Švicarska

• Začetnik teme Začetnik teme Imes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zaista ne bilo lose cuti malo iskustva ljudi koji su se dugorocno ili bar privremeno snasli u Svajcarskoj.
Prema tome pozdrav svim nasim Svajcarcima, na pocetku,i ako moze malo informacija o poslu ( i sa dozvolom i bez nje), gde bi najbolje bilo ici (Francuski, Nemacki ili Italijanski deo), u koji deo godine, koji se radnici malo vise traze itd.
Svaka bitna informacija je dobrodosla.

Lakse je otici na mars nego u Svajcarsku na taj fazon i tako kako vi zamiosljate .Pozdrav iz Zeneve .P.S Svajcarski papiri se placaju od 30.000 eura navise sta mislite da dodjete i ostanete tek tako .E Srbi Srbi

Otici danas u Svajcarsku za gradjane Srbije je veoma lako, a ostati tamo i nesto napraviti to je vec druga tema.
Poznajem solidno situaciju na Zapadu i znam da je svuda danas tesko bilo sta postici u vezi posla ili papira. ALI, TESKO NIJE ISTO STO I NEMOGUCE. A sto se tice Zeneve i tog Francuskog dela zemlje, dobro bi dosle neke konkrtetne informacije. Znaci poslovi, stanovi, Svajcarske Francuskinje, itd., onaj ko je tamo sigurno vec zna sta bi bilo korisno reci.
Pozdrav i unapred hvala, na informacijama.

Moj komsija sa zenom zivi vec 35 godina u Svajcarskoj.
Zena je bila kuvarica u bolnici gde su radili svi sem Svajcaraca i imala je oko 3k franaka(nisam bas siguran za cifru).Ona se vratila prosle godine i rekla da joj ne pada na pamet da se tamo uopste vrati.
Komsija bi trebalo da se vrati ove ili sledece godine zauvek.On radi na proizvodnoj traci u fabrici i ima oko 3,5k franaka.
Za papire ne znam ali kazu da su veoma losi ljudi(mislim na Svajcarce).

Beze iz Svajcarske, nakon 35 godina. Pa, dosta su brzo resili da napuste, tu po njih, veoma losu situaciju. :zskace:
3,5 CHF na sat ! :dash: U Svici. Mozda 3,5 CHF na 10 ili na 15 minuta. Nego dobro, bitno da su ljudi veoma ISKRENO ispricali svoju zivotnu pricu.

Mozda nije pravo mesto za moje pitanje,ali svakako ima veze sa Svajcarskom,pa me zanima da li bih mogla,nakon zavrsetka master studija u Svajcarskoj,da nadjem neki posao i tako i ostanem ili da u toku studija nadjem neki part-time posao pa da na taj nacin sebi obezbedim neki stalni?Samo da napomenem da jos nisam upisala nego se razmisljam kako da odem odavde i to mi se cini kao jedina moguca legalna varijanta....

Back