Svetska mapa koronavirusa: Praćenje širenja epidemije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.397
Na ovoj stranici koja se regularno ažurira možete pratiti broj novo zaraženih kao i ukupan broj zaraženih i broj fatalnosti za svaku zemlju sveta.
https://www.npr.org/sections/goatsa...world-map-tracking-the-spread-of-the-outbreak

Evo detalja od 17. janura 2021.

kovid.jpg

Ako pogledas mapu vide se ogromne razlike u smrtnosti, koje cak i nemaju veze sa nekim ekonomskim pokazateljima zemalja,bar koliko ja znam.
Meksiko ima uzasno veliki procenat umrlih u odnosu na broj zarazenih, dok Turska naprimer ima jako mali.
E sad,ako se uzme u obzir politika jedne i druge zemlje mogu da se shvate i tako drasticne razlike, Turci verovatno vestacki odrzavaju nizak nivo prijavljenih smrtnih slucajeva zbog turizma,(kao sto se i kod nas kriju i smanjuje broj umrlih).

Da,jos racunaj gustinu naseljenosti u Hong Kongu i gustinu naseljenosti u drugim drzavama...
za čudjenje je. Doduše, ja već godinama pričam kako po Aziji nose maske u sezoni gripa i kako bi i mi trebali (mnogo pre ove korene). Uglavnom su mi odgovarali da će da me gledaju ko budalu ako to radim.

Upravo tako....Na bilo kom aerodromu ili javnom mestu gde je velika kolicina ljudi,samo su Azijati sa maskama,cak i van sezone gripa.KOd njih je svest o sopstvenom zdravlju izuzetno visoka. Samo se u Srbiji ljudi ubijaju maskama, guse se ispod njih, truju se CO i CO2 zbog maske...
Ti to ne mozes da objasnis ljudima kojima je najduzi put u zivoru bla ekskurzija u Novi Sad ili Beograd u osnovnoj skoli. Ja sam digao ruke od toga.

1611037852052.png

с обзиром да је тестирање крајње непоуздано чак у 50% случајева... како могу да тврде да је толики број заражених?
што не напишу онда научни резутат ако тврде да су научници а то је 372533±150000!?
грешка код резултата је битнија од самог резултата - ако ћемо науку!

друго, у србији од природне смрти умре око 220 људи дневно! или 81000 годишње!
довољно је да се 5% природно умрлих преиначи у "смрт изазвану мистериозним вирусом" и ето преваре!

(5% = 220/81000)

Upravo tako....Na bilo kom aerodromu ili javnom mestu gde je velika kolicina ljudi,samo su Azijati sa maskama,cak i van sezone gripa.KOd njih je svest o sopstvenom zdravlju izuzetno visoka. Samo se u Srbiji ljudi ubijaju maskama, guse se ispod njih, truju se CO i CO2 zbog maske...
Ti to ne mozes da objasnis ljudima kojima je najduzi put u zivoru bla ekskurzija u Novi Sad ili Beograd u osnovnoj skoli. Ja sam digao ruke od toga.
Ako ću morati da nosim masku kad god mi se neko nakašlje iza leđa, onda je bolje i da ne živim. Serem se ja u takav život.

штаћет маска? имаш валда имуни систем?
-неће ти бити ништа - ја игноришем цео систем и никад здравији!

не дај се.. то је и циљ ових што пласирају преком медија ове глупости да људи изгубе вољу за животом!
иди мало напоље протричи километар у природи, погледај у птице, траву дрва и одма ће ти се вратити та воља за живот.

избаци све дроге из свог тела и духа! (ту мислим на физичке(цигаре, алкохол, трава, отровна храна и отровна вода...) и психичке (вести, тв, новине))

Samo procitas moj post jos jednom ali pazljivije i sve ce ti biti jasnije...
Šta da mi bude jasnije? Da postanem azijat koji nosi labrnjaču i kad spava? Ne pada mi napamet. Nisam nosio masku, nisam se razboleo, niti ću je nositi. A neću ni da se vakcinišem. A i onaj metiljavi, što ne može da živi bez vakcine, bolje nek se ubije. Taj onda i nije za život.

Kolko te plaćaju da lupaš ove smajliće što se keze?
и не могу да дају икакве одговоре јер је све то превара... патетични потези као и његових газди који губе тло под ногама а мислили су да владају светом, да они буду богови а ми овце?

Jel si izasao iz zemlje? Svaka cast! A jel si naucio nesto ili otislo tele vratio se vo
Njih je 1.5 ili cak 7 milijardi ne mogu da rizikuju da kontrolisu i najmanji grip zato nose maske i dosta njih zbog prevelikog zagadjenja vazduha a ne zato sto su oni odgovorniji nego mi. Ako se ne secas imali su zakon da smeju 1 a najvise dvoje dece jer su prepuni kao drzava. A ti nosi masku budi odgovoran ali ne budi takk siguran da sw ovo zavrsava na vakcinaciji. Do godine ili naredne bice ista prica samo mnogo , opasniji'' virus. Tako da ne skidaj masku ukljuci televizor iskljuci zdrav razum

Besplatna nije cak ni smrt. Vakcnisi se pa ces uci u Srbiju ili idi
na test u zemlji u kojoj zivis ( 120 evra) ne stariji od 48 sati i izvoli
u Srbiju.
Ja sam Srbin i trenutno sam kuci, ne pitam za sebe vec za osobu koja treba da mi dodje u goste leti...Vakcinom ne dobijas nista osim sto si zastitio sebe jer i dalje mozes da se zarazis, nosis virus, siris virus cak i da imas simptome ali blage...Dakle i dalje treba da radis taj test, a neke zemlje mladje osobe ne migu da vakcinisu jer vakcinisu prvo starije a mladje tek sledece godine...

Zanima me jer je test skup, svakako bi uradili test jer nikom nije zelja da siri zaradu i bude zarazen...Takodje ako mora u karantin 10 dana bez testa naravno da ce biti kod mene kuci i da ce za to vreme biti u kontaktu iskljucivo samnom i naravno da nece biti zatvorena a i da nece takodje tih 10 dana da ide po restoranima i kaficima i sl vec samo u prirodi, izletima samnom i ne u konktaktu sa drugim osobama...

Ja sam Srbin i trenutno sam kuci, ne pitam za sebe vec za osobu koja treba da mi dodje u goste leti...Vakcinom ne dobijas nista osim sto si zastitio sebe jer i dalje mozes da se zarazis, nosis virus, siris virus cak i da imas simptome ali blage...Dakle i dalje treba da radis taj test, a neke zemlje mladje osobe ne migu da vakcinisu jer vakcinisu prvo starije a mladje tek sledece godine...

Zanima me jer je test skup, svakako bi uradili test jer nikom nije zelja da siri zaradu i bude zarazen...Takodje ako mora u karantin 10 dana bez testa naravno da ce biti kod mene kuci i da ce za to vreme biti u kontaktu iskljucivo samnom i naravno da nece biti zatvorena a i da nece takodje tih 10 dana da ide po restoranima i kaficima i sl vec samo u prirodi, izletima samnom i ne u konktaktu sa drugim osobama...

Test kosta oko 100 evra, mislim da karantin nigde sada u Evropi nije
potreban ako se ima PCR test.

Pogledajmo tabelu nakon 10 nedelja.

covid  on 4-4-21.jpg

Srbija i dalje ima ispod 1% smrtnih slučajeva, u Americi je duplo veća smrtnost, oko 1.8% a u Brazilu čak 2,5%

I dalje je zanimljivo videti da Hong Kong sa 7,5 miliona ljudi (slično Srbiji) i dalje ima zanemarljivo malo zareženih kao i smrtnih slučajeva u poredjenju sa svim ostalim razvijenim zemljama sveta.

Cases
Daily Avg.
Per
100,000
14-day
change
Deaths
Daily Avg.
Per
100,000
Fully
Vaccinated
Israel9,595 106+3329.1 0.3261%
Grenada112 100+2,3410.6 0.5117%
Mongolia3,175 98+1094.7 0.1565%
Montenegro546 88+75.9 0.9430%
Georgia3,168 85–3479.6 2.1411%
Anguilla12 82+11861%
Kosovo1,463 79–1826.3 1.42
Saint Lucia120 65+251.9 1.0215%
Malaysia19,847 62–8297.3 0.9348%
Cuba6,613 58–2878.6 0.6935%

podaci od danas, 4. septembra, sortirani po najviše zaraženih na 100,000 stanovnika.
Crna GOra na 4. mestu, Kosovo na 7.

Sad (4. septembar) gledam podatke:

U celom svetu ima 219 miliona prijavljenih slučajeva, a na populaciju od 7.9 milijarde to je 2.8%

SAD ima do sada 39 miliona prijavljenih slučajeva. Ogroman broj, ali to je samo oko 11,8% populacije
Indija ima ima oko 33 miliona prijavljenih slučajeva, ali na preko 1,3 milijarde stanovnika to je tek 2.5% populacije
Rusija ima malo manje od 7 miliona priojavljenih slučajeva a na 144 miliona stanovnika to dodje oko 4,9% populacije
Nemačka oko 4 miliona prijavljenih slučakjeva na 83 miliona stanovnika je oko 4,8% populacije
Srbija ima oko 773 hiljade prijavljenih slučajeva a na oko 7 miliona stanovnika to je oko 11%. populacije

U Srbiji je zvanično od posledica korone umrlo 7,339 (poslednji ažurirani podaci). TO znači po jedan čovek na svakih 1000 stanovnika. Ili svaki stoti zaraženi.

Back