SZR otvaranje firme i dazbine (mesecne)

ilijabre

Zainteresovan član
Poruka
446
Moze li neko ko zna, da mi kaze kolike su mi dazbine ako otvorim SZR (samostalnu zanatsku radnju) koliko mesecno moram ovoj lopovskoj drzavi da placam poreze i kako to funkcionise za SZR dal se placa pausalno porez ili kako i da li je SZR u sistemu PDV-a kako bi materijal mogao da nabavljam bez placanja pdv-a i da li SZR moze da izvozi preko granice svoje proizvode

Moze li neko ko zna, da mi kaze kolike su mi dazbine ako otvorim SZR (samostalnu zanatsku radnju) koliko mesecno moram ovoj lopovskoj drzavi da placam poreze i kako to funkcionise za SZR dal se placa pausalno porez ili kako i da li je SZR u sistemu PDV-a kako bi materijal mogao da nabavljam bez placanja pdv-a i da li SZR moze da izvozi preko granice svoje proizvode
paušalne dažbine su ti oko 13-14.000 mesečno. da bi bio u PDV promet mora da ti bude preko 7 miliona (po novom ako je usvojeno) ili preko 4 miliona po starom i ako misliš da ne možeš da napraviš toliki promet bolje je da ne ulaziš u PDV. Mislim da radnje nemaju mogućnost da izvoze jer nisu pravno lice
Nisam siguran da shvataš sistem PDV...nisi oslobođen PDV, nego ga zaračunavaš sledećem u lancu a ti plaćaš samo na dodatu vrednost

Poslednja izmena:
e sad jos neko pitanje vezano za ovu tematiku

Kako funkcionise zamrzavanje firme i posle koliko vremena mogu da zamrznem firmu
jer npr:
neko mi poruci veliku kolicinu mojih proizvoda i treba im racun kako bi pravdali dobijen novac od drzave kao nepovratna sredstva i sad je otvorim firmu on poruci preko te firme nesto i ja tu firmu zamrznem ili zatvorim on ima pravdano gde je dao novac i dobio svoju robu a ja zakucam firmu i ne placam poreze i sranja ????

da li je ovo moguce

Kako funkcionise zamrzavanje firme i posle koliko vremena mogu da zamrznem firmu
jer npr:
neko mi poruci veliku kolicinu mojih proizvoda i treba im racun kako bi pravdali dobijen novac od drzave kao nepovratna sredstva i sad je otvorim firmu on poruci preko te firme nesto i ja tu firmu zamrznem ili zatvorim on ima pravdano gde je dao novac i dobio svoju robu a ja zakucam firmu i ne placam poreze i sranja ????

da li je ovo moguce
Zamrzavanje firme te ne oslobađa plaćanje doprinosa koji su i najveća stavka. A ako je poenta stvarno prodati neku robu a ne fiktivno, ne vidim zašto se to ne bi uradilo preko neke već postojeće firme, uslužno. Ovo otvaranje i zatvaranje je vrlo sumnjivo i mislim da bi nakačio finansijsku sebi na vrat

ako ces da izvozis moras da budes u pdv-u. i da imas dobre kontakte sa spedicijom. mozes da otvoris firmu najbolje d.o.o. budes vlasnik i jedini zaposleni sebi das minimalac :mrgreen:, samo sto radno vreme ce ti biti evropsko- jedna smena, ne moz vise, al to je nebitno ,na telefon uvek moz da se javis:mrgreen:.

jer npr:

da li je ovo moguce
Kod knjigovodje za sva ova pitanja.Otvori i radi,gradi svoju firmu,a kakva je ovo drzava i neka poredjenja,-sa time ne zamaraj sebe.Imam ja brdo mojih saboraca iz Krajine vani i svi koji imaju privat radnje kukaju za nesto.Dakle,tvoje je da brines o svojoj radnji,a pitanja ostavi za knjigovodju.On ce ti sve reci,a ako ti je do muljanja,onda pitaj stare borce iz iste branse...ako ti zele reci,posto si im konkurencija.Ovde neces dobiti sve odgovore,a ponajmanje tacne.

- - - - - - - - - -

zavisi koju delatnost radis. Ako ti je delatnost takva da su ti klijenti firme koje bi ti placale preko racuna onda ima smisla a ako radis na terenu i naplacujes kes pa taj kesh nosisu banku da predas kao pazar onda bolje puni slamaricu.
Tacno tako!

Back