tacka pucanja

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
u zivotu smo upuceni na razlicite odnose sa ljudima - roditeljske, prijateljske, rodbinske, ljubavne, drugarske, komsijske, kolegijalne..
neke odnose negujemo povrsno, u neke ulozimo citavog sebe
one koji su nam nebitni i povrsni ne uzimaju nam mnogo energije
oni koji su nam vazniji, gde damo sebe nekad mogu da budu pogubni za nas i mi odlucimo da ih prekinemo
ne mozemo relaciju, ali mozemo odnos
sta je to sto vas je nateralo da stavite tacku na neke vama bitne ljude do tada - manipulacija, nasilnistvo, prevare ili nesto trece?
sta je za vas najstrasnije u odnosima zbog cega dizete ruke i kazete - ovde je kraj

najstrasnije je kad odnos deluje na mene tako da postanem gora osoba. na bilo koji nacin. dakle, kad se pogledam u ogledalo i upitam sebe a dobro bre, jel to ono sto si htela da budes kd porastes..
odgovor je obicno ocigledan, cim je do te tacke doslo.
i onda sam otisla, cao zdravoo
a ne mora uopste druga strana da bude losa, samo moze da bude losa kombinacija..
kiao sto se desilo da je neko bio uzasana prema meni, ali sma ja iz toga izasla bolja. ono, nisam dobila ono sto sam zelela, ali sam dobila ono sto mi je bilo potrebno.
cudno je to, kako uticemo jedni na druge.

u zivotu smo upuceni na razlicite odnose sa ljudima - roditeljske, prijateljske, rodbinske, ljubavne, drugarske, komsijske, kolegijalne..
oni koji su nam vazniji, gde damo sebe nekad mogu da budu pogubni za nas i mi odlucimo da ih prekinemo
sta je to sto vas je nateralo da stavite tacku na neke vama bitne ljude do tada - manipulacija, nasilnistvo, prevare ili nesto trece?
sta je za vas najstrasnije u odnosima zbog cega dizete ruke i kazete - ovde je kraj
Meni muz kaze da sam naivcina, u odnosima sa ljudima. Krivim roditelje za to. Jer su me podigli tako da mislim da su svi ljudi dobri. I ne mogu da se otrgnem, ne mogu da se menjam, i necu, to sam ja.
Svi ste ispratili gde pucam u prijateljstvima, kad me izdas. Ne prevaris, vec izdas. To su meni dva razlicita pojma. I drugo ne prastam.
Da sam trpeljiva, jesam. Ali sam pocela da se menjam. Otvoreno kazem sta mi smeta. Bar mm-u. I ne planiram da menjam svoje misljenje. Moze svet da se okrene. Da trpim, trpim svasta, ali znam zasto. Dokle to ne znam.

sa prijateljima gotovo da nema incidente. jesam jednu osobu precrtala, jer je njen egoizam presao sve granice. bez ikakvog objasnjavanja i price, samo sam zacutala. zauvek.
a sto se tice rodbine, tu sam oduvek jako selektivna..druzim se samo sa onima koje vlim.
sa kevom sam imala problematican odns, a to sam resia tako sto sam odrasla:))) i odselila se 500km daleko. mnogo se volimo vako na daljinu.

Meni su roditelji stub mog bica, to smatram ogromnim teretom za sebe. Ma koliko to bilo lepo.
Toliko su mi pruzili sebe, da se bojim da jednog dana kada ih ne bude, tlo ce mi se pod nogama zatresti. Ali sudbina

Gledajuci okolinu gdje vecinom ne razgovaraju medjusobno imam pomalo nelagodu od ideje da narusimo porodicne odnose. Sve drugo mi je manje bitno.
Al nije bezbolno.
Mene su dva raspada prijateljstva bas pogodila. U jednom me drugarica otkacila, posle je pokusavala da popravi, sad smo na cujemo se mejlom u dvije godine, vidimo jednom u pet, ne znam ni sto I toliko, ustvari znam, ona je meni I danas divna, dobra, pametnica, znale smo se bas, humor nam se poklapao, al moj los period je potrajao a njoj strpljenje iscurilo.
A prema drugoj sam ja ispala gruba. Zao mi je mnogo, emotivno mi stoji negdje u grudima, nisam je odsjekla, lose mi ide rusenje mostova, al njeno ponasanje je bilo bas ozbiljno tripozno, sebicno, trovacko. Ranije ka svima okolo a kad se okrenula ka meni, samo sam je sasjekla. I nije bilo nazad. Al neke stvari se ne diraju.
Prijatelji su dragi ljudi, al nije njihovo da pljuju nekoga koga volis, otkud nekome takva ideja, kao sto niko ne smije porodicu da dira. Jbg, ja tu izgubim pristojnost.

Gledajuci okolinu gdje vecinom ne razgovaraju medjusobno imam pomalo nelagodu od ideje da narusimo porodicne odnose. Sve drugo mi je manje bitno.
Al nije bezbolno.
Mene su dva raspada prijateljstva bas pogodila. U jednom me drugarica otkacila, posle je pokusavala da popravi, sad smo na cujemo se mejlom u dvije godine, vidimo jednom u pet, ne znam ni sto I toliko, ustvari znam, ona je meni I danas divna, dobra, pametnica, znale smo se bas, humor nam se poklapao, al moj los period je potrajao a njoj strpljenje iscurilo.
A prema drugoj sam ja ispala gruba. Zao mi je mnogo, emotivno mi stoji negdje u grudima, nisam je odsjekla, lose mi ide rusenje mostova, al njeno ponasanje je bilo bas ozbiljno tripozno, sebicno, trovacko. Ranije ka svima okolo a kad se okrenula ka meni, samo sam je sasjekla. I nije bilo nazad. Al neke stvari se ne diraju.
Prijatelji su dragi ljudi, al nije njihovo da pljuju nekoga koga volis, otkud nekome takva ideja, kao sto niko ne smije porodicu da dira. Jbg, ja tu izgubim pristojnost.
E ovo da niko ne sme porodicu da dira je relativna stvar ali lepo je kad je tako. Samo sto ima bolesnika koji to ne misle

Ако у старту те односе посматраш као нешто што ти проузрокује губљење енергије, онда то није добро.
Нисам имао такве ломове као многи одавде, не могу ни да замислим у најближем окружењу неког негативца крупног калибра, једноставно такви не допиру до мене, нити сам им ја занимљив.

...Koto pise tako da se mora postovati svaka rijec
ali znam da jake zene obavezuju na jakosti
ne prolaze im koske osim ako je primitivac u pitanju
i pogresno se tjelesno uloguje
onda nastupa jak protivreagens
i nastupa vrijeme
kad se desavaju greske iz bijesa...samo tada jake zene
dozvole slabost
...ja sam sjebao sebe na epizodu i dozvolio ulaz sa teskim izlazom
ali,
jaka zena me mora drmnuti...mora...samo koji joj je,- gdje je...?

Ja se trudim da budem tolerantna i da shvatim i razumem kad nešto ne ide. Postoje ljudi sa kojima je bez obzira na sukob mišljenja, moguće naći neki model makar za saradnju.Kad neko krene da mi hoda po živcima, zapitam se zašto taj meni ide po živcima? Što ja ne bih išla njemu ili njoj po živcima? Mislim da do sada niko nije uspeo da me dovede do tačke pucanja,što iskreno ne želim nikome!Recimo, bezobrazluk je nešto univerzalno što me užasava kod ljudi. I glupost je razorna, ali bezobrazluk je vrh!

iUh, neodgovornost...
Primer za prijatelkstvo

Ranije nisam imao priliku, al poslednjih meseci se suočavam sa izrekom da ne treba mešati posao i prijateljstvo. Udarilo...

Svi su izgledi da su stvari legle....videćemo kako će biti dalje..da li smo prekinuli niti ili sve po starom...

E, postao sađ tolerantnijl...

Ne stavljam tacku na bitne ljude nikad....i bitni su upravo iz razloga jer postoji obostrana ljubav, postovanje...
muz i zena su bitni jedan drugom, pa ona zavrsi u sigurnoj kuci ako ima srece pre nego sto je na smrt muz ne izbode nozem na autobuskoj stanici
deda se unuku radovao, pa izreseta zeta i unuka na smrt
zeni napravi dvoje dece, pa posle deset godina dodje na vrata i pobije joj celu porodicu zajedno sa njom pred ocima sopstvene maloletne dece
kad je trenutak kad se takve osobe odstranjuju iz zivota
kad je trenutak kad na odnos sa njima mora da se stavi tacka da ne bi doslo do tragicnog kraja
preko kojih to stvari ne treba da se predje da ne bi nastala veca steta
koliko god da su oni rodjaci, komsije, prijatelji

dive ti pises o bas nekim ekstremima
koji se zavrse nekih ubijanjem i mlacenjem
otlud to mi da znamo kako?
nit sam naletala na takve psihopate, niti sam tip osobe koja bi istrpela i cveger a ne samar
trenutak za prekid takvih odnosa je sto pre, ali iz tih tvojih primera vidimo da cak ni prekid odnosa ne znaci da nece doci do nekog zlocina u buducnosti
najbolji savet je da se ljudi ne vezuju za psihopate

Kad me neko povredi, mrzi, izda, ostavi na cedilu, a ja sam mu pružila sve
To ne praštam i nije mi bitno ko je
Jedino ćerki i mužu mogu sve da oprostim jer su oni nerazdvojni deo moga bića a oni mi to nikad ne bi priredili, baš naprotiv čupali su me i to jedino oni kad je stvarno trebalo
Ima tu još ljudi prijatelja retkih koji su pomogli
Ovi ostali me ni ne zanimaju a nema ni rašta

muz i zena su bitni jedan drugom, pa ona zavrsi u sigurnoj kuci ako ima srece pre nego sto je na smrt muz ne izbode nozem na autobuskoj stanici
zeni napravi dvoje dece, pa posle deset godina dodje na vrata i pobije joj celu porodicu zajedno sa njom pred ocima sopstvene maloletne dece
kad je trenutak kad na odnos sa njima mora da se stavi tacka da ne bi doslo do tragicnog kraja

Veoma sam selektivna kad su bliski ljudi u pitanju (biram sebi slicne)... i ako ti odnosi ne pocivaju na slicnom gledistu kad su ljubav i postovanje u pitanju, nisam zainteresovana......i zbog toga ne smatram sebe boljom, ni druge gorima, prosto po tom principu funkcionisem...
Ovi tvoji primeri, nzn samo odakle ih vadis...:lol:

Veoma sam selektivna kad su bliski ljudi u pitanju (biram sebi slicne)... i ako ti odnosi ne pocivaju na slicnom gledistu kad su ljubav i postovanje u pitanju, nisam zainteresovana......i zbog toga ne smatram sebe boljom, ni druge gorima, prosto po tom principu funkcionisem...
Ovi tvoji primeri, nzn samo odakle ih vadis...:lol:
Тачно ми дође да почнем да грлим унесрећене, као јадну Џеј Ло. :sad2:

Sa takvim osobama treba prekinuti svaki konkakt i pobeći daleko glavom bez obzira!
Ono što ti navodiš, to su teški poremećaji ličnosti kod kojih možda leka i nema. Nažalost,dešava se to što se dešava i što skoro svakodnevno čitamo u vestima. Ako neko 'iole posumnja da ima posla sa ovakvim osobama, put pod noge i što dalje!
Nema tu "ispravljanja krivih Drina"!

Dive,
Ovo o cemu ti pricas su bolesni ljudi.
I za te ljude postoji terapija. I ustanove.
Kada bih pomislila da neko blizak ima problema, odvela bih ga kod doktora i pazila da uzima terapiju. Kad bi neko pretio da ugrozi moje najblize, i za to postoji ustanova. Ili trajno resenje.

Problematika je samo kad su ti bolesni dovoljno daleko da ne mozes da vidis i reagujes. Ili kada si kolateralna steta itd...

Back