican hotel u centru za manje od 20 dolara (ako znate da se cenjkate). Spremite se za kulturni šok.
Kompletan rucak u najboljem restoranu (ako ne pijete alkohol) kosta 150din.
Stanovnistvo izuzetno druzeljubivo i dobronamerno. Imaju deciji mentalite

Meni je oduvek bila zelja da posetim Maldive, koliko sam videla imaju fenomenalne plaze i stvarno izgleda kao raj na zemlji. Moj pojam idealnog odmora i jeste bas to, plaza, prostranstvo, malo ljudi :D
Pre 3 godine sam bila u prilici da obidjem Indiju, i poslednja destinacija u obilasku je bila Goa. Nazalost, bila je sezona monsuna pa se nismo mogli kupati, ali plaze su prelepe i izgleda slicno Maldivima, ali verujem da su oni jos bolji :D

Back