Ta uzasna ambalaza!

Ја се увек сетим оног филма '' Love actually'', кад муж оде у златару да купи љубавници огрлицу, а све то обавља док жена пазари у другом делу шопинг центра, а продавца глуми мистер Бин, па кад крене да пакује огрлицу: прво у једну кутију, па кутију у другу кутију, па кутије у кесу, па у кесу мало латица руже и један штапић ваниле, па....све и да је успео да пазари, како би од жене сакрио толику амбалажу. :lol:

Један мој познаник стално носи беџ ''Нећу кесу!''
И ја бих да набавим један такав да не морам стално да објашњавам да нећу да ми кутију аспирина запакују у кесу, да ћу купљени руж за усне радије ставити у торбу него носити у кеси, да ми не треба ''троструко ојачање'' (три кесе једна у другој) да ми се не поцепа до куће, да ми није неопходно на пијаци да ми посебно пакују зелену салату, везу ротквица и 5 главица белог лука....z:hm:...него ме још љубазно убеђују у стилу:''Ма нека, нећемо ваљда да шкртаримо на кесама!'' :dash:

Иначе, пре неког времена сам и ја отворила баш тему о ђубрету и шта са њим...z;)

На срећу, ми имамо поред зграде контејнер за пет амбалажу....али само за њу, све остало иде у заједнички контејнер....
А свакодневно у њега убацимо по једну кесу за млеко, тетрапак за јогурт и сок, пластичне чаше од павлаке, кесице од мајонеза, тетрапак од парадајз сока, кутујице од крем сирева, фета сира, воћних јогурта....

А тек кад уђем у купатилооо.....z:(....па ту има бар 200 разних пластичних флашица, кутијица и спрејева.....па кад то помножим само са бројем домаћинстава у нашем улазу.....(а не смем да се усудим да то помножим са бројем домаћинстзава у граду или у држави.....)z:cry::zima:

Da li imate utisak da nas ambalaza prosto zatrpava?

Moji ukucani se vec smeju mojoj "histeriji' po pitanju ambalaze, jer je pocela da me izludjuje. Ako uzmemo banalan primer nekog konditorskog proizvoda.npr..tri keksica zapakovana u tvrdu plastiku duplo vece velicine,pa sve to u kartonsku kutiju jos veceg obima..Proizvod mali,a ambalaza ogromna.

Frizideri..kuh.elementi su nam puni kutija-kutijica..flasa-flasica i sl. stvari koje su sve upakovane da privuku paznju, a u stvari sam proizvod je sekundaran,a ambalaza je ona koja se prodaje i ona koja nam kasnije stvara velike muke.

Kako izaci na kraj sa ovim?

Ne stvarno neke kutije za grickalice poput bombonjera su po pola metra a unutra 200g slatkisa..treba sve to u neki tanak najlon mozda vakumirati i smanjiti pakovanja

Da se nadovezem kada zavrsite ekologiju (drzavni fakultet), pa odete da se prijavite na biro za zaposljavanje, a oni vam kazu da nemaju sifru za to zanimanje, a kamoli da se zaposlite i nesto uradite:((
Meni su dva puta u kartonu menjali sifru!!!!!!!!!!!!!!

Kad smo kod ambalaze , ima nekoliko paradoksa koji me uvek iznova iznenade.

Ne razumem kako je moguce da se neki sokovi ili slatkisi pakuju tako da se i odrastao covek pomuci dok ih otvori,a ne deca kojima su i namenjeni.

To se isto odnosi i na one igracke ( najcesce lutke i njihova garderoba) koje su zapakovane na nekim kartonima i presvuceno tvrdom prozirnom plastikom i sve to uvezano tako da ti treba sifra za otvaranje..:lol:

Ваљда због напетог ишчекивања док отвараш кутију са лутком....z:D

Е, стварно сам попижђавала од силних жица, гумица, селотејпа, картона и пластике док отварам лутку. Без маказа и доброг ножа се не може, а и онда ти треба бар 15 минута....z:(z:hm:

Јао, а оне Брац лутке...за то треба и шрафцигер и маказе, а Бога ми и шпакна...једном сам само отварала једној девојчици и више никад....од тад се правим наивна.

Ja sa kevom ne mogu da se izborim oko ambalaže. "Nikad se ne zna za šta može da posluži." z:mrgreen:

Kod nas uglavnom služi da ti se mota ispred nosa kad tražiš nešto drugo. Da ti zauzima prostorv kojeg nemaš. I naravno da ti zatreba onog trenutka kad se vratiš od kontejnera gde si zafrljačio dugo čuvanu ambalažu.:besna::besna::besna:

ja sam veliki fan euro bloka/krema.svake nedelje kupim kod njih u diskontu po jedno pakovanje od po kile...keva je cuvala te kutije "za zamrzivač":roll: ja bacim ona izvadi.onda mi se prošle godine smučilo i sad svaku kad ispraznim,pre nego što je bacim prvo doooobro izgazim
Kod mene u prodavnici znaju da ne koristim plastične kese. Rađe nosim u ruci nego u onim vrljavim tankim plastičnim kesama. Baš sam se iznenadila danas kad sam u prodavnici na voću našla papirne kese. One što su se nekad koristile.z:lol:
kad sam bila mala u to vreme su kese kupovale...nije bilo nikakvih kesa za dž.moja pokojna baba je bila veliki "fan" tih kesa.nikad neću zaboraviti scenu kad smo,kad je umrla u ormaru u špajizu pronašli gomilu (cca.10 kila) kesa i to sve onako leeeepo složene u kockice

To radim i ja...Ljudi uopšte nisu svesni koliko bi manje štroke u ovom gradu bilo samo kad bi se nakanili da svaku svoju kesu sa đubretom pre ubacivanja u kontejner vežu u čvor...Mislim da bi barem 50% onih koji riju po kontejnerima i svo to đubre rasipaju okolo "mrzelo" da je razvežu...

To radim i ja...Ljudi uopšte nisu svesni koliko bi manje štroke u ovom gradu bilo samo kad bi se nakanili da svaku svoju kesu sa đubretom pre ubacivanja u kontejner vežu u čvor...Mislim da bi barem 50% onih koji riju po kontejnerima i svo to đubre rasipaju okolo "mrzelo" da je razvežu...

Ma...mnogi riju iz muke po kontejnerima...ne zato što to vole... :(

Ali ih to ne opravdava...

Možda nije lepo kad ostavljaju razbacano smeće okolo.
Ali stvarno nikad ne bih osudila nekoga zato što kopa ko kontejneru u potrazi za buđavim hlebom jer nema šta da jede :eek: .

Svako od nas može da završi kao prosjak...niko nije pošteđen potencijalnih obrta sudbine... Znam neverovatne preokrete (dosta radim sa ljudima).

Ha! Takva je priroda materije...čas ovako čas onako...čas imaš, čas nemaš z:shock:.

Back