system restore point

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.560
На старом добром ИКС-ПЕ, ако те нешто зеза, одеш на SYSTEM RESTORE POINT, па те он лепо пита на који датум желиш да се врати.
А са глупом десетком то не може. Понуди ми 4 времена данашњег дана.
И, шта да му човек ради..
Ево некако успео да уденем неки ранији датум, али не вреди. Каже да ниjе до тада уграђивано нових програма које би он обрисао. Па не ради се само о новом програму, него, о враћању старих на неко нормално стање. Рецимо, ако брљави тастатура, ваљда да се врати на неко стање од тада.

Очигледно треба реинсталација, али ови празници па човек у фирми власника ових дана није ту.
Aли, нуди ми неки опоравак, ресет. А не смем, можда ће тражити диск. Да ли он оборио цео Виндоус или само нешто опоравио?

И, молим појеидне, препознаће се, да не глуме духовитост.
1641242425454.png

++++
Može al možda tastatura sama po sebi brljavi.
10ka manje više sve sama rešava a taj reset ti je kao i na fonu factory reset ostaješ bez ličnih podataka, slika itd
+++++++++++++++
Брљави наравно. Раније сам се жалио да не раде нека слова па сам ставио екстерну. Али штанцује или ове крстиће, или знак =.
Не, нису заглављене дирке.
Пар месеци то решавао тако што на Device manager uninstal keyboard
Онда га рестартујем и он неће да поново повуче тастатуру, пошто има екстерну. Међутим, сад хоће. И кад хоћу да укуцам лозинку за покретање, већ тада почне да штанцује те знакове.
Одем ан интернет, он их штанцује горе где је адреса, а он штанцује. Па кликнем размакницу па Искејп, па бришем...
+ с+а++++++ј+++та+++++++++.++++***** *****++++о+++++д++е++++м+++++++++ ++++++++ан++++++++ +*****В**++++++о++++р+++++
Ево овако...Ово нисам обрисао сада, а то је исхеклао за пар секунди.

Дакле, ако му дозволим тај ресет, који ми нуди као на слици коју приложих, знам да ће нестати све са партиције Ц. То није проблем.
Међутим, хоће ли он моћи да се поново подигне сам? Да не останем без АО,

++++

+++++++++++++++
Брљави наравно. Раније сам се жалио да не раде нека слова па сам ставио екстерну. Али штанцује или ове крстиће, или знак =.
Не, нису заглављене дирке.
Пар месеци то решавао тако што на Device manager uninstal keyboard
Онда га рестартујем и он неће да поново повуче тастатуру, пошто има екстерну. Међутим, сад хоће. И кад хоћу да укуцам лозинку за покретање, већ тада почне да штанцује те знакове.
Одем ан интернет, он их штанцује горе где је адреса, а он штанцује. Па кликнем размакницу па Искејп, па бришем...
+ с+а++++++ј+++та+++++++++.++++***** *****++++о+++++д++е++++м+++++++++ ++++++++ан++++++++ +*****В**++++++о++++р+++++
Ево овако...Ово нисам обрисао с, а то је исхекл
Дакле, ако му дозволим тај ресет, који ми нуди као на слици коју приложих, знам да ће нестати све са партиције Ц. То није проблем.
Међутим, хоће ли он моћи да се поново подигне сам? Да не останем без АО,
Ta tastatura integrisana je popila neki sok gazirani i zajebava i ovu eksternu. Da može reset PC al problem je mehanički i neće nestati, jedino da se otkači sa flet kabla. A to znači otvaranje laptopa

Poslednja izmena:
Ja sam dva puta radio ovaj reset, sistem se normalno bootovao nakon toga. Kad radis to, pita te prvo da li zelis da sacuvas nesto od licnih podataka, i onda radi taj reset. Ja sam svaki put trazio da bude full reset, a pre toga backupovao sa C particije sve neophodno, jer ne znam sta bi mi sve zaostalo u suprotnom.

Да не цитирам појединачно одговоре, због прегелдности:
Значи,. хируршки рез.
А то за фајлове знам ионако ништа не држим на партицији Ц. Него ми само важно да усред посла не каже: Е сад ми убаци диск..

А за програмере и аутомеханичаре… Сад видим да је било боље да сам уписао неки занат него гимназију па после факултет. Али касно…

Већ 3 месеца користи м нову али екстерну. Јер је на Ленову кретенска унутрашња, свако слово има своју рупу у плочи. Док је рецимо на Фуџитсу Сименс дивота, подигнеш део горње плоче између монитора и тастатуре, и само одвојиш целу тастатуру у комаду.

A da, i ta eksterna zeza. Kačenje na druge portove ne pomaže, nagađam da ne? Ma ja mislim da je to hardverski problem I/O sklopa kojim se kontroliše tastatura i da zbog toga obe brljaju.

Da se u to potpuno uveriš, probaj neki Linux lajv da digneš sa fleša pa ako se isto dešava, onda nisu u pitanju Windows drajveri već samo hardver laptop-a.

Прво да дам власнику да однесе да реинсталира Пенџер 2010, Ионако брља, кочи се... Па можда ће у пакету са тим да се нешто побољша. пробао сам ја да исљкучим екстерну а да слова која не могу да се куцају, ЗНМУЈ да куцам преко On screeen keyboard али џаба, и даље за секунд иштанцује 5-6 редова крстића или неког другог знака

Прво да дам власнику да однесе да реинсталира Пенџер 2010, Ионако брља, кочи се... Па можда ће у пакету са тим да се нешто побољша. пробао сам ја да исљкучим екстерну а да слова која не могу да се куцају, ЗНМУЈ да куцам преко On screeen keyboard али џаба, и даље за секунд иштанцује 5-6 редова крстића или неког другог знака
Jesi probao latinicu?

Очигледно. Него чекам да га неко реинсталира...
И хајде да опет питам да ли да пробам да се он сам ресетује, ово што ми нуди на слици коју поставих на самом почетку ове теме

Очигледно. Него чекам да га неко реинсталира...
И хајде да опет питам да ли да пробам да се он сам ресетује, ово што ми нуди на слици коју поставих на самом почетку ове теме
Ali on screen tastatura ne koristi isti drajver. Pa zašto bi isto brljala?

Не брља она него ова његова Кажем, када укључим комп, па се отвори пенџер да укуцам лозинку, смао звездице трче по прозорчету. па кликнем размакницу па 2 пута леви миш да их све осенчим и онда куцам лозинку

Back