Svi kukaju kako nemaju ali.....

Poruka
22.606
U mojoj zadnjoj poseti Beogradu imala sam vremena da primetim jednu veoma interesantnu pojavu, svi kukaju kako nemaju a niko ne vozi neka jeftina kola,kafići puni ko oko,svi lepo obučeni,žene sve nacifrane po poslednjoj modi,niko nema jeftiniji mob.tel....itd...kao da sam otišla u drugu državu.:think:Ajd neka mi neko objasni u čemu je stvar?:confused:

U mojoj zadnjoj poseti Beogradu imala sam vremena da primetim jednu veoma interesantnu pojavu, svi kukaju kako nemaju a niko ne vozi neka jeftina kola,kafići puni ko oko,svi lepo obučeni,žene sve nacifrane po poslednjoj modi,niko nema jeftiniji mob.tel....itd...kao da sam otišla u drugu državu.:think:Ajd neka mi neko objasni u čemu je stvar?:confused:

Ja sam iz Beograda,ali ta pojava nije ni meni jasna...mislim otkud im pare....

Pa nisam upoznata koliki je prosek primanja u BG ali je sigurno veći nego u ostalim gradovima....ali kad uporedim sa ljudima koje viđam na ulici u mom gradu i to što sam videla u BG, zaista je nebo i zemlja.:confused:

Jeste. A odakle si ti? Mislila sam da si i ti Beograđanka?

Najviše prosečne zarade u maju u Srbiji imali su zaposleni na Novom Beogradu - 54.061 dinar, a najniže zarade zaposleni u Vladičinom Hanu - 15.276 dinara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

http://www.srbijanet.rs/ekonomija/s...ovom-beogradu-najmanje-u-vladicinom-hanu.html

Ako bi na 7 miliona stanovnika imali samo 5% ultra bogatih to bi bilo oko 350 000 ljudi ako 90% od tih 350 000 stacioniramo u jedan grad nije tesko zakljuciti zasto ima toliko skupih automobila, telefona itd. na tako malom prostoru.

Naravno to ne pokazuje da je zivotni standard visok vec da je veliki broj materijalno bogatih stanovnika stacioniran na malom prostoru.

Ako pogledas malo autobuske stanice kod Sajma, ili kod Kineza, javice ti se neka druga slika...
Kao sto ima Beogradjana kojima pare nisu problem, tako ima i mnogo vise onih koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Pazi možda sam ja stekla takvu sliku...nije isključeno da ima i takvih koji nemaju....... samo što ja takve nisam videla...... osim onih što prose na ulici a moram biti skroz iskrena da i njih ima mnogo.

Ako bi na 7 miliona stanovnika imali samo 5% ultra bogatih to bi bilo oko 350 000 ljudi ako 90% od tih 350 000 stacioniramo u jedan grad nije tesko zakljuciti zasto ima toliko skupih automobila, telefona itd. na tako malom prostoru.

Naravno to ne pokazuje da je zivotni standard visok vec da je veliki broj materijalno bogatih stanovnika stacioniran na malom prostoru.

Vidiš nisam o tome razmišljala ali ti je teorija moram priznati dosta logična.:)

umesto u knez u sred dana, probaj sa gradskim prevozom, ujutro u sest...tu je drugo lice beograda...
:klap:Uze mi reč iz usta...u Knezu su više ljudi koji su došli u Beograd pa je normalno da će sesti da popiju po kaficu kada se umore od silne "šetnje" ili "šopinga".Dosta ima i omladine ali uživaće sve dok ne počnu raditi , tada će shvatiti kako je teško prehraniti porodicu sa bednom platom.Najgora kletva "Dabogda imao pa nemao."Svaka čast onima koji imaju para a nigde ne rade i za to treba imati petlju.:think: ili sreću:whistling:

U Srbiji se živi od korupcije to je opštepoznata stvar;ako želite možete i sami proveriti.Pored svake državne ustanove (sud,gradska uprava,bolnica itd)u krugu od 100m postoji barem jedan kafić,sedite naručite kaficu i posmatrajte 10 min. šta se dešava. Sve će vam se samo ka'sti..

Back