Tabletice za spavanje

Ljudi, koliko često uzimanje tabletica za spavanje ne stvara problem?:?:

Ako imas problem sa nesanicom to idi kod doktora i neka ti on prepise sta i kako. Ja sam imala problem pre dve godine i bila bas na terapiji. Uzimala sam onako kako mi je lekar napisao i nikakvih problema nije bilo. Sada spavam bez lekova.

Nemoj se igrati sa tim i uzimati na svoju ruku. Jedan moj rodjak je zamalo upao u komu jer je sam eksperimentisao sa dozama pored onoga sto mu je lekar prepisao.

Ako imas problem sa nesanicom to idi kod doktora i neka ti on prepise sta i kako. Ja sam imala problem pre dve godine i bila bas na terapiji. Uzimala sam onako kako mi je lekar napisao i nikakvih problema nije bilo. Sada spavam bez lekova.

Nemoj se igrati sa tim i uzimati na svoju ruku. Jedan moj rodjak je zamalo upao u komu jer je sam eksperimentisao sa dozama pored onoga sto mu je lekar prepisao.

Ja bi uvek prvo isprobala cajeve i sve alternativne metode- pa tek onda posegla za lekovima ^^

Pa. mislila sam bez dodatne hemije.....

Ja sam jedino pre oko godinu i po dana pila za smirenje... ali i tada sam izabrala neke na biljnoj bazi.

Treba se paziti... evo Triniti je ispricala da je kod nje ispalo sasvim u redu.
Ali, ljudi su takodje i neuracunljivi ponekad,pa se moze desiti da nehotice popiju vise "da bi sigurno zaspali"

a u stvari si naskode.... koma ili trajno ostecenje organa ili sl.

A cula sam da cajevi daju takodje vrlo dobre rezultate ^^

Svi koji imaju problem sa spavanjem, moraju da idu kod lekara opste prakse, pa ce ih LOP uputiti kod koga, gde i kako...
Ne igrajte se sa pilulama bilo koje vrste.
Cak i biljni lekovi, cajevi mogu da naskode, npr. ako individua pije neki antidepresiv.
Ne bih da imenujem naziv caja da ne bi doslo do zloupotrebe.

Ja sam jedino pre oko godinu i po dana pila za smirenje... ali i tada sam izabrala neke na biljnoj bazi.

Ali, ljudi su takodje i neuracunljivi ponekad,pa se moze desiti da nehotice popiju vise "da bi sigurno zaspali"

Svaki pravi čaj ima supstancu koja se zove "tein", što znači da stvara zavisnost organizma od te supstance posle višestruke upotrebe?:think:

A jetra?
O tom organu ne razmisljas?
Kao lekar samo mogu da napisem da ne treba piti i pusiti, a kamoli koristiti neke nedozvoljene, psihoaktivne supstance, pogotovo ne u kombinaciji sa picem.
Cuvajte svoje zdravlje. Trebace vam.

Bilo je u redu jer sam se obratila lekaru i ispostovala ono sto mi je on prepisao, uz korekcije.

Pazi i sa cajevima. Idi kod lekara to je najbolje.

Umereno koriscenje sedativa verovatno nece stvoriti dodatni problem, mislim bar kod mene i one koje poznajem nije,
ali svakako nece nista ni resiti,
opet,neke tabletice koje su namenjene bas za spavanje brzo stvaraju zavisnost i odvikavanje kasnije moze da bude a big problem,
pogotovo ako covek radi sve na svoju ruku moze debelo sebi da zakomplikuje situaciju.

Uvek se setim mog prvog doktora koji mi je konstatovao epi dijagnozu,onda sam ga se plasila bila sam mala a sad bi se sasvim lepo slozila sa njim :) Njegova "terapija" glasi ovako he he he :P Kad god bih trebala da menjam lek nije bilo te cele fame i istorije oko toga,vec ono taj i taj je sad tvoj novi lek pij ga i sve je ok i hvala bogu od tada nemam problema sa menjanjem lekova a pogotovo sedativa pu pu da ne ureknem :D

LJudi hvala vam, znam da ne smijem samovoljno uzimati sedative ali ponekad kad baš duže ne ogu da spavam popijem jednu tableticu početne doze. To nije često već možda jednom na deset dana, nekad rjeđe ponekad češće. Onda ''uhvatim ritam'' i ne treba mi jedan duži period. pokušaću i sa nekim čajevima pred spavanje. u svakom slučaju hvala vam.

Imam samo jedan savet za sve koji imaju bilo kakvu nedoumicu oko tabletica za spavanje: bežite od tog zla što dalje. Da ne ulazim previše u intimu i detalje, a radi se o ličnom iskustvu sa bliskom osobom, tvrdim da nijedna dobra stvar ne može da ispadne iz tog eksperimenta. Trpite vi, trpe vasi najblizi, prijatelji, posao, sve. Ok, nije nešto najfatalnije na svetu, ali ne bih se ponovo našao u užasu tog kruga, čak ni kao posmatrač.

Bilo bi dobro čuti da li je neko imao trajnije posledice? (Trenutno je osoba o kojoj govorim super, ali da li to može u bilo kom trenutku da se povrati i napravi isti haos?!)

Srdačan pozdrav svima

ja sam jednom popila persen forte (to je inače za smirenje, ako popiješ 1 služi za spavanje, 2 smirenje bar tako piše, zavisi kako kod koga deluje) uzela sam 2 kapsule i posle 10-ak minuta sam zaspala, na biljnoj je bazi, ja sam jednom popila tako da o tome da li stvara zavisnost ne mogu puno da kažem, ali pošto je na biljnoj bazi meni su u apoteci rekli da ne stvara zavisnost, a posledica nikakvih nisam imala

ja sam jednom popila persen forte (to je inače za smirenje, ako popiješ 1 služi za spavanje, 2 smirenje bar tako piše, zavisi kako kod koga deluje) uzela sam 2 kapsule i posle 10-ak minuta sam zaspala, na biljnoj je bazi, ja sam jednom popila tako da o tome da li stvara zavisnost ne mogu puno da kažem, ali pošto je na biljnoj bazi meni su u apoteci rekli da ne stvara zavisnost, a posledica nikakvih nisam imala

Na biljnoj je bazi i vino, rakija, marihuana, heroin, kokainz;)
I cigarete naravno.

Back