Svi problemi „Golog kuvara”

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
398.250
Džejmi Oliver, 50, jedan je od najpoznatijih kuvara na svetu, a zbog svoje pozitivne energije osvojio je sve generacije. O njegovom životu se pisalo kao o životu holivudske zvezde, a Oliver je čitavo svoje kulinarsko carstvo izgradio sam – ali, sam i srušio.Druga strana medalje, o kojoj se retko govori, nije ostala neprimećena. Džejmi se suočio sa brojnim problemima, a sve je počelo još u osnovnoj školi.

Disleksija
Oliveru je dijagnostikovana disleksija na samom početku školovanja, zbog čega je zaostajao u svakom predmetu još od detinjstva. Njegovi školski drugovi često su ga ismejavali, a Džejmi je kasnije o svemu govorio u intervjuima nakon što je postao poznat. Iako sada ne smatra da je to problem, priznaje da mu nije bilo prijatno.
Zbog disleksije je pohađao nastavu po posebnom programu, ali ga to nije zaštitilo od vršnjačkog zadirkivanja. Škola u koju je išao bila je muška, a on kaže da u tom uzrastu dečaci mogu da budu posebno brutalni.

U pabu roditelja
Džejmi je odrastao u malom mestu pored engleskog Kembridža, a roditelji su mu vodili pab u kojem je provodio mnogo vremena. To mu je bio utočište, a Džejmi je u kuhinji pronalazio mir kad god bi imao problem.
„Imao sam sreće što sam tako mlad naučio da kuvam. Osećao sam da nisam promašeni slučaj jer, iako nisam mogao dobro da učim, znao sam da kuvam”, rekao je Džejmi u jednom intervjuu.Njegovi roditelji su se 2020. godine povukli iz posla i nakon 45 godina prodali pab. Oliver je bio veoma nesrećan zbog toga.

Kulinarsko carstvo i finansijski udarac
Nakon što se proslavio kao „Goli kuvar“, Džejmi je pokrenuo nekoliko poslova, uključujući lanac od 25 restorana. Njegovi bivši zaposleni navode da je možda pokušao previše dok je bio na vrhuncu slave. Prema njihovim rečima, koncept restorana bio je previše idiličan da bi opstao.Nažalost, krah se dogodio 2019. godine. Zatvorio je 23 od 25 restorana, više od 1000 ljudi je ostalo bez posla, a Džejmi je doživeo jedan od najvećih finansijskih udaraca u svom životu. U posao je uložio milione i pokušao da uradi sve da opstane, ali situacija je bila teška. Oliver je priznao da mu je to bila poslovno najteža situacija kroz koju je prošao.

Tragedije u privatnom životu
Džejmi i njegova supruga Džuliet Norton, sa kojom se oženio 2000. godine, imaju petero dece i obožavaju svoju veliku porodicu. Međutim, par je doživeo brojne patnje, jer je Džils imala čak pet spontanih pobačaja.Kada je doživela drugi spontani, jedno od njihovih blizanaca je preživelo. Kasnije je priznala da još uvek ima posttraumatski stresni sindrom od tih događaja.

Na njihovu 20. godišnjicu braka, ona se osvrnula na te nesreće:
„Podigli smo petoro predivne dece, a izgubili smo pet zvezdica na nebu. Hvala ti što si uvek uz mene”, napisala je tada na Instagramu.

Iako se u javnosti uvek vrcav i nasmejan, Džejmi Oliver priznaje da često nije bio srećan zbog svoje popularnosti. Isticao je da bi bio zadovoljan jednostavnijim životom.U intervjuima za britanske medije govorio je da je želeo da radi u restoranu, ima nekoliko dece i živi život sličan onom u kojem je odrastao. Kada mu se pružila prilika da osvoji svet, međutim, prihvatio ju je punom snagom. Danas priznaje da žali zbog toga.

„Da mogu da se vratim unazad i sve ponovim, otišao bih u svoj pab i živeo normalnim životom”, priznao je Oliver u razgovoru za podcast Young Again.

Back