86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Tacno je da se osobi sto je starija siri spektar dopadljivosti kada se radi o godinama. I mi starimo pa nam samim tim stariji postaju prihvatljiviji. Ali, mislim da sa godinama i iskustvom neki kriterijumi opadaju (npr. fizicki izgled), a drugi rastu.Da li ste ikada razmisljali kako funkcionise mehanizam svidjanja?
Na primer, kada imate 20 godina, svidjaju vam se dvadesetogodisnjaci a oni koji imaju 30 su vam grozni (cast izuzecima). Posle kako starite dopadaju vam se ljudi vaseg godista i smatrate ih lepim. Dok kada ste bili mladji ne mislite tako. Ne pricam ovde o sponzoraju, nego mehanizmu dopadanja.
Takodje, uglavnom su parovi tu negde po fizickoj lepoti. Nema tu mnogo odstupanja, osim kada su neki drugi interesi u pitanju. I mislim da nije stvar spustanja kriterijuma, po principu "ja sam ruzan, pa biram ruzniju", nego je njemu ta objektivno ruznija zaista lepa. A lepom decku ta nikada nece biti lepa.
Da li ljudi nesvesno znaju gde pripadaju i kategorizuju sebe pa im se i ukus prilagodjava tome, jer ne verujem da je to svesno.
Ne mislim da se samo osobe slicnih godina poklapaju po interesovanjima i sklonostima. Licno podrzavam i male i vece i velike razlike u godinama. I verujem da moze da funkcionise kada se prepoznaju bez obzira na razliku.
A sto se pojave tice... Tek tu nema veze. Najvaznija je energija. Ili te opali ili ne. Moze biti najlepsi na svetu ali meni/tebi nekako mlak i nista. A moze biti sasvim ispod proseka i da kolena otkazu.
Odmah sam se setila dva primera. Vudi Alen koji izgleda kao karikatura, a takve zene su padale na njega! I samo neka niko ne spominje novac, uticaj... Imaju i drugi sve to pa i pristojnu pojavu ali nisu bili toliki zavodnici.
Drugi mi je na um pao Petar Bozovic. Ne kazem da nema harizmu i talenat, ali sta je on fizicki naspram jedne lepotice svetskih razmera, Savine Gersak Pogledajte prilog 339433 pa ju je ostavio bez daha toliko da je napustila i karijeru i zemlju.
Ljudi osete sta ih pomeri, ponese,... I pored takvih osoba dalje otkrivaju sebe, oslobadjaju se...
Sve ostalo je kalkulacija, vaganje, i ispunjavanje ocekivanja okoline- za moj pojam uzaludno tracenje, sebe i tog drugog.