Svrab dojki

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
91.840
Od juna meseca imam svrbez dojki,sa donje strane,i osetljivost bradavica.Snimila sam mamograf,UZ,Bila na pregledu kod onkologa..kazu nista sa onkoloske strane,sve u redu.Poslali me dermatologu .Odem On kaze samo pamuk ,znaci brus od pamuka.Gde da ga nadjem?Kaze Pruritus,i da neko mleko da stavljam ujutro i uvece.I tako 15 dana pa kontrola..Da li neko ima neka saznanja o ovome,da podelimo?

Ne nego navodno sintetika od brusa..Po Lalosevicu dermatologu,treba da kupim pamucni,samo me zanima kako se to pojavilo odjednom u junu i vise nije prestalo.Nista u svom zivotu nisam primenila novo u tom periodu,ni od hemije,ni od ishrane.

U mdicini kazu da i visegodisnje koriscenje nekog antibiotika ne daje garanciju da se nekada "telo nece pobuniti" i reagovati alergijom , tako da bi , mozda , alergolozi mogli da daju kompletnije vidjenje , a ne Net.

Super a samo da ti kazem da je jedno snimanje na mamo kao 10 snimanja pluca,tolika jacina pa ti vidi.A grudnjak trazi pa ces naci.

Pa bolje je jednom zracenje i da zna da nije kancer, nego da se ne ozraci pa da sazna prekasno. A i nije jacina, nego doza zracenja. A i nije 10 puta veca, nego je odnos 4:13.

Poslednja izmena:
Oce to ko ne zna...Kod pregleda grudi ide klasican pregled pa UZ pa ONDA AKO MORA DALEKO BILO mamo,to je pravilan proces.Ali dobro radite kako hocete.

Ne razumem sta si htela da kazes. Da ultrazvuk zraci? Ili mislis da joj nije uradjeno sve prethodno, nego odmah mamografija? Posto, ako pogledas uvodni post, videces da je sve to uradjeno. Nisi valjda ti kompetentnija da procenis da li joj je bila potrebna mamografija nego lekar koji ju je pregledao? I jos jednom da ponovim, nema ni govora o 10 puta vecoj dozi zracenja (a ne jacini, ali 'oce to ko ne zna...)

Poslednja izmena:
Dobro i da je doza i to je opasno,ali zna se ko to gleda kakav crni onkolog odmah?"Zraci" i uz na svoj nacin ali deset puta manje od mamo,lekar mi je to rekao znaci nikakav nepouzdan izvor.Da sve je uradjeno ali bez potrebe,jer bogu hvala nije nista maligno.Pisem iz najbolje namere nikog ne zavlacim i ne zezam.
P.S.Na mamo se ide samo ako se na uz pokaze sumnja neka,a iritacija zbog brusa bas i nije za onkologa.Bez uvrede ikome ali ko te je zracio nema pojma.

Poslednja izmena:
Ultrazvuk je ZVUK. To je zvuk isto kao kad ti pricas pa cujes sebe, samo sto je ultrazvuk na visim frekvencama koje nase uvo ne moze da cuje. Ultrazvucni aparat ne moze da zraci, on samo proizvodi zvuk visoke frekvence, odnosno ultrazvuk. Dakle, ne da ne zraci 10 puta manje od neceg, nego ne zraci uopste. On ne zraci. Ne zraci ni na svoj nacin niti na bilo ciji nacin. Ne zraci.

Pa hajde da vidimo kako smo do ovoga dosli. Devojka pita za svrab, ti joj kazes "samo se ti snimaj pa ces videti". Onda izneses neke netacne podatke, pa ti ja napisem da su netacni, onda mi malo zavijeno napises kako nemam pojma ("oce to ko ne zna"), pa onda napises da ultrazvuk zraci. Mislim da je bilo neophodno da ti objasnim. U svakom slucaju, nije na odmet, a svakako nije zlonamerno.

Ne nisam bila na moru,a na netu pitam jer mozda neko ima slicna iskustva..A doktori,isto lutaju,kad su alergije i kozna obolenja u pitanju.

Prava sam enigma:mrgreen:

jao, tako ja bila kod lalosevica pre nekolike godine, isto tako nesto misteriozno..samo meni je rekao ja ne znam sta bi to moglo biti ali ti kupi to, to i to i mazi i nije proslo od toga vec samo od sebe

tako da nisi jedina:lol:

mozda je do imuniteta :think:

Pa hajde da vidimo kako smo do ovoga dosli. Devojka pita za svrab, ti joj kazes "samo se ti snimaj pa ces videti". Onda izneses neke netacne podatke, pa ti ja napisem da su netacni, onda mi malo zavijeno napises kako nemam pojma ("oce to ko ne zna"), pa onda napises da ultrazvuk zraci. Mislim da je bilo neophodno da ti objasnim. U svakom slucaju, nije na odmet, a svakako nije zlonamerno.
Meni je to rekao doktor koji je skoro pred penziju i ceo zivot je to radio,reci mi svoje iskustvo?I postoje razlike izmedju "zraci" i zraci pa ukapiraj.

Meni je to rekao doktor koji je skoro pred penziju i ceo zivot je to radio,reci mi svoje iskustvo?I postoje razlike izmedju "zraci" i zraci pa ukapiraj.

Pa evo ja tebe pitam da mi kazes sta znaci "zraci". Ne treba tu iskustvo, nije to do klinicke prakse. Ako je pred penzijom, onda pola njegove karijere ultrazvucnih aparata nije ni bilo :) Ne treba cak ni nekakvo preterano znanje iz medicine. Ovo bi i fizicar mogao da ti kaze. Ja sam ti rekao sta znaci ultrazvuk, sad ti probaj meni da objasnis na koji to nacin on "zraci", jer ja tvrdim da ne zraci ni na jedan nacin koji mentalno zdrava osoba moze da zamisli.

ima pamucni brushalteri... retko ali ima i nije neki modni detalj :)
ja imam nekoliko Anita brushaltera pamucnih, kupila sam online na figleaves sajtu
takodje imam one kao sto samo navuces preko glave, takvih mozes da madjes sarenijih a sastav je 95% pamuk 5% spandex
Anita je 100% pamuk samo su pojedini delovi elasticni

imala sam svrab i osetljivost grudi, to sam resila unosenjem joda u vecoj kolicin
grudi su veliki potrosac joda
postoje istrazivaci koji tvrde da je velika ucestalost raka dojke vezana za nedostatak joda

proveri svoj jod , viramin D3 i naravno gvozdje je uvek vazno pogotovo kad si dugo zivela bez zivotinjskih namirnica
za jod ti treba Lugolov rastvor, to ti naprave u apoteci uzasno je jeftino
mozes da ga mazes direktno na grudi tj da radis iodine painting

to proveravanje joda, d3 i gvozdja ces najlakse proveriti sa suplementacijom
uzmes te suplemente osim za gvozdje to mozes lako hranom povecati
i vidis kako se osecas... najbolje da slusas svoje telo
nema one size fit all
cak se i na nivou individue potrebe menjaju zavisnosti od drugih bitnih faktora

- - - - - - - - - -

Pa evo ja tebe pitam da mi kazes sta znaci "zraci". Ne treba tu iskustvo, nije to do klinicke prakse. Ako je pred penzijom, onda pola njegove karijere ultrazvucnih aparata nije ni bilo :) Ne treba cak ni nekakvo preterano znanje iz medicine. Ovo bi i fizicar mogao da ti kaze. Ja sam ti rekao sta znaci ultrazvuk, sad ti probaj meni da objasnis na koji to nacin on "zraci", jer ja tvrdim da ne zraci ni na jedan nacin koji mentalno zdrava osoba moze da zamisli.

zena ima problem koji zeli da resi! zasto tu svoju raspravu ne vodite privatno?

Dragi moji prijatelji,upoznata sam sa svim opasnostima,ali najgora je sumnja.Ako dozvolis
da se sumnja useli u tebe,onda ona autonomno pocinje svoj "rad"u telu, i telo samo shvati
da treba da radi u pravcu onoga sto mu mozak naredjuje u ulazi u bolest.Znaci ono sto sam prvo uradila je da otklonim
sumnju u najgore..Nabavila sam brus i majicu 100% pamuk,i evo za tri dana se vec osecam skoro dobro.Mazem Lalosevicevo
mleko,i za desetak dana idem na kontrolu. Posebno za Ejbi,mila moja,ja uzimam D3,gvozdje ne posebno,a imunitet mi nije los
s obzirom da sam vegetarijanac..a inace mi je suva koza.A uzimam i B12.Hvala vam svima,sigurna sam da je problem pri kraju.:heart:

Back