Tadić vs. Jeremić

To je veoma dobra poslovica za one koji ne umeju da opravdaju svoje postupke pa se vade na mame, tate, babe, dede i ostale ;) Isto tako je jako lepo kada ljudi zavide uspešnijima od sebe pa njihov uspeh tumače kao pomoć rodbine i prijatelja ;) A tek što je bitno kakav je fizički ... :lol:
А зашто спушташ расправу на лични ниво?

Је л' умеш без личних прозивки да комуницираш са неистомишљеницима?

Мој став је такав каквим сам га претставила и крај приче.
Може да ти се свиђа или не.

И све то нема никакве везе са мном и било чим везаним за мене и мој живот.

Је л' разумеш или ћеш да наставиш на малограђански начин?

Не дирам те, не дирај ме.:cool:

Predsednik nezadovoljan radom šefa diplomatije
Tadić prvi put kritikovao Jeremića
Autor: N. M. Jovanović | Foto:FoNet | 01.07.2009. - 05:00

Predsednik Srbije Boris Tadić nije zadovoljan radom šefa diplomatije Vuka Jeremića, i to je javno rekao na sastanku koji je održan prošle nedelje, saznaje „Blic” od izvora bliskog učesnicima sastanka.

Na sastanku sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, predstavnicima pokrajinskih vlasti i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, Tadić je gotovo 15 minuta kritikovao Jeremića.
Lider DS je kao prvu zamerku naveo da mu se ne sviđa što Jeremić svaki put kada se pomene Kosovo kaže da on samo sprovodi politiku predsednika Borisa Tadića.
- Predsednik je zatim naveo da mu se nije svidelo ni što je Jeremić pokušao da za sebe dobije poene od najave ukidanja viza iako su za taj posao, prema njegovom mišljenju, bili najzaslužniji ministarka pravde Snežana Malović i ministar policije Ivica Dačić - kaže naš sagovornik.
Naši izvori navode i da je Tadić nezadovoljan činjenicom da Jeremić nije pomogao pripremu samita lidera centralne i istočne Evrope u Novom Sadu iako je prvobitno bilo zamišljeno da najveći teret ponese upravo Ministarstvo spoljnih poslova. Ovako, kompletnu odgovornost za organizaciju skupa, koji je ocenjen kao uspešan, preuzeo je Tadićev savetnik Jovan Ratković.
Međutim, Jeremiću u medijskom nastupu prošlog vikenda to nije zasmetalo da kaže kako je samit „potvrda ispravne spoljne politike Srbije”, što je na Andrićevom vencu protumačeno kao pokušaj da se sve što je dobro pripiše Jeremiću, a da se za eventualno loše obavljen posao ne snosi odgovornost.
U kabinetu predsednika Srbije, pak, tvrde da Tadić nije kritikovao Jeremića, jer to „predsednik nikada ne radi pred drugima, već samo oči u oči sa onim koga ima nameru da kritikuje”

http://www.blic.rs/temadana.php?id=99704

:think: Novi rascep u DS?

S obzirom da je Blic objavio ovu vest verovatno je i istinita s obzirom da su naklonjeni DS.
Moguce je da je ovo preventiva od nekog eventualnog sukoba i moguce smene.
Ne bi to bilo novo za demokrate.Setimo se sukoba Micunovic - Djindjic zatim Zivkovic - Tadic - Jovanovic.
Jeremic deluje prepotentno a tako se i ponasa ali ne verujem da bi smeo da udari na Tadica sad kad je ovaj na vrhuncu moci.

S obzirom da je Blic objavio ovu vest verovatno je i istinita s obzirom da su naklonjeni DS.
Moguce je da je ovo preventiva od nekog eventualnog sukoba i moguce smene.
Ne bi to bilo novo za demokrate.Setimo se sukoba Micunovic - Djindjic zatim Zivkovic - Tadic - Jovanovic.
Jeremic deluje prepotentno a tako se i ponasa ali ne verujem da bi smeo da udari na Tadica sad kad je ovaj na vrhuncu moci.

Da li će smeti ili ne - pitanje je. Ako udari njemu će se obiti o glavu pošto Tadić ima apsolutnu podršku u stranci. Može da ode ako želi ali morao bi sve da počne od nule jer nema ko bi ga pratio. On je odličan političar ali u ovom trenutku to bi za njega bio preveliki zalogaj. Bolje mu je da sačeka da Borisu dosadi i da mu lično prepusti štafetu.

Da li će smeti ili ne - pitanje je. Ako udari njemu će se obiti o glavu pošto Tadić ima apsolutnu podršku u stranci. Može da ode ako želi ali morao bi sve da počne od nule jer nema ko bi ga pratio. On je odličan političar ali u ovom trenutku to bi za njega bio preveliki zalogaj. Bolje mu je da sačeka da Borisu dosadi i da mu lično prepusti štafetu.

Naravno da nece smeti niti ce otici.Nije bas toliko poleteo da misli da bi mu to uspelo.
Daleko je Jeremic od odlicnog politicara.On se tu nasao sticajem okolnosti.
Nikada Boris nece njemu prepustiti stranku .

Naravno da nece smeti niti ce otici.Nije bas toliko poleteo da misli da bi mu to uspelo.
Daleko je Jeremic od odlicnog politicara.On se tu nasao sticajem okolnosti.
Nikada Boris nece njemu prepustiti stranku .

Borisu mnogo voli da vlada, tu se slažem. Ima tu crtu da voli da je glavni, da se pita za sve i da tripuje da je faca. To ne može da se ospori i svima je jasno :mrgreen:
Ali ima on i privatni život a tu mu nikako ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da izgura još ovaj mandat (eventualno i sledeći) i da se skloni. Sigurno neće biti uporan kao Mićun.

Umem kada iza reči istomišljenika ne stoji lična iskompleksiranost i osećaj niže vrednosti, koji iz tebe prosto izbija. Razumem savršeno i nastaviću po istom principu kad god primetim da s.ereš više nego što treba a šta ćeš ti da radiš i koga ćeš da diraš - e za to me već boli uvo. :mrgreen:

А ти ли си неки Шаман....?????? :think:
Рекао бих да се у уводном делу испољава пројекција твоје душе....., а у другом делу у недостатку аргумената, као и моћи изражавања избија на површину одраз кућног (Не)васпитања, културе и образовања........као и незрелости у дискусији са другим особама, баш ми је жао, али се немој бринути врме ће то излечити ;).
У будуће траба да са што више *********** товариш све око себе, а кад ти те речи допру до ушију, схватићеш да се псовањем, вређањем не постиже ништа и словима ништа....
А Софију можеш само да мрзиш и ништа више.
(видим, стрефило те у слабу тачку :bye: :bye: :bye:)

А ти ли си неки Шаман....?????? :think:
Рекао бих да се у уводном делу испољава пројекција твоје душе....., а у другом делу у недостатку аргумената, као и моћи изражавања избија на површину одраз кућног (Не)васпитања, културе и образовања........као и незрелости у дискусији са другим особама, баш ми је жао, али се немој бринути врме ће то излечити ;).
У будуће траба да са што више *********** товариш све око себе, а кад ти те речи допру до ушију, схватићеш да се псовањем, вређањем не постиже ништа и словима ништа....
А Софију можеш само да мрзиш и ништа више.
(видим, стрефило те у слабу тачку :bye: :bye: :bye:)

Izvini, bojim se da te ništa nisam pitala. :D
U pravu si skroz - ja sam nevaspitana, nekulturna i nezrela i kao takva sam jedno deset svetlosnih godina ispred tebe ;) :lol: A Sofija će se snaći i bez drvenog advokata, nema potrebe da patetikom privlačiš pažnju na sebe budući da navodnim "skandaloznim" informacijama nisi ništa postigao. :mrgreen: :lol:
Sad slobodno raspali o mom nevaspitanju i nekulturi, prosto uživam to da slušam a i znam otprilike napamet kako ide lečenje kompleksa po tom osnovu. :zper: A ja ću za to vreme prošetati do fakulteta pa te čitam kad se vratim :)

Izvini, bojim se da te ništa nisam pitala. :D
U pravu si skroz - ja sam nevaspitana, nekulturna i nezrela i kao takva sam jedno deset svetlosnih godina ispred tebe ;) :lol: A Sofija će se snaći i bez drvenog advokata, nema potrebe da patetikom privlačiš pažnju na sebe budući da navodnim "skandaloznim" informacijama nisi ništa postigao. :mrgreen: :lol:
Sad slobodno raspali o mom nevaspitanju i nekulturi, prosto uživam to da slušam a i znam otprilike napamet kako ide lečenje kompleksa po tom osnovu. :zper: A ja ću za to vreme prošetati do fakulteta pa te čitam kad se vratim :)

Како рече, прошетати до факултета..... :( :eek:

Тамо се треба мало и задржати, нешто чути, нешто записати, нешто научити и испите положити......верујем да нема велике потребе да ти објашњавам даље.....чему факултет служи......:rtfm:

А по парку се можеш шетати до миле воље.......

Или је то факултет каква нам је ''Ваша борба дала''
само се прошеташ и хооп ето дипломице-болоњице........као и они Идолчићи које браниш и о којима причаш :dash: :dash: :dash: :dash:

nisam toliko star /43/ ali se iskreno nadam da cu doziveti da srbiju konacno vodi srbin iz centralne srbije.zao mi je ali svi do sada koji su je vodili a bili delimicno ili potpuno genetski vezani za druge prostore jednostavno nisu ispunili ocekivanja.a posto smo mi srbija a ne amerika gde moze predsednik biti ko god /kao i u srbiji do sada / krajnje je vreme da srbiju predvodi srbin iz srbije---covek koji je potpuno vezan za srbiju..!!!! ubedjen sam da ce srbija tad imati bolju buducnost !!

nisam toliko star /43/ ali se iskreno nadam da cu doziveti da srbiju konacno vodi srbin iz centralne srbije.zao mi je ali svi do sada koji su je vodili a bili delimicno ili potpuno genetski vezani za druge prostore jednostavno nisu ispunili ocekivanja.a posto smo mi srbija a ne amerika gde moze predsednik biti ko god /kao i u srbiji do sada / krajnje je vreme da srbiju predvodi srbin iz srbije---covek koji je potpuno vezan za srbiju..!!!! ubedjen sam da ce srbija tad imati bolju buducnost !!

Slažem se i tako i jeste u normalnom svetu. Englez vodi Englesku, Amerikanac - Ameriku itd...:ok:

Ono što je najgore u ovome , je da mi trenutno na našoj politikanskoj sceni NEMAMO ni jednog takvog čoveka za koga bih rekla da bih volela da ga vidim na čelu moje zemlje Srbije.:neutral:

Možda Vuk Jeremić ali treba još vremena da se isprofiliše i sazri...mlad je još...od trenutnih i niko više koga bih ja videla .:confused:

Како рече, прошетати до факултета..... :( :eek:

Тамо се треба мало и задржати, нешто чути, нешто записати, нешто научити и испите положити......верујем да нема велике потребе да ти објашњавам даље.....чему факултет служи......:rtfm:

А по парку се можеш шетати до миле воље.......

Или је то факултет каква нам је ''Ваша борба дала''
само се прошеташ и хооп ето дипломице-болоњице........као и они Идолчићи које браниш и о којима причаш :dash: :dash: :dash: :dash:

Pa pazi - može mi se. Neko uči kod kuće i polaže ispite, neko presedi deset godina na fakultetu pa ne uradi ništa. Stvar je intelekta ;)
A da si iole upućen znao bi da su predavanja odavno gotova, još malo pa i rok :mrgreen:

Pa pazi - može mi se. Neko uči kod kuće i polaže ispite, neko presedi deset godina na fakultetu pa ne uradi ništa. Stvar je intelekta ;)
A da si iole upućen znao bi da su predavanja odavno gotova, još malo pa i rok :mrgreen:

:lol:
Nego, nemoj da pričaš da ima još takvih koji presede po 10 ( deset:eek:) godina na fakultetu zaludno...?????:eek::eek::eek:

Pa KO finansira te kukavce mučene , toliko godina , a sa ovim cenama studiranja ?:sad2::confused:

To se desava kad zelis od macke da napravis tigra, a ne moze... Kao sto sam vec jednom rekao, Jeremicu svaka cast na zavrsenim fakultetima po inostranstvu, poznavanju jezika. Ono sto ne znam, ako neko zna neka me uputi je da li je Jeremic bio stipendista tih univerziteta. Velika je razlika izmedju stipendista i onih koji sami placaju skolovanje, to nam je valjda svima jasno. Dobro nam je poznato da je do ovde stigao velikim delom zato sto mu je Tadic bio profesor u srednjoj skoli. Ne nipodastavam obrazovanje Jeremica, ali da li je mozda postojao i neki drugi kandidat za ovo mesto sa slicnom biografijom, a da je diplomata po profesionalnoj orijentaciji. Diplomatija je vrlo pipav resor koji se ne daje svakom. Sto se samog sukoba tice, verujem da je to pre svega, marketinski trik, kako bi Tadic napravio podlogu svom pulenu da u buducnosti njegov vec vidjeni naslednik dobije podrsku i onih koji ne simpatisu Tadica.

ma ja sam skeptican prema izrazito mladim politicarima kakav je jeremic,i puno ministara u vladi ako se uzme da im je ovo drugi ili treci mandat.
ne mogu da prihvatim da decko od 30-tak godina moze da bude covek koji moze da vodi spoljnu politiku kvalitetno.na stranu to da je obrazovan /a i pitanje je kako bi se vojnicki reklo za sve skolovane na zapadu-jesu li prosli bezbednosnu i obavestajnu kontrolu ??/ ali prosto nama dovoljno zivotnog iskustva,mudrosti,staleznosti,prirodne lukavosti koja se stice sa godinama zivota,to se nemoze nauciti u skoli.pa i sve da je on izuzetan mladic-ostaje ko u svetu njega prihvata ravnopravno---pa kad se sastane sa ostalim ministrima spoljnih poslova izgleda kao da im je unuk , a ne spoljnopoliticki predstavnik svoje zemlje,prosto nisam siguran koliko ga oni ozbiljno smatraju ???

Pa šta ima veze ko mu je bio čukundeda...neka je...bar je bio AGa a ne čobanin i dokle ćemo pokušavati nekoga da diskreditujemo nekim glupavim smicalicama i podmetačinama i izvlačenjem ko zna čega iz naftalina:dontunderstand::roll::thumbdown:

Vuk - Srbin, je najškolovanije stvorenje na našoj politikantskoj sceni trenutno i jedan od retkih koji bar na izgled radi u korist Srbije i njenog naroda i to je činjanica i istina.:heart:

p.s. Da je vama montenigerima, bosancima, hrvatima i inima pola takvog kao što je naš Vučina , drugačije bi pevali :D:p

Da je vama jedan Milo, kol'ko bi vam bolje bilo :mrgreen:
Čak se i rimuje :ok:

Kao i obicno Pajo, slazem se...doduse delimicno. Ja jesam za to da se mladim ljudima daju odgovorne pozicije, pa zasto ne i ministra spoljnih poslova, o, naravno pod uslovom da poseduje potrebno iskustvo za to...e sad da li je to iskustvo moguce steci pre 30-te, verujem da jeste, tako se grade diplomate od karijere. Problem je sto Jeremic niti ima to iskustvo od konzula, do ambasadora pa savetnika u MIP da bi postao ministar, niti je skolovan za diplomatu. Uostalom, imali smo svakakve predsednike, kraljeve itd. kroz istoriju, ali kad nabrojimo ko nam je bio ministar spoljnih poslova kroz istoriju, videcemo da je rec o najumnijim ljudima njihovog doba, neki od njih su takodje bili mladi...ali mnogo nadareniji od predsednikovog ucenika, da se ne lazemo...

Back