Svetski dan oralnog zdravlja

Žabe iz usta-žabe obitavaju u umu, pa tek onda u ustima jer drugačije iz njih ne bi mogle da izlaze...
Nije samo holivudski osmeh cilj, mada jeste izuzetno važno voditi računa o osmehu, i veliki je problem bezubih i krezubih u Srbiji.
Nije ceo problem rešen ako se opremimo blistavo lepim zubima, a iz istih tih usta i dalje izlaze žabe. Opet će žabokrečina preovladati, ako ne po veštačkom materijalu... ono, zasigurno, u duši.
Žabe su, čak, divna stvorenja, ali ovde ih, valjda je jasno, pominjem simbolički.

Vrh al za koga? Sve što valja zbriše i radi u inostranstvu, ja jurim mog zubara otkad znam za sebe jer je stalno u inostranstvu tezgari.
како јуриш свог зубара, а немаш појма да стоматолошке услуге нису покривене
основним здравственим осигурањем.:think:
наш проблем је да реагујемо само кад нас нешто засврби, а за друге нас заболе.
за боље вероватно и нисмо.

Jurim svog zubara i znam da u srbiji ne postoji javno zdravstvo u vezi stomatologije još od 1990te godine kada ga je sloba ukinuo. U stvari pitanje je dal postoji ikakvo zdravstvo u srbiji. Ja bih još pre 30 godina ukinuo stomatološki fakultet. Moje društvo svo popravlja zube u inostranstvu.

Screenshot_20230328-073257~2.png
sn1~10.jpg

u MKD postoji ono kao matični stomatolog koji ima kapitaciju za svakog pacijenta , pa neke sitne intervencije idu onako besplatno ili uz minimalnu nadoknadu, a što se tiče većih intervencija ili čekaš zakazani termin , koji je namerno tako vremenski daleko, ili kod privatnika ful cena

Ovde nema ni to jedino su u ivana milutinovića besplatno čupali zube celom beogradu, uz neku participaciju normalno.

U jugoslaviji je postojao normalan sistem koji je funkcionisao bolje od današnjih privatnika. Moj otac je otišao sa svim plombama na onaj svet. Danas je to sve pljačka i prevara.

čekaj malo, kažeš da uopšte fond ne pokriva nikakvu uslugu
ако сам добро разумела младима до пунолетства у Дому здравља.
вероватно и при студентским поликлиникама за студенте.
не знам како је у престоници, већим градовима.
овде код нас је туга, али има приватних па...

постоји могућност допунског осигурања за стоматолошке услуге.
не знам ни са киме Фонд има споразум за исте.
значи да скоро ништа не знам, али знам да немамо више ништа што смо имали,
а још живим у Војводини, која је као нешто боља од остатка Србије.:fdlan:

Back