fenix33
Početnik
- Poruka
- 34
Interesuje da li neko zna koliko TA peć od 4kw troši struje u stane by režimu dok se ne puni, a uključena je u struju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako duva ventilator,ne trosi mnogo oko 300 W,Mozda i manje.Odavno sam je imao,a ako ne duva ne trosi nista,jer je zagrejala samotno kamenje i iz njega zraci toplota.Interesuje da li neko zna koliko TA peć od 4kw troši struje u stane by režimu dok se ne puni, a uključena je u struju?
Troši ko đavo.Interesuje da li neko zna koliko TA peć od 4kw troši struje u stane by režimu dok se ne puni, a uključena je u struju?
Troši prijatelju, troši, samo što je to veoma mala potrošnja.Ako ne radi, onda ne troši uopšte.
Troši prijatelju, troši, samo što je to veoma mala potrošnja.
Svakako manje od TV-a u stand by, ali samo one mehaničke kršine
od pre 50 godina praktično ne troše struju, novije ipak troše.
9kw kad puni 12kw kad ne puniInteresuje da li neko zna koliko TA peć od 4kw troši struje u stane by režimu dok se ne puni, a uključena je u struju?
Pa to sam i napisao, u principu se slažemo.Pa ne znam šta ima da troši, jedino ako ima neku elektroniku koja se programira. Stariji modeli imaju mehanički termostat, pa kad se isključi, onda je naskroz isključeno. A ako je neki digitalni termostat, to troši tipa 1W ... potpuno zanemarljivo.
Nema ona u sebi trafo koji bi vukao struju i kad iskljuci.Ona zagreje grejacima samotni kamen i kada termostat iskljuci grejace,nema vise sta da trosi struju,jer greje kamen,a ne grejac.Pa ne znam šta ima da troši, jedino ako ima neku elektroniku koja se programira. Stariji modeli imaju mehanički termostat, pa kad se isključi, onda je naskroz isključeno. A ako je neki digitalni termostat, to troši tipa 1W ... potpuno zanemarljivo. Inače kod mene ne troši ni malo jer skroz isključim struju preko dana. U razvodnoj tabli imam instaliran tajmer, on u određeno vreme aktivira dva releja koji puštaju ili gase struju za TA peći. Sve automatizovano. Nema da mislim![]()
Nema ona u sebi trafo koji bi vukao struju i kad iskljuci.Ona zagreje grejacima samotni kamen i kada termostat iskljuci grejace,nema vise sta da trosi struju,jer greje kamen,a ne grejac.
Retko to ko ima kod nas,ali sigurno je tako,ako i ima onda ima potrosnja,ali minimalna.Jasno, takve su ove moje. Nego ne znam, možda postoje neke sa ugrađenim digitalnim tajmerom pa onda taj tajmer vuče neku struju dok se ne puni. Ali to je zanemarljiva potrošnja.
I ti nekome kažeš da piše gluposti?i kada termostat iskljuci grejace,
A sta iskljucuje grejace?I ti nekome kažeš da piše gluposti?
Termostat da isključi grejače?
4KW isključuje i uključuje termostat?
E blago tebi, jadniče...![]()
Мала исправка без зле намере. Правио сам електронски терморегулатор укључивања вентилатора (нервирао ме фабрички јер има велики хистерезис) па сам мерио струју која врти вентилатор, била је мала па сам израчунао да је снага 26W.Ako duva ventilator,ne trosi mnogo oko 300 W,Mozda i manje.Odavno sam je imao,a ako ne duva ne trosi nista,jer je zagrejala samotno kamenje i iz njega zraci toplota.
U pravu si,znam da je veoma mala,jer je to mali motorcic koji pokrece ventilator.Tako da je ta potrosnja veoma mala,kada radi ventilator,a nikakkva kada ne radi.Мала исправка без зле намере. Правио сам електронски терморегулатор укључивања вентилатора (нервирао ме фабрички јер има велики хистерезис) па сам мерио струју која врти вентилатор, била је мала па сам израчунао да је снага 26W.
Ne trosi sigurno,jer termostat od same peci iskljuci grejanje,a to sto kazes da se brzo ohladi posto izcupas utikac iz uticnice nije realno jer grejac ne radi niti moze da ohladi kamenje samotno/Imas termostat koji ima 4 polozaja 0,1,2 i 3 i ako se napuni da trojci ili 2,5 ne moze da se ohladi ceo dan sem ako ti nije prozor otvoren,a ona stoji ispod prozora.Pogotovo sada kada je ovo vreme.Posebni termostat sobni je za ventilator i on pali i gasi ventilator.Mozda se desi da on ukljuci ventilator,a ti ne primetis i kada duva ventilator,onda se pre pec ohladi.Meni je logično ako ne puni, a uključena je u struju ne bi trebala da troši, ili minimalno. Da od cigli zagrejava peć. Međutim zbunjuju me dve stvari i dosta sam Googlao a nisam našao odgovore. Prvo nedeljama drži istu temperaturu, i drugo važnije, kada se isključi iz struje posle par sati se ohladi, što mi je indikativna da cigle same po sebi ne održavaju toplotu cigli. Uveren sam da troši struju i u stand by režimu, ali se nadam da troši minimalno.
Imao sam i Elind-ove sa vertikalnim oprugastim grejacima i Magnohrom sa horizontalnim sipkastim grejacima.Obe su imale samotno kamenje,koje stvarno veoma dobro drze toplotu.Pri selidbi sam rasklapao i sklapao,pa ih znam u dusu.Staklena vuna je bila debeli izolator,izmedju lima i kamena.Цигле у ТА пећи се праве од рзличитих материјала. Нека је то материјал са специфичном топлотом од 1500 џула по килограму и степену. У пећи од 2.5 коловата има око 100 килограма цигли. Цигле се загревају на максималну температуру од око 600 степени целзијуса. То значи да ће акумулирати макцимално 25 киловат часова енергије. Тако се пећ од 2.5 киловата напуни за 10 часова.
Ако се не укључује вентилатор пећ ће бити топла временски дуго зависно од изолације цигли. Неке пећи имају лошију изолацију и греју и када се не укључује вентилатор, али се празне и када не треба. Оне које имају бољу изолацију греју само када ради вентилатот и спорије се спонтано хладе.
Дакле, треба познавати пећ да би се нешто о њој написало.
Ja имам 3 (у свакој соби) по једну ТА пећ од 2.5kW Магнохром. Имао сам искуства и са Цер Чачак и оно што сам приметио је да Цер Чачак има слабију изолацију, па ако није много хладно она греје и без укључивања вентилатора. Са Елиндовим нисам имао никаквих искустава.Imao sam i Elind-ove sa vertikalnim oprugastim grejacima i Magnohrom sa horizontalnim sipkastim grejacima.Obe su imale samotno kamenje,koje stvarno veoma dobro drze toplotu.Pri selidbi sam rasklapao i sklapao,pa ih znam u dusu.Staklena vuna je bila debeli izolator,izmedju lima i kamena.
Dobre su i Elindove.samo su takvi grejaci da ponekad brzo dodje do prekida.Mogu da se premoste golim klemicama,ali i to ne traje dugo.Odf magniheoma sam samo jedno menjao jedan grejac i to vise oid 15 godina radila.Na elindovoj ne moras vaditi kamenje da bi dosao do grejaca,a na Magnohromu mora.Ja имам 3 (у свакој соби) по једну ТА пећ од 2.5kW Магнохром. Имао сам искуства и са Цер Чачак и оно што сам приметио је да Цер Чачак има слабију изолацију, па ако није много хладно она греје и без укључивања вентилатора. Са Елиндовим нисам имао никаквих искустава.