Svrha foruma? (medju nama..."od porodice":)

Ajmo da prosirimo temu, ako hocete? Sta sve radite na net-u?

Interesantno mi je, neko je rekao da je ovdje vise "pravi/a on/a"... Tuzno je to, sto dozvoljavamo da nas sredina robi...i sto imamo stege, kocnice...
Zasto biti opusteniji ovdje nego "napolju"? Napolju bi ti mogl slomiti nos, a ovdje te banuju privremeno ako prekardasis? :)

Укапирао сам да ти питаш шта раде породични људи овде и колико мајкама, очевима.. користи овај форум у смислу неких корисних информација, кад ти удари по ОПУШТЕНОСТИ..
Какве глупости..

Укапирао сам да ти питаш шта раде породични људи овде и колико мајкама, очевима.. користи овај форум у смислу неких корисних информација, кад ти удари по ОПУШТЕНОСТИ..
Какве глупости..

Ne mislim da su gluposti. Zanima je zasto smo otvoreniji, iskreniji i komunikativniji (skup svega toga nazvala je opustenost) kad smo zaklonjeni anonimnoscu. Sta je to sto nas koci reci ono sto mislimo nekome ko nas poznaje od detinjstva i s kim smo delili mnogo toga a istu tu tajnu bez oklevanja kazemo skoro potpunom strancu na forumu? I da li se sagovornici na forumu uopste mogu nazvati strancima samo zbog toga sto ima ne znamo ime i lik?
Ja sam na ovu temu razmisljala milion puta i nikad nisam pronasla odgovor koji bih prihvatila kao sasvim tacan ili kao sasvim iskren iako je samoj sebi dat. Ja volim forum, volim pisanu komunikaciju mnogo vise nego govornu. Svidja mi se mogucnost izbora s kim i koliko dugo da razgovaram, svidja mi se sarenilo doba, karaktera, struke (mada prosvetari ubedljivo vode na nasim zenskim forumima :) ).
Ali mislim da je pravi razlog zasto sam ovde tako cesto i tako dugo je bas ta iskrenost velike vecine ucesnika. Cak i oni za koje primetim da ne govore istinu (u svakoj lazi kratke noge pa i ovoj virtuelnoj) znam da je i ta laz deo njihove istine i da je ona u stvari odraz nezadovoljstva sopstvenim zivotom i sve to izmisljeno u stvari im samo jako nedostaje, ovde krpe rupe tog propustenog.

Mozda ce ovo zazvucati kao izjava lose majke ali ja se svaki put pomalo iznenadim kad zavirim u ono sto pisu moja deca (porodican forum umesto porodicnog rucka :) ). Bez obzira na visoke ocene iz jezika nikad nisam ni pomislila da im je komunikacija tako dobra, da su kao sagovornici tako uctivi a opet tako pristojno iskreni, Za neke stvari sam znala da ih zanimaju ali ni slutila nisam koliko su duboko u tome. Zasto to i kako to nisam primetila u svakodnevnim razgovorima ne znam, ali drago mi je da su tu. Ne da ih nadgledam i spijuniram, vec jednostavno zato sto i oni kao ja imaju to zadovoljstvo da kontaktiraju sa mnogima, da procenjuju, ocenjuju, nauce, razmene misljenja, prihvate ponekad tudja a ponekad nametnu i nesvesno svoja. Forum je korisna stvar.

Da li mislite da se ovdje gubi vrijeme ili je korisno?
Na ovom podforumu ima dosta savjetovanja. Sta mislite o tome?
Da li se zaforumite od glagola "zapiti se" :) pa trpe drugi planovi?
Koliko vam forum smeta, i uopste net, a koliko prija?
Da li smatrate da se ljudi danas otudjuju zbog ovih sprava pred nama?

Istina je da kad ti god nesto vazno treba, na forumu tog odgovora nema lol

Ne mislim da su gluposti. Zanima je zasto smo otvoreniji, iskreniji i komunikativniji (skup svega toga nazvala je opustenost) kad smo zaklonjeni anonimnoscu. Sta je to sto nas koci reci ono sto mislimo nekome ko nas poznaje od detinjstva i s kim smo delili mnogo toga a istu tu tajnu bez oklevanja kazemo skoro potpunom strancu na forumu? I da li se sagovornici na forumu uopste mogu nazvati strancima samo zbog toga sto ima ne znamo ime i lik?
Ja sam na ovu temu razmisljala milion puta i nikad nisam pronasla odgovor koji bih prihvatila kao sasvim tacan ili kao sasvim iskren iako je samoj sebi dat. Ja volim forum, volim pisanu komunikaciju mnogo vise nego govornu. Svidja mi se mogucnost izbora s kim i koliko dugo da razgovaram, svidja mi se sarenilo doba, karaktera, struke (mada prosvetari ubedljivo vode na nasim zenskim forumima :) ).
Ali mislim da je pravi razlog zasto sam ovde tako cesto i tako dugo je bas ta iskrenost velike vecine ucesnika. Cak i oni za koje primetim da ne govore istinu (u svakoj lazi kratke noge pa i ovoj virtuelnoj) znam da je i ta laz deo njihove istine i da je ona u stvari odraz nezadovoljstva sopstvenim zivotom i sve to izmisljeno u stvari im samo jako nedostaje, ovde krpe rupe tog propustenog.

Mozda ce ovo zazvucati kao izjava lose majke ali ja se svaki put pomalo iznenadim kad zavirim u ono sto pisu moja deca (porodican forum umesto porodicnog rucka :) ). Bez obzira na visoke ocene iz jezika nikad nisam ni pomislila da im je komunikacija tako dobra, da su kao sagovornici tako uctivi a opet tako pristojno iskreni, Za neke stvari sam znala da ih zanimaju ali ni slutila nisam koliko su duboko u tome. Zasto to i kako to nisam primetila u svakodnevnim razgovorima ne znam, ali drago mi je da su tu. Ne da ih nadgledam i spijuniram, vec jednostavno zato sto i oni kao ja imaju to zadovoljstvo da kontaktiraju sa mnogima, da procenjuju, ocenjuju, nauce, razmene misljenja, prihvate ponekad tudja a ponekad nametnu i nesvesno svoja. Forum je korisna stvar.

Nisam ja to nazvala opustenost, vec ga je on tako u svom negativnom stavu preformulisao, a ja imam problem, da ne volim da se svadjam i ubjedjujem, naucila sam u zivotu da preskacem to, ne gubim energiju i nemam potrebu da se pravdam.
No nebitno...
Tvoj post me odusevio, ne zato sto si mi stala u odbranu, tj ne samo zato, vec i zbog tako lijepog odnosa i pronalazenja sebe u ovom vidi komunikacije na tako lijep nacin.
Ono sto ja na osnovu mog skromnog forumskom iskustva mogu da zakljucim i po cemu je forum bas specifican, je to sto je zaista lijepo sa odredjenim i to velikim i razlicitih profila brojem ljudi ukrstiti koplja, diskutovati, upoznati se sa njihovim misljenjem na odredjene teme i to sto ti mozes da biras teme a i vrijeme koje ces za to izdvojiti, jer ti sagovornici nikad ne odu i uvijek su tu. Ovo je novo iskustvo za mene, jer nisam koristila forum kao vid komunikacije na netu.
Ljudi dodju i odu, ali teme ostaju, i sagovornici ti se uglavnom vrate i ako se ne vrte nisi upucen samo na jednog. Kao da teme same po sebi zive, nezavisno od nas njihovih stvaraoca i diskutanata. :)
Pocela sam da ponesto korisno da procitam na specificne teme koje me interesuju. Ovaj podforum mi najvise prija jer su tu usmjerena vecina mojih interesovanja, u dom i porodicu...i pomalo rakovski, u svemu volim da osjetim taj duh porodice, taj neprikosnoveni komfor za dushu. Negativnosti, kao sto rekoh, ignorisem i trudicu se da to radim sto intenzivnije. Uglavnom nemam snage za ubjedjivanja...letargicna faza mozda.
Krivo mi je sto nemam vise vremena ali mi je i drago sto nisam ovisnik.
eto...:bye:

Prebacujem sa druge teme svoj komentar:
Uopste nije zahvalno i dobro savjetovati druge ljude. Ti tada agresivno utices na razvoj situacija, dogadjaja i same licnosti drugog covjeka. Jedino ako ti neko trazi misljenje i savjet "smijes" progovoriti. I tada preuzimas dio odgovornosti.
Meni "smeta" sto ti imas taj grc u sebi i snaznu (koliko primjecujem) osudu okoline. Primjeri koje si naveo su zaista za osudu, ali se onda pitam sto si kao takav medju ljudima koji ti ne odgovaraju.
Sa druge strane, obicno ljudi koji pretjerano osudjuju druge negdje zapravo nisu zadovoljni sobom, negdje duboko, ali to sebi ne priznaju. Cime ti to nisi zadovoljan? To pitanje postavi sebi i radi na sebi, pusti druge da zive kako hoce. Kad budes zadovoljniji pravo drustvo ce lako doci.

P.S.Sa temom si doveo u pitanje svrhu foruma.

Btw... oce li me neko nauciti "pravom" citiranju sa druge teme ili pdf-a?

Iscitavajuci neke teme jutros pronadjem jos jednu svrhu foruma (svake nedelje svrha vise, za par meseci doci cu do zakljucka da je sve svrha foruma a forum svrha zivota :) ).

Na forumu, iz razloga u koje svesno samo necu da ulazim a podsvesno od njih panicno bezim, postoje teme na kojima postuju ljudi koji imaju problem, pravi problem, E kad me nesto natera da zavirim tamo uhvatim se kako o sebi mislim da sam nevidjen skot, nezahvalni kreten i bezboznik najgore vrste. Prelistam sta me sve nerviralo ili ljutilo poslednjih par dana pa bih onako jako sebi zalepila samarcinu da mi iz glave poispadaju sve registracije auta i clanarine za decu i skripci sa novcem. Da zaboravim na to da li mi je muz nazvao dobrojutro srdacno ili onako reda radi, da li sef jutros doskakutao na levoj ili desnoj nozi... Postidim se sebe.
A onda upadnem u neki temu, temicu gde malo onako catujemo ili spamujemo...I sretnem nekoliko tipicnih primeraka forumasica sa krstarice, sve su tako lepe, mlade (a i kad nisu mlade one su lepe), imaju lepe kuce, dobre plate, posao koji vole, brakove za primer, decu bez mane, one putuju, one prate modu, one sve mogu, sve znaju... Pa se opet nekako ubedacim kako mi je zivot prazan i kako sam negde promasila jer nemam deseti deo onoga sto vecina ima. Sva sreca pa je zavist mana koju nisam upoznala nikad, kad bi se i to zlo nadovezalo na ovaj glup osecaj neuspeha ne znam sta bih pomislila o sebi.

Ne znam ni sta bih mislila o sebi da nema foruma.

Iscitavajuci neke teme jutros pronadjem jos jednu svrhu foruma (svake nedelje svrha vise, za par meseci doci cu do zakljucka da je sve svrha foruma a forum svrha zivota :) ). :zcepanje:

Na forumu, iz razloga u koje svesno samo necu da ulazim a podsvesno od njih panicno bezim, postoje teme na kojima postuju ljudi koji imaju problem, pravi problem, E kad me nesto natera da zavirim tamo uhvatim se kako o sebi mislim da sam nevidjen skot, nezahvalni kreten i bezboznik najgore vrste. Prelistam sta me sve nerviralo ili ljutilo poslednjih par dana pa bih onako jako sebi zalepila samarcinu da mi iz glave poispadaju sve registracije auta i clanarine za decu i skripci sa novcem. Da zaboravim na to da li mi je muz nazvao dobrojutro srdacno ili onako reda radi, da li sef jutros doskakutao na levoj ili desnoj nozi... Postidim se sebe.
A onda upadnem u neki temu, temicu gde malo onako catujemo ili spamujemo...I sretnem nekoliko tipicnih primeraka forumasica sa krstarice, sve su tako lepe, mlade (a i kad nisu mlade one su lepe), imaju lepe kuce, dobre plate, posao koji vole, brakove za primer, decu bez mane, one putuju, one prate modu, one sve mogu, sve znaju... Pa se opet nekako ubedacim kako mi je zivot prazan i kako sam negde promasila jer nemam deseti deo onoga sto vecina ima. Sva sreca pa je zavist mana koju nisam upoznala nikad, kad bi se i to zlo nadovezalo na ovaj glup osecaj neuspeha ne znam sta bih pomislila o sebi.

Ne znam ni sta bih mislila o sebi da nema foruma.

Nadji vise vremena za druzenje uzivo. :)

Back