Tablet imam a nemam srpsku latinicu

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Droid

Legenda
Poruka
51.846
imam tablet i ubacio sam oko 150 knjiga koje su u TXT formatu. Srpska cirilica. Ali kada god instaliram neku TXT ebook reader aplikaciju, ne mogu da je nateram da prepoznaje nasa slova... U pitanju je android.

Molim za preporukukoju aplikaciju da instaliram i kako da promenim encoding da bi to moglo da se cita :D

imam tablet i ubacio sam oko 150 knjiga koje su u TXT formatu. Srpska cirilica. Ali kada god instaliram neku TXT ebook reader aplikaciju, ne mogu da je nateram da prepoznaje nasa slova... U pitanju je android.

Molim za preporukukoju aplikaciju da instaliram i kako da promenim encoding da bi to moglo da se cita :D
Prebasi to na komp ima dosta programa koji u Wordu mogu konvertovati,latinicu u cirilicu i kontra.Evo ti ovde probaj:http://www.konvertor.co.rs/Auuu to su knijige tek sada sam video.probaj oprebaci ih u Word ili ih konvertuj u PDF format i onda Acrobart raiderom otvori,ali na kompu.

Poslednja izmena:
Daj razlog zašto je PDF sranje

ne mogu da manipulisem fontovima... moram da se zajebavam sa zumom.. ja govorim o tabletu a ne desktop racunaru.

- - - - - - - - - -

Brate sta da radim s tim? Zar je moguce da se na android tabletu ne moze citati srpska knjiga.. pa poserem im se u sred usta i njima i njihovoj industriji??

Jel to znaci da i Kindle nema encoding za nasa slova?

- - - - - - - - - -

A ima odlican epub reader za desktop mozillu.. on cita sve.. lepo radi.. ali na tabletu mozilla nema taj add on.

ne mogu da manipulisem fontovima... moram da se zajebavam sa zumom.. ja govorim o tabletu a ne desktop racunaru.

- - - - - - - - - -

Brate sta da radim s tim? Zar je moguce da se na android tabletu ne moze citati srpska knjiga.. pa poserem im se u sred usta i njima i njihovoj industriji??

Jel to znaci da i Kindle nema encoding za nasa slova?

- - - - - - - - - -

A ima odlican epub reader za desktop mozillu.. on cita sve.. lepo radi.. ali na tabletu mozilla nema taj add on.
Izgleda da u njihovoj firmi nismo stigli na vreme za nase pismo.

Na mnogim smart telefonima ima samo mogucnost da se koristi srpski jezik i t ne sva komane,jer neke su na engleskom,a vec nesto ozbiljnije kao sto tebi treba,tesko da moze,pogotovo sto se gadjaju s padezima kad prevode sa bilo kojeg jezika.Izvini sto ti sad namecem,ali ako ti je stalo do tih knjiga,nemoj da ti bude tesko da prebacis na komp i da sredis citanje na srpskom.Sta vredi.

Na mnogim smart telefonima ima samo mogucnost da se koristi srpski jezik i t ne sva komane,jer neke su na engleskom,a vec nesto ozbiljnije kao sto tebi treba,tesko da moze,pogotovo sto se gadjaju s padezima kad prevode sa bilo kojeg jezika.Izvini sto ti sad namecem,ali ako ti je stalo do tih knjiga,nemoj da ti bude tesko da prebacis na komp i da sredis citanje na srpskom.Sta vredi.

Hocu nema mi druge... videcu... samo me zanima jos da li na kindle moze da se cita srpski... i to latinica.. ne mora cak da bude cirilica

- - - - - - - - - -

Vidis madjarski ima.. al to je drzava ane kao mi :D

Hocu nema mi druge... videcu... samo me zanima jos da li na kindle moze da se cita srpski... i to latinica.. ne mora cak da bude cirilica

- - - - - - - - - -

Vidis madjarski ima.. al to je drzava ane kao mi :D

Ne kontam kako mislis da cita Srpski.Sve te aplikacije prikazuju ono sto je napisano i to je to.Ako pise skmrj ono ce da prikaze skmrj bez znanja da li je to Srpski jezik ili neki drugi ono sto stvara problem su kvacice na slovima S,Z,C itd. I to se obicno resava cekiranjem Central Europe ili Latin pod fontovima ili text encode sta vec ima.
Ne koristim te aplikacije pa moze lako biti da gresim ali tako je obicno na svim programima sto na kompu sto na androidu kada treba da prikazu latinicu.A to sto si video Madjarski jezik je mozda da meni aplikacije bude na Madjarskom.

Moze lako biti da gresim,ali tako mi neka logika govori :bye:

Ne kontam kako mislis da cita Srpski.Sve te aplikacije prikazuju ono sto je napisano i to je to.Ako pise skmrj ono ce da prikaze skmrj bez znanja da li je to Srpski jezik ili neki drugi ono sto stvara problem su kvacice na slovima S,Z,C itd. I to se obicno resava cekiranjem Central Europe ili Latin pod fontovima ili text encode sta vec ima.
Ne koristim te aplikacije pa moze lako biti da gresim ali tako je obicno na svim programima sto na kompu sto na androidu kada treba da prikazu latinicu.A to sto si video Madjarski jezik je mozda da meni aplikacije bude na Madjarskom.

Moze lako biti da gresim,ali tako mi neka logika govori :bye:
Dobroje sto ti mislis,ali nema srpskog fonta,ni Hrvatskog,a ni bosanskog,Sta da radi sa madjarskim.Cim nema na spisku medju fontovima,onda i nema tog pisma.Najvise sto su napravili za telefone po pitanju srpskog jezika,jeste da dosta aplikacija ima,ali nisu opet sve na srpskom.

Nikad ni nema Srpskog fonta,ne postoji Srpski font.Postoji samo font sa latinicnim i cirilicnim pismom,al ja ne pricam bas o fontovima.nego o enkripciji fonta i ta opcija se uglavnom nadje medju font opcijama.
Znaci kao sto sam vec rekao treba samo promeniti character encoding i staviti sa recimo western europe na eastern europe (ne mora da znaci da je ovako,nekad drugacije pise kao recimo Latin i slicno)

Nikad ni nema Srpskog fonta,ne postoji Srpski font.Postoji samo font sa latinicnim i cirilicnim pismom,al ja ne pricam bas o fontovima.nego o enkripciji fonta i ta opcija se uglavnom nadje medju font opcijama.
Znaci kao sto sam vec rekao treba samo promeniti character encoding i staviti sa recimo western europe na eastern europe (ne mora da znaci da je ovako,nekad drugacije pise kao recimo Latin i slicno)

Naravno zumbule... kada se kaze srpski misli se na font sa kvacicama.. tj.. mogucnost da se bar sa nekim fontom procitaju i kvacice. Sta si dosao tu da drzis lekcije o pitanjima na koja niko ne trazi odgovor. Sve se to ovde podrazumeva. A buzdo jedna nema ni jedne android book reader aplikacije koja podrzava srpski encoding.. zato sam i pitao da li neko zna neki koja to moze.

A ti si dosao da pricas sta je to font i kako bi trebalo da radi aplikacija. I da pricas kako se to radi na kompu.

Stvarno si nenormalan.

Kao prvo neko je ovde rekao da nema Srpski nego samo Madjarski,na sto sam ja odgovorio da ne treba ni da pise Srpski niti Bosanski niti Hrvatski kao sto isti ocekuje nego ce da pise eastern europe encoding ili latin.

A kao drugo ko je tebi srusio sneska u sred oktobra.Ja kad trazim neku pomoc budem zahvalan za svaki post glup ili pametan.A ne da bez razloga napusavam ljude koji pokusaju da pomognu jer se iz mog posta ne moze izvuci ama bas nikakava uvreda koja zasluzuje konta uvredu.

Zumbule,kao neko ko cita knjige,prilicno si neobrazovan i nekulturan. :bye:

Back