Ragen
Primećen član
- Poruka
- 591
ukratko, instalirao sam XP i u BIOS-u ukljucio STR (SuspendToRAM) opciju... kada bih posle toga iz XP-a odabrao stand by iz shut down menija, kompjuter bi se skroz iskljucio, ali bi RAM ostao aktivan, tako da kada bih pomovo ukljucio komp, usao bi mi direktno u XP, bez ucitavanja.. posle sam stavio i service pack 1, i sve je bilo ok... medjutim, posto se bavim dizajnom, nabudzio sam u dva dana komp sa programima za grafiku (photoshop CS i resto)... ne verujem da je bilo sta od toga uticalo na OS.. u svakom slucaju, sada vise ne radi standby.. znaci, odem na standby, on ugasi monitor, cuje se "click"
i ugasi sve, ali ventilator i dalje (onaj u kucistu) nastavlja da radi... instalirao sam service pack jos jednom, ali nista...
da li se nekome desilo ovo i da li zna resenje ili uzrok problema? ako bih znao uzrok, lako bih nasao resenje, jer se racunarima bavim dugi niz godina i poznajem jako dobro hardware
sto se konfiguracije tiche, to je ASUS A7V600-x, koja jako lepo radi, sa jednim bartonom 2500+ ... napajanje mi podrzava ovu opciju, posto treba posle gasenja da postoji najmanje 750mA za memoriju, ali posto je ranije radilo, kontam da tip napajanja i nije previse bitan
PS) nemojte mi preporucivati "hibernate", zato sto mi ne treba...
pozdrav i hvala

da li se nekome desilo ovo i da li zna resenje ili uzrok problema? ako bih znao uzrok, lako bih nasao resenje, jer se racunarima bavim dugi niz godina i poznajem jako dobro hardware

sto se konfiguracije tiche, to je ASUS A7V600-x, koja jako lepo radi, sa jednim bartonom 2500+ ... napajanje mi podrzava ovu opciju, posto treba posle gasenja da postoji najmanje 750mA za memoriju, ali posto je ranije radilo, kontam da tip napajanja i nije previse bitan
PS) nemojte mi preporucivati "hibernate", zato sto mi ne treba...
pozdrav i hvala