Svi psi idu u raj

Prasling

Ističe se
Poruka
2.675
Svakome se desilo da preživi gubitak kućnog ljubimca. Bilo da se on izgubi, da mu se nešto loše desi, da se razboli ili da prosto umre od starosti. Kako prevazilazite bol za izgubljenim najboljim prijateljem?
Nedavno izgubih psa. Istrčao je baki iz dvorišta i udario ga je auto. Odbacio ga je nekoliko metara. Mučio se nekoliko minuta i izdahnuo. Nisam bila tu, pa niko nije ni hteo da mi kaže puno detalja. Vozač se nije ni zaustavio, samo je nastavio dalje. Odneli su ga u Zoohigijenu, pre nego što ću doći, što je još gore od činjenice da je pregažen. Ili je identično jezivo.
Teže mi je da prihvatim ovu smrt nego da je umro za nekoliko godina. Uvek sam očekivala da će umreti u dubokoj starosti, sed i debeo. Mnogo me muči. Uvek sam ga čuvala da ne izlazi bez povodca baš iz ovih razloga. I kad nisam bila tu desilo se najgore. Ne volim da patetišem ali čini mi se kao da živim košmar, jer ga zaista neću više videti.
Kako prelazite preko toga? Kolika je krivica vlasnika u sličnim, nesrećnim situacijama?

Teško prihvatam, i pored iskustva od četiri pokojna psa i jedne mačke. Dva psa su umrla od bolesti, druga dva i mačka doživeli su duboku starost. Jedan od bolesnih pasa uginuo mi je na rukama, nakon dvanaestočasovne borbe za njegov/njen život.
Uvek kažem: mi, ljudi, predugo živimo u odnosu na kućne ljubimce. Pratimo ih kako odrastaju, kako sazrevaju ... izbegavajući da razmišljamo o tome da će i ostariti i umreti.
Evo poslednjeg, bolnog iskustva:
http://forum.krstarica.com/entry.php/43609-Mačka

Očigledno svi imamo isti problem - živimo u iluziji da oni žive večno.
Najgore mi je kada sebe uhvatim kako mi prolaze kroz glavu sledeće misli: "Menjala bih bilo šta za njega". Nije trebalo ovako da se desi. Osećam se nedorečno. Mislim da posle ovog neću imati psa. Teško je nositi se sa ovim događajima

Pas te ikada neće izneveriti,
za razliku od ljudi.
Ali, jedna pseća godina je kao 7 ljudskih
pa je teško očekivati da žive duže od 10 godina.
Stari ima ima avlijanera starog 12 godina.
Više ni ne vidi ni ne čuje,
drobi mu neke supice da pojede.

Teško prihvatam, i pored iskustva od četiri pokojna psa i jedne mačke. Dva psa su umrla od bolesti, druga dva i mačka doživeli su duboku starost. Jedan od bolesnih pasa uginuo mi je na rukama, nakon dvanaestočasovne borbe za njegov/njen život.
Uvek kažem: mi, ljudi, predugo živimo u odnosu na kućne ljubimce. Pratimo ih kako odrastaju, kako sazrevaju ... izbegavajući da razmišljamo o tome da će i ostariti i umreti.
Evo poslednjeg, bolnog iskustva:
http://forum.krstarica.com/entry.php/43609-Mačka

Imam jednu mačku, došla sama, sada ima oko 5 godina.
Nećete verovati, ako udje u kuču, samo joj kažem "pis"
i neće ništa da dirne, ako joj ne daš da nešto pojede.
Ima dva mačeta, sada več mačketine,
Kapitalci, ali lopovi. sve što vide ćape.

Stara mačka, što ja znam, ubila 8 zmija

Back