Svinja - potcenjena zivotinja

Vrela Cica

Iskusan
Poruka
5.579
Volim sva ziva bica. Ljude, biljke i zivotinje. Ne postoji za mene neko zivot bice koje vredi vise ili manje, ali nekako ljude gledam inferornije u odnosu na biljke i zivotinje, jer one nisu toliko zloceste i krvolcne kao ljudi. Svedoci smo kako ljudi ubijaju druge ljude, a to pre svega rade muslimani, ostrasceni mrznjom, koja im je kongenitalna. To zivotinje nemaju u tolikoj meri. Pas mrzi macke, mada saradjuju. Macka jede misa, a lisica jede zeca, a zec jede kupus, a kupus jedu puzevi, a puzeve jedu neke ptice, pa tice jedu druge ptice ili... ili... ih ubijaju ljudi. Da, ljudi! LJudi su ipak najgori, izvinite, ali i ja sam covek.
Na mom popularnom blogu sam napravila temu o ubijanju svinja za 29. novembar. Uzasan datum, posebno za Srbe. Zatoceni u SFRJ, a jos su ih i torovali ubijanjem svinja. Zasto svinja? Ja volim sve zivotninje, ali volim i svinje. Nazalost, svinji je oduzeto mesto kao zivotinji ljubimici i mezimici. Ona je inteligentna kao covek, mozda i inteligentnija, ali covek je po prirodi zloban, pa je sigurno iz zavisti rekao da je svinja gluplja. Nijedna svinja nece da postane covek, ali mnogi ljudi bi se rado usvinjili, a vidite i kao izgledaju.
Od svinje kao prehrambene mete se kroisti sve. ne znam da se ista baca, ali njeno meso nije zdravo, jer izaziva infarkt, zacepljenje arterija itd. Ja nisam za ubijanje svinja, niti tov, niti sterilizaciju ni zbog tova, a ni zbog mode.
Sta mislite o svinjama kao kucnim ljubimcima? Zasto su one potcenjene? Zasto je jedan zec, koji smrdi i ima one velike klempave usi simpatican, a mala, jadna ruzicasta svinja nije? Da li to covek pravi podele i medju zivotinjama iz ljubomore ili neceg drugog?

MOlim da mi se tema ne brise, jer ja volim i svinje ne na tanjiru ili ovalu ili kobasici i sunki, vec kao zivotinjicu, koja svojom njuskom veselo rovari po zemlji i mase onim simpaticnim repicem.

AP_micro_pigs_1_sr_140319_mn_16x9_992.jpg

article-2545361-1AED1C3900000578-543_634x432.jpg

HT_Wilbur_Florida_family_pet_pig_7_MT_140715_4x3_992.jpg

Gledam ove slike i stvarno ljudi mogu da budu neverovatno zlobni.
Kako covek moze da svinjama oduzme pravo na blato?
Za svinje nema nista vaznije i lepse nego kada zarovi njuskom po blatu (zemlja + voda) i onda bucne u onaj mulj, onako kao krme.
Isto tako je patkama vazna voda ili coveku sex.
Trebamo pisati peticiju da se ove svinje sa slika oslobode iz ropstva.

Gledam ove slike i stvarno ljudi mogu da budu neverovatno zlobni.
Kako covek moze da svinjama oduzme pravo na blato?
Za svinje nema nista vaznije i lepse nego kada zarovi njuskom po blatu (zemlja + voda) i onda bucne u onaj mulj, onako kao krme.
Isto tako je patkama vazna voda ili coveku sex.
Trebamo pisati peticiju da se ove svinje sa slika oslobode iz ropstva.

Prvo ti treba sebe da oslobodis svoje gluposti i zlobe, a onda ces shvatiti i da nisi srkastican, nego glup.

Cico, Cico ccc
Sta je svinja ako joj njuska nije u zemlji?
Po ceo dan nista drugo i ne rade. Rovare i spavaju ili lencare u blatu do usiju.
Zato im njuska i jeste onakva kakva je.

Jel ti to napisa glup?:dontunderstand:

Poslednja izmena:

Back