ТАБИТА

Опет ме подижеш, Господе.
Голих рамена, уз зид бачену,
Умршене косе, довучену.
По песку пишеш грехе свачије,
кротак и благ, главе спуштене.
Из клети ме моје извукоше,
на трг, пред светину бацише,
жену човечију, грешницу,
незналицу,Твоју покајницу.
Нека ми суде - праведно је.
Све што ми вичу –истина је.
Овај је живот суза долина,
патња, самоћа –јаловина.
Ничије сузе више не падају,
ране да видају, блаже и теше,
само се букачи и силеџије
пропасти мојој смеше.
А Ти ми приђе лако,
руку са зида узе и шапну:»Табита...»
И сузе ми моје отра,
у плашт ме свој уви,
голих рамена довучену,
уз зид, као пса пребијену,бачену.

I ja sam razumela.
pronadjoh je slucajno,kao sto se biser pronalazi....
brusen sa svih strana u skoljci ceka na talas da ga izbaci ili u pesku da ostane vazda zatrpan?!
ponekad su reci tolikomocne da zasene ,izlece!
Tvoje u ovoj pesmi stvarane,tugom i hrabroscu otkane,dotakose moj zivot sto se u penu pretvori davno:)
hvala ti Tabita,pesmo zivota.

mesecevojezero;bt62293:
I ja sam razumela.
pronadjoh je slucajno,kao sto se biser pronalazi....
brusen sa svih strana u skoljci ceka na talas da ga izbaci ili u pesku da ostane vazda zatrpan?!
ponekad su reci tolikomocne da zasene ,izlece!
Tvoje u ovoj pesmi stvarane,tugom i hrabroscu otkane,dotakose moj zivot sto se u penu pretvori davno:)
hvala ti Tabita,pesmo zivota.

Zao mi je sto si je razumela...ali i drago sto si okusila snagu Bozje utehe i ljubavi...neka te Gospod ohrabri, podigne, ukrepi i dune vetar utvoja jedra!

97460.jpg

Prelepo napisano!:)
Ali ko danas može da ne pronađe sličnost između sebe i žene bludnice koju Hristos izbavi od kamenovanja? Ko je danas toliko čist i dušom i telom da se može neporočnim nazvati?
Tužno je koliko se tek danas blud u svetu zacario i koliko je duša samo tim grehom oskrnavljeno...:sad2:
Dok Hristos čeka na pokajanje duše da bi joj očišćenoj rekao:"idi i ne greši više"...z:kiss::heart:z:girl:

Magdalina;bt62680:
Prelepo napisano!:)
Ali ko danas može da ne pronađe sličnost između sebe i žene bludnice koju Hristos izbavi od kamenovanja? Ko je danas toliko čist i dušom i telom da se može neporočnim nazvati?
Tužno je koliko se tek danas blud u svetu zacario i koliko je duša samo tim grehom oskrnavljeno...:sad2:
Dok Hristos čeka na pokajanje duše da bi joj očišćenoj rekao:"idi i ne greši više"...z:kiss::heart:z:girl:

"Ja stojim na vratima i kucam..."

Лепа песма. Нарочито ми се свиђа што си узела конкретан догађај из Јеванђеља као мотив. Песма је дубока и снажна. Занимљиво би било написати још неколико песама на исту тему, само "из угла" других личности које су учествовале у догађају, и на крају, из угла самог Христа. На пример, кренеш из угла оних који доводе жену и хоће да је каменују, па кад њих неколико изређаш, онда из жениног угла, а на крају из Христовог угла. Тако да изгледа као заокружена целина. Несумњиво да имаш таленат.

Срђа;bt62986:
Лепа песма. Нарочито ми се свиђа што си узела конкретан догађај из Јеванђеља као мотив. Песма је дубока и снажна. Занимљиво би било написати још неколико песама на исту тему, само "из угла" других личности које су учествовале у догађају, и на крају, из угла самог Христа. На пример, кренеш из угла оних који доводе жену и хоће да је каменују, па кад њих неколико изређаш, онда из жениног угла, а на крају из Христовог угла. Тако да изгледа као заокружена целина. Несумњиво да имаш таленат.

Hvala, ideja je odlicna!Ako Bog da, mozda i uspem u tome...

Back