Svileno nebo plavo ...Iskrice

Iskrica iz nastavka...2
image.png

Ukrade joj plan .I to nije sve.Slijedilo je zahladjene bilo kakve komunikacije.Skrivanje ociju onih koje je htjela da vidi tog dana .Produzene poglede smijeh sve ko da se predhodnog dana nije ni desile.To je zbunilo malenu glavicu djevojcici koja je htjela da njen vitez zna sto je u njenoj glavi . Plan je jedno a ono sto se desavalo drugo samim tim sto nije ispunjavao njena ocekivanja.
Vise od neocekivanog je bilo hladjenje naravno njeno koje nije zamislila a samim tim ni ocekivala Svi su odjednom bili zanimljivi sa svima se druzio bio veso za svakog dostupan sa lakocom, sem za nju.Zbunjenost je rasla nevjerica joj je postala stvarnost.Ostavljena sama da zaboravi sve sto se jeste desilo.Lijepe laskave rijeci osmijesi dugi pogledi.

Kasnije puno kasnije to sve sa lakocom je procitano .Pouka i ako tesko spoznata je i izvucena je i srz taktike.Nisi me primecivala kad sam ja patio sad sam ja probudio tebe da me cujes i vidis sad cu da saberem koliko i kako ces da vidis kako je tada bilo meni .

Da imao je plan u djecackoj glavi, isto su radili jedno drugom .
Samo sto je on lose krenuo i produzio svoje muke nije se osvetio. Gurnuo ju je bez plana drugim djecacima osmijesima koje je mogao on da ima dijelila je nestedimica onima koje nije ni primecivala niti bi da nije doslo do njegovog zahladjenja.

Postala je poslusno dijete .Kapiju je zatvarala za sobom .Pitala je mamu sto da obuce i da li da ponese i dzenper.Ucila vise nego obicno.Citala knjige za lektiru .Pisala kratka podsjecanja kad lektira bude zadata da se lakse snadje, sa Dragicom je dijelila ostatak slobodnog vremena sve u nadi da nesto vise sazna.On ,on pa on...Milan...
Dragica je bila njeno blago i dobra spona sa njim nesto sto joj je godilo nesto sto ce ih dugo spajati .

Gledala ga je kako se na odmoru igra sa drugovima.Uglavnom jurcajuci svaki minut mu je bio ispunjen , Pripitivao je njene drugarice za razne gluposti i za po koju pravu informaciju predano slusajuci sto mu se nudi kao odgovor.Njenog druga Stevicu iz klupe pitao je zadatak iz matematike,stojeci pored njihove klupe,nju nije ni vidio ni pitao bilo sto .

To setkanje po razredu uvijek je bilo na odmjerenoj daljini da se teze sretne sa njom .Bilo je ocito njoj a sve djedojcice i svi djecaci to nisu vidjeli ni slutili koliko joj je zbog toga bilo tesko . Da nista nije vjecno brzo ce se uvjeriti sama po malo tuzna sjedeci za vrijeme velikog odmora u klupi pravdajuci se redaru da je boli stomak.
Uletio je u odjeljenje da nesto uzme iz tasne.Kad ju je spazio stao je na pola puta kao ukopan Imala je osjecaj da je zaboravio zasto je dosao .Stajao je ledjima joj okrenut.Gledala ga je i iscekivala da se okrene.I okrenuo se masuci glavom za sto li sam dosao a zatim je upitao ima li kakvu matamicu da mu pozajmi.
Tek je tada vidjela njegovo koljeno sa oguljenom masnicom koze na kojoj su se lagano mnozile kapljice krvi .Imala je maramicu imala je dvije.Brzo mu je pruzila obe popeglane ne upotrebljene.
Nije zaboravio za sto je dosao ustvari se sjetio da nema maramicu .Ili mozda ima pa i ako ima njoj ce potraziti donio je odluku u trenu .Tako je dumala i prevrtala dogadjaj od velike vaznosti po nju .Kad je mucila sebe to je sve bilo slucajno i nije imao maramicu. Kad bi se od toga umorila govorila je sebi imao je maramicu i draze mu je bilo da potrazi od nje nego da uzme svoju.
Koljeno nije vezao samo je obrisao kapljice krvi uz grimasu bola .Seo je u njenu klupu na Stevicino mjesto i zabrinuto zurio u koljeno .Kad mu je rekla da ce tek vise da ga boli kad se bude kretao i gibao u zglobu ,rekao joj je kratko znam .Kako je tek ona padalica stara znala iz iskustva .Bilo joj ga je zao .To je i vidio ili bar se ona nadala da je vidio.

Poceli su pristizati sa odmora veseljaci svi oznojeni crveni u licu njegovi sa fudbala prvi .Odma su napravili krug oko njega i svi u glas galameci koliko golova ko je sve pao i tako to sve nevazno njoj njima vema vazno.Oslonivsi se na ruku jednog od galamdzija krenuo je ka svojoj klupi u rukama je imao po jednu njenu maramicu usput joj je sa bolnom grimasom rekao vratice joj maramice sjutra.
Nastavice se...

http://1.***************/-BDE2511nHnU/TjwlwgHjESI/AAAAAAAAByQ/FtOL9YoeZAQ/s1600/%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25B9%25D0%25BA%25D0%25B0+%25D1%258D%25D0%25BB%25D1%258C%25D1%2584%25D0%25B8%25D0%25BA9.gif

Back