Sviranje gitare, ćujem kako kripi prilikom pomjeranja prstiju, to to

Gost 389991

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
166
Prijatelje ,sluśam svu vrstu muzike onako pokuĉi ,volim i gitaru u svakoj muzici a posebno cantry i najboljeg meni za uho Doc Watson slijepi muzićar
Kad svira gitara prilikom prelaska prstiju ĉujem lagano śkripanje prsta na žici ili obratno
Śta je to i jel to smije u vrhunskoj gitari,
To me muĉi stalno,ili sam ja siŝo sa uma,po meni to nije vrhunsko ili tako se udario zakon
Ako neko shvata śto sam pitao ,molim lijepo ,sasluśaĉu rado

E ,prijatelje vidiś ,dobar si
Nisam ja halicunantan,jelde da śkripi na momenat kad pomjera prste prema gore ili dole,e...pa zar to może se prihvatiti kao uvjeżban umjetnik ili je to do fizike i biologije u odnosu prsti żice
Ja,Ja
Da ne zaboravim Jole svaka ćast ,to mogu prijmetit vrhunski sluhisti i ljudi obdareni ,a da niti sviraju niti pjevaju i vrlo su rijetki
I joś ,kada se to desi jeli to se podrazumjeva ili śto bi rekli naś muzikanti i cigani ,,frlja,,

Prijatelje ,sluśam svu vrstu muzike onako pokuĉi ,volim i gitaru u svakoj muzici a posebno cantry i najboljeg meni za uho Doc Watson slijepi muzićar
Kad svira gitara prilikom prelaska prstiju ĉujem lagano śkripanje prsta na žici ili obratno
Śta je to i jel to smije u vrhunskoj gitari,
To me muĉi stalno,ili sam ja siŝo sa uma,po meni to nije vrhunsko ili tako se udario zakon
Ako neko shvata śto sam pitao ,molim lijepo ,sasluśaĉu rado
lepo si to u "nestručnom" maniru opisao a tema je potpuno validna.

Za nekoga je škripa žica ekvivalent udisajima vazduha pri govoru - da gitara priča kao čovek.

Za drugoga opet (čistunce) to je znak da ne znaju da kontrolišu instrument.

Back