Ne trudite se, sam cu obrisati. 

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Darvinov čovek - homo ekonomikus - ostvaruje zadovoljstvo isključivo sticanjem materijalnih dobara, a sreća ostaje nedostižna.
Sklad duše sa njenom vrlinom je zaboravljena.
Komunikacija nije apriorni cilj koji se mora ostvariti. Komunikacija je moguća samo sa onima koji se trude da čuju i razumeju. Ima još kulturnog sveta, pristojnih ljudi koji su voljni da saslušaju i razumeju. Hvala bogovima.
Pravi klovnovi se danas nalaze iza maski.Ljudi sve ređe idu u pozorište.
Siti su drama, tragedija, Hamletovog hoću-neću prenemaganja...
Sada obožavaju cirkus, kao što su ga oduvek obožavala deca.
Toliko ga obožavaju da su ga iz cirkuske šatre preneli u svoj život.
Predstave se održavaju u svakoj kući, na ulici, po trgovima, državnim ustanovama, stadionima,
tv ekranima...
Keze se nakaradne maske neveštih klovnova, lažnih osmeha ili oblivene suzama.
Pljuju se, šutiraju, divljaju i zasipaju tortama od ...
Sve je to laž.
Ili je to naša nova istina?
Gde nestadoše dragi pravi klovnovi i nežna bleh muzika?![]()
I ja pričam, i nalazim da je dobro razgovarati sa pametnim čovekom.Pričam sama sa sobom, oduvek.
To me spasava.
Laku noć , dobri ljudi, gde god da ste.![]()
Istina je što je rekao Bela Lugoš, svaki glumac mora biti pomalo lud. Baš kao i svaki umetnik.
Kada glumac "ulazi u ulogu" mora ubediti sebe da on nije on, glumac, nego uloga koju igra.
Tako vrhunski glumci uspevaju da nam verno predstave i približe junake koje glume.
A onda, kada se predstava završi, glumac mora "izaći iz uloge", i vratiti se u sebe.
Mnogi glumci "izlazak" rade alkoholom. Zato u foajeu ili u neposrednoj blizini pozorišta uvek postoji bife.
Ta vrsta stresa, razume se, nije bezazlena, ali je žrtva vredna u poređenju sa onim što nude - prosvetljavanje masa.
Umetnici su svetlo i so ovom svetu. Njihova svesna žrtva kulturi, osvetljavanju društva, mora biti primećena.
Umetnici su zaslužni građani. Nisu društvu dali samo osam sati rada kao obični ljudi; uložili su sebe.
Bravo, prijatelju!Još od Vavilona su nam pomešani jezici, ne razumemo se i ne trudimo da sa razumevanjem saslušamo drugog.
Najveći uspeh u "razumevanju" je procena koliko se ono što drugi govori uklapa u lični šablon onoga ko sluša.
Dakle, prosto upoređivanje karakterističnih tačaka i procena poklapanja. Kao kod računara sa bušenim karticama.
Manja je šteta ostati neshvaćen nego sebe degradirati da bi te svako razumeo.
Kada bih ja umeo da pričam sa ludacima, zaposlio bih se lepo u najbližoj ludnici i primao platu i topli obrok iz budžeta.
Ne umem da pričam sa ludacima da me razumeju i vole. Ako ikada "propričam" tim jezikom, to više neću biti ovaj ja.
Nemoguce je bilo kome bilo sta reci. U najboljem slucaju registrovace potvrdu svog misljenja, u najgorem napad i sukob.
Sve je manje dijaloga. Svako se obraca samo i jedino sebi.
Divno napisano! Postoji jedan fenomen kod vrsnih glumaca: posle godina provedenih u različitim ulogama sebe samog, prestaju da glume, jer su stigli do sopstvene razgolićenosti... Tako je Mata Milošević, bard jugoslovenskog teatra, prestao biti glumac i počeo je da se bavi režijom.. veoma uspešno!Istina je što je rekao Bela Lugoš, svaki glumac mora biti pomalo lud. Baš kao i svaki umetnik.
Kada glumac "ulazi u ulogu" mora ubediti sebe da on nije on, glumac, nego uloga koju igra.
Tako vrhunski glumci uspevaju da nam verno predstave i približe junake koje glume.
A onda, kada se predstava završi, glumac mora "izaći iz uloge", i vratiti se u sebe.
Mnogi glumci "izlazak" rade alkoholom. Zato u foajeu ili u neposrednoj blizini pozorišta uvek postoji bife.
Ta vrsta stresa, razume se, nije bezazlena, ali je žrtva vredna u poređenju sa onim što nude - prosvetljavanje masa.
Umetnici su svetlo i so ovom svetu. Njihova svesna žrtva kulturi, osvetljavanju društva, mora biti primećena.
Umetnici su zaslužni građani. Nisu društvu dali samo osam sati rada kao obični ljudi; uložili su sebe.