Lozi se na to kako kreshe Azijatkinje.
Wow, ti baš zavidiš svome šuri?!
Poprilicno nezahvalna osoba, skupili smo joj kintu i za bicikl, i za opremu i za neko vreme takvog zivota... a nikad nam se nije zahvalila na tom blogu.
Ne razumem. Javno se svima zahvalila u mnogim emisijama... gledala sam.
A i Radojki izgleda?
Inače lep topik, prikladan temi cele diskusije, pozdravljam...ali ujedno obuhvata i dve različite vrste aktivnosti koje većina povezuje, "sveCki putnik" i bloger, to jest vloger/YouTuber, jer ko još uvek čita blogove, a koje često uopšte ne "hrane" jedna drugu.
Za sebe smatram da sam dosta putovao u životu i ja uvek kažem "ili si putnik, ili nisi" jer meni nije PUTNIK onaj koji je napucao sve zemlje sveta, iako je to podvig koji je uspeo prilično malom broju ljudi, za mene je putnik onaj ko je znatiželjan i zainteresovan da putuje i istražuje celog svog života. Neko ko ima tu neku iskru u sebi da stalno negde ide, otkriva nove stvari i to uopšte ne mora da bude negde na drugom kraju sveta.
Imam puno primera ali evo jedan lični: imam jednog dugogodišnjeg drugara koji nikada nigde nije putovao, jeste u Nemačku, Švedsku ali on je poljak iz Świnoujście pa to i nije neki podvig, "Svinjoušće" je na granici sa Nemačkom. On se uvek oduševjavao mojim pričama o putovanjima, pogotovo onim iz Amerike, Nju Jork ga je posebno fascinirao ali i uopšte taj Holivudski narativ koji je svetu serviran o Americi. Nikad mu medjutim nije palo na pamet da ode u Ameriku a mogao je, stvarno nije bilo razloga koji bi ga toliko sprečio da nikada ne ode i vidi ono o čemu mašta. Ajde, kaži možda pare...ali Adam je samo koju godinu mladji od mene, nije Amerika oduvek bila skupa, čak je tamo 90-ih bila i poprilično jeftina u poredjenju sa Evropom i možda Adam nije imao za mesec ili dva meseca road tripa po Americi ali za nedelju dana u NYC znam sigurno da jeste, bilo je tada čak i vikend tura za tamo koje su bile nekada zapanjujuće jeftine. U svakom slučaju Adam je bio i DJ onako iz hobija, i to čak odličan ali to mu nije bilo zanimanje. Tako je iz čiste zaebancije konkurisao da bude DJ na jednom od najvećih kruzera na svetu..trebao si da pošalješ neki svoj audio mix, reference na neki tvoj sajt i par gigova koje si odradio, i Adam je to sve imao, poslao i ubrzo su ga zvali i ponudili mu posao. Prvo je mislio da ga neko od nas zeza ali kada je uvideo da je stvarno, jer imao je on kontakt sa njima više puta, onda se i malo(više) usrao od straha i onoga što ga očekuje. Ma daj bre, otvorila ti se mogućnost, sudbina je tako htela da vidiš sve ono o čemu si maštao, šta si se usro ko neka cava, nije bre to ništa, pa sve ti je organizovano....stvarno sam mu tako pričao, verovali ili ne. Čak je i prvi let imao za Newark a ne Miami, da tamo uradi neku ektra audiciju i imao prilike da baš za vikend bude u njegovom gradu iz snova.
I da skratim priču Adam je DJ-isao na brodu 2 godine i za to vreme napucao zemalja što je meni trebalo 40 godina, verovatno i više, jedino u Australiji nije bio od kontinenata. Globetroter? Paaaa, može se reći da je bio te dve godine, PUTNIK - ne, Adam nikada nije bio putnik. Kada je završio kontrakt vratio se i više nigde nije mrdnuo kao ni pre toga. Za 10 godina mislim da je jednom otišao u Rim na "vacation" i to je bilo to.
Adam je bio u više zemalja nego većina vas koji ovde pišete ali sam siguran da ste većina vas mnogo veći putnici nego što će Adam ikada biti. Stjuardesa koja možda mrzi svoj posao je možda bila u puno zemalja ali kad nadje bolji posao možda više nigde ne ode, da li je ona putnik - za mene nije nikakav, itd, itd...
Znači mene lično to napucavanje broja zemalja uopšte ne fascinira. Dobro, taj danac što je obišao sve zemlje bez aviona je ekstreman slučaj, naravno da treba skinuti kapu podvigu kao i svakom ko nešto zacrta i postigne, ljudi rade razne stvari, neko plovi preko okeana, neko pliva La Manš, neko trči maraton svaki dan...i videti sve zemlje sveta je zaista podvig, bez obzira kako je to uradjeno.
Gore pomenuta Svetlana Radojčić je prokomentarisala neki moj video i rekao sam joj da je zaista legendarno to na šta se ona odlučila, skidam kapu i pozdravljam ali ja to nikada ne bih, za mene je ona fakir, kao onaj što leži na ekserima. Zašto bih ja radio tako nešto? Da li je ona putnik, pa ne znam je i ne pratim je baš nešto ali rekao bih da jeste, deluje mi da ima tu iskru i želju koja se nikada ne gasi, celog života, stalno te nešto vuče da negde ideš, nikada ne možeš da se svrtiš na jednom mestu, što ono kažu. A kad to imaš obično uvek i nadješ načina do to radiš, takvi ljudi nikada ne kažu "nemam pare, zato nigde ne idem".
Svakom svome i ako je neko sretan i voli ono što radi nemam protiv ali, i ne mislim sada na bilo koga, treba imati meru u svemu je moje mišljenje. Danac je stekao nezaboravno iskustvo ali je sa druge strane izgubio i 10 godina od nekog drugog života. Mozda bi za to vreme napravio decu, porodicu, što je isto nezaboravno iskustvo. Život nisu samo putovanja, iako ona mogu biti vrlo važan deo, toliko drugih interesantnih stvari ima tako da sam ja uvek za raznovrsnost. Kao ono kad imaš svoje omiljeno jelo koje stalno jedeš i na kraju ti se zgadi. Pa zar nije bolje da si izmedju jeo i nešto što manje voliš?