- Poruka
- 4.126
https://www.kurir.rs/vesti/politika...ece-ga-djilas-i-jeremic-pa-sam-sebe-kandidujeТадић прави нову колону за изборе Неће га Ђилас и Јеремић, па сам себе кандидује за председника!
Опозициони блок ускоро ће се поцепати на још једну изборну колону коју ће повести Борис Тадић. Његова Социјалдемократска странка је на корак од уједињења с Демократама Србије, Новом странком, коалицијом мањинских странака "Толеранција" и Грађанским демократским форумом, а Тадић је, како је рекао генерални секретар СДС Константин Самофалов, и даље једини кандидат опозиције с највећим шансама да се "кредибилно супротстави актуелном председнику Александру Вучићу.
- О томе да ли ће се дефинитивно и кандидовати, донећемо одлуку заједно у СДС-у и на време. Уколико се појави кандидат за кога ћемо проценити да има веће шансе, не само да победи, већ и да успешно санира све погубне последице деценијске власти СНС, свакако да ће га социјалдемократе подржати. С друге стране, врло је могуће да нам већи број опозиционих кандидата који максимално подижу излазност опозиционо оријентисаних бирача даје већу шансу да спречимо победу Вучића у првом кругу председничких избора. СДС ће и ово питање имати у виду, када будемо одлучивали о евентуалној кандидатури Бориса Тадића - објаснио је Самофалов за Блиц.
Какав успех очекујете од Тадића на изборима? Да се подсетимо благо речено антисрпских изјава, изјаве које се могу очекивати од Тачија и Месића али ово је од Тадићевог ДС коју је оставио али исте политике, нису променили антисрпски став:
„Радио Слободна Европа”, уредник Миљан Кошетић, време: 18 часова, 3. мај 1999, када је НАТО пакт са нашег неба сејао смрт, убијао децу и жене, бомбардовао болнице и фабрике, „Слободна Европа” преноси:
„Српски опорбени политичар Зоран Ђинђић изјавио је у интервјуу за данашњи број израелског дневника ”Харец„ да ће Милошевић за два, три тједна прихватити НАТО-ове захтеве, наводећи да је то последица страшних удара НАТО-а које, како је рекао, треба наставити.”
„Milo Đukanović i Zoran Djindjic:
”Не смете потписати мировни споразум док је милошевић на власти„:
”If the war ends with a signature on a peace agreement and the same political leadership remains in power, with Slobodan Milosevic at the helm, the tragedy and violence will continue.„
http://www.hri.org/news/balkans/rferl/1999/99-05-10.rferl.html#20
17. Maj 1999 Zoran Djindjic: ”Ako se zivotna situacija naroda u Srbiji pogorsa i ako se unisti energetski sistem države, Milosevic će morati da potpise sve sto zahtevate. (Izrealski list „Haaerz”)
Zoran Djindjic: „Jugoslavija se mora bombardovati” ,,samo nastavite da bombardujete popustice oni''' (Der Spiegel 20/1999)
Члан дс-а „Срби су најгори народ”
KRALJEVO - Član Demokratske stranke Mile Korićanac izjavio je da su „Srbi posle Hitlera najgori narod u prošlom veku”.
26. Maj 1999 Djindjic ponavlja svoj poziv na bombardovanje Jugoslavije i izjavljuje „Ja sam najomrazenija osoba u Srbiji” (nemacki dnevnik na ZDF).
Мићуновић:„Срби немају шта да траже преко дрине”!
Бојан Станојевић:„Не може 200.000 Срба колико живи на косову, да одлучује о судбини осталих осам милиона”.
Poslednja izmena: