System fan 90b

Dzony N.

Početnik
Poruka
3
Ovako pisem vec 3x temu sa nadom da ce izaci moj problem svima da vide o cemu se radi. Imam HP Pavilion g6 1008sm, posle odlicnog rada kulera pune 3 godine desio se izgleda neki kvar ali ne znam tacno o cemu je rec. Ovako kuler radi pa stane, radi pa stane i sve tako. I u tim talasima izduva veliku kolicinu vazduha, a recimo narednih 2 minuta okrene se mozda jednom, ili nastavi da se okrece normalno, ali ponovo taj ne karakteristican zvuk izduvavanja vazduha. Primetan je taj zvuk, nije karakteristican za njegov rad. Otvorio sam ga celog i probao da ocistim, stvarno bila je prasina, sve sam ocistio, vratio, ali problem se nije resio. I dalje mi izlazi da ne smem da pokrenem windows kako ne bi se sejebalo nesto. Primetio sam da na jednom delu nedostaje pasta, to nije deo gde je procesor, nego pre, pa sad sam u dilemi. Pratio sam sva uputsva sa sajta HP-a i dalje se nista nije promenilo. Snimio sam temperaturu procesora pa cu izloziti sve ovde

Hvala svima unapred, pozz

Ovako pisem vec 3x temu sa nadom da ce izaci moj problem svima da vide o cemu se radi. Imam HP Pavilion g6 1008sm, posle odlicnog rada kulera pune 3 godine desio se izgleda neki kvar ali ne znam tacno o cemu je rec. Ovako kuler radi pa stane, radi pa stane i sve tako. I u tim talasima izduva veliku kolicinu vazduha, a recimo narednih 2 minuta okrene se mozda jednom, ili nastavi da se okrece normalno, ali ponovo taj ne karakteristican zvuk izduvavanja vazduha. Primetan je taj zvuk, nije karakteristican za njegov rad. Otvorio sam ga celog i probao da ocistim, stvarno bila je prasina, sve sam ocistio, vratio, ali problem se nije resio. I dalje mi izlazi da ne smem da pokrenem windows kako ne bi se sejebalo nesto. Primetio sam da na jednom delu nedostaje pasta, to nije deo gde je procesor, nego pre, pa sad sam u dilemi. Pratio sam sva uputsva sa sajta HP-a i dalje se nista nije promenilo. Snimio sam temperaturu procesora pa cu izloziti sve ovde

Hvala svima unapred, pozz
Ako ventilator ima mehaničkih problema, zbog dugotrajno prisutne prašine, što se najčešće dešava, jednostavno ga promeni. Druga stvar, i ispravan kuler na laptopu ne radi stalno ujednačenom brzinom. To zavisi od broja aplikacija koje su pokrenute ili ti opterećenosti hardvera. Ništa nije neuobičajeno da duva odjednom jače pa se smiri itd.
Temperature procesora sa tvoje slike su OK, pa ne pričaj više o toj pasti.
Inače moja iskustva sa HP mašinama su loša, i simptomi koje navodiš me uopšte ne iznenadjuju, HP laptopovi znaju da se greju toliko da možeš da staviš kaficu na njima.

Al to je skroz OK temperatura procesora 40 C,bez obzira na broj obrtaja, ventilator nemora svo vreme da radi,ako se procesor ne pregreva, to se podešava u biosu. . . A to za HP laptopove, ja sam opet imao problema samo sa AMD procesorima u laptopovima koji se greju,
pa i inače se mnogo vše greju . . .

Hvala svima na odgovorima jesu pomogli ali ne dovoljno da se resi problem. Tacnije problem je mnogo kompleksniji nego sto sam mislio. Otvorio sam ga ponovo (po 100-ti put) do zadnjeg srafa, ocistio ga temeljno kao u onm klipu (pastu nisam namazao inace) medjutim ne mogu da resim problem. Bio sam u nekim servisima i traze mi 5 'iljade, a stvarno nemam para a brine me ovo ne mogu da kazem. Probavajuci raznorazne seme dosao sam do novih rezultata ali i dalje rad racunara nije zadovoljavajuc.

Prvo opet ima onaj bug kada izduvava veliku kolicinu vazduha a racunar nista ne radi. Recimo toliko izduva vazduh da ja to cujem iz druge sobe, dok se taj process odvija. A pritom nista zivo nije ukljuceno, totalno van logike. Znaci kolko vidim ventilator radi ali i dalje tu nesto nije kako treba, evo slike kada se to izdesavalo

http://postimg.org/image/70kp8d2pb/

Znaci od pocetka leve strane se vidi kakav mu je rad bio, sa desne je bilo kada sam ja isao na chrome. Sve sa leve strane je rad racunara u prazno, bukvalno osim otvorenog chrome-a nista nije radjeno a izduvava nenormalnu kolicinu vazduha.

Sinoc sam resio da ponovo probam sva uputstva sa onog HP system fan 90 fix i jedan se pokazao kao dobar

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=rs&lc=en&docname=c03620929

A to je ovaj pod brojem 2. Uradio samo tako kako je napisano i pokrenuo je windows 7 bez problema. I zezao se tu sat vremena, lego da spavam, upalim komp i opet ista greska. I danas sam resio opet da odradim to i opet se popravilo stim da ventilator i u tom rezimu izduvava veliku kolicinu vazduha. Samo da napomenem da je ova slika slikana u rezimu power saver (ima dva rezima power saver i balance), i da mi on uvek drzi temperature do 75 max

Hvala svima na odgovorima unapred, pozz

Back