Sveto Trojstvo

dog face

Poznat
Poruka
7.500
podstaknut temom oko veronauke u skolama , palo mi je na pamet i zapitao sam se kako neko dete moze da shvati sta je to Sveto Trojstvo ? :eek: , pa eto jel moze neko od vas da objasni ukratko sta je to ? ja to nista ne razumem, a ne znam kako bi moglo neko dete u osnovnoj skoli da razume, ovo je pdf religija,pa pretpostavljam da vi ovde znate o tome nesto :ok:

podstaknut temom oko veronauke u skolama , palo mi je na pamet i zapitao sam se kako neko dete moze da shvati sta je to Sveto Trojstvo ? :eek: , pa eto jel moze neko od vas da objasni ukratko sta je to ? ja to nista ne razumem, a ne znam kako bi moglo neko dete u osnovnoj skoli da razume, ovo je pdf religija,pa pretpostavljam da vi ovde znate o tome nesto :ok:

Pa i nemoze :lol:
Trojstvo je filozofija nehriscanska, paganska doktrina koju je crkva preuzela u 4 veku...

BOG je JEDAN prema BIBLIJI.
Tvorac je JEDAN apsolut je Jedan.

gde videste tri apsoluta :lol:

prema definiciji Trojstvo je je tri Boga u jednom, od kojih su sva trojica iste velicine a istovremeno jedan Bog :lol:

trijade bogova su zastupljene u hinduizmu i istocnjackim religijama...

evo sve o tome ovde

The Origin of the Trinity: From Paganism to Constantine
http://www.heraldmag.org/olb/Contents/doctrine/The Origin of the Trinity.htm

Poslednja izmena:
Pa i nemoze :lol:
Trojstvo je filozofija nehriscanska, paganska doktrina koju je crkva preuzela u 4 veku...

BOG je JEDAN prema BIBLIJI.
Tvorac je JEDAN apsolut je Jedan.

gde videste tri apsoluta :lol:

prema definiciji Trojstvo je je tri Boga u jednom, od kojih su sva trojica iste velicine a istovremeno jedan Bog :lol:

trijade bogova su zastupljene u hinduizmu i istocnjackim religijama...

Врховни бог наших предака је био Триглав и то ваља истаћи...

U svakom slucaj uto i ne treba uciti

Treba znati sta kaze Biblija o tome i to je ISTINA.

Prema Bibliji JEDAn je BOG TVORAC APSOLT JHVH iliti Jehova

Isus Hrist je Bozji SIn.

a Sveti Duh je Bozja delujuca sila...

butji :cao:

kako se tumaci ova slika ?

220px-Trojstvo.jpg

Bog je Jedan zar ne :)

Trojstvo, odnosno Sveto trojstvo (grčki: Αγία Τριας ili Αγία Τριάδα, latinski: Sancta Trinitas) je kršćanski nauk koji drži da je Bog jedno biće koje postoji kao jedinstvo tri osobe: Oca, Sina (Isusa Krista) i Svetog Duha.

izvor je wikipedia.. mislim ako je jedan cemu ove podele .ispada da je krscanski bog neki sizofrenicar il nesto... i dalje mi nis nije jasno

Trojstvo, odnosno Sveto trojstvo (grčki: Αγία Τριας ili Αγία Τριάδα, latinski: Sancta Trinitas) je kršćanski nauk koji drži da je Bog jedno biće koje postoji kao jedinstvo tri osobe: Oca, Sina (Isusa Krista) i Svetog Duha.

izvor je wikipedia.. mislim ako je jedan cemu ove podele .ispada da je krscanski bog neki sizofrenicar il nesto... i dalje mi nis nije jasno

A je li to "krscanski" Bog...ima tamo i neki Arije koji bio krscanin a mislio drugacije :D

pa jednostavno nije tako

kao sto rekoh crkva je preuzela tu filozofiju...
prvobitno hriscanstvo i Biblija znaju da postoji JEDAN BOG.

Back