Svete li se deca?

Па да, али шта је у ствари у интересу детета, то што двоје људи који се не трпе одлуче да неће ни да се потруде јер, не постоји боља алтернатива за одрастање од функционалне породице. Тих породица са насиљем, болестима зависности нема толико колико хировитих, себичних и непромишљених родитеља.

Па сад, не знам зашто се полази од тога да се људи радије разводе него да се малкице потруде...
Ко је прошао развод зна колико је болан и тежак... Не разумем зашто би ико радије изабрао ту муку, ако већ може само мало ''да се потруди'', пада спасе брак и да сви срећно живе?!

Па да, али шта је у ствари у интересу детета, то што двоје људи који се не трпе одлуче да неће ни да се потруде јер, не постоји боља алтернатива за одрастање од функционалне породице. Тих породица са насиљем, болестима зависности нема толико колико хировитих, себичних и непромишљених родитеља.
Потруде се и не иде.
Потруде се поново и опет не иде.
А све време праг толеранције пада и пада и пада....
И на крају дете живи уз родитеље који се не поштују ''ич'', свађају се нон-стоп, у атмосфери константне напетости.
И није то кључно јер жив човек све прегура.
Него оно што заостане, а то је поремећена перцепција мушко/женских односа, брака, заједнице.
Дете ''развије потребу'' за тако накарадним односом и управо зато се деца из таквих бракова чешће накарадно жене и удају, за неодговарајуће партнере.

Ово пишем на бази искуства и живота у породици у којој су покушавали скоро 10 година да одрже цркотину од брака, а за то време сестра и ја навлачиле којекакве фрустрације- сестра комплекс ниже вредности, а ја страх од везивања.

Резултат: сестра са 33 године већ у другом браку, ја са 30 година бежим од брака као ђаво од крста.

'Фала тати и мами на бризи, до неба! ;)
Ј6т. до седамнаесте сам имала породицу на окупу, благиш мени.:roll:

Poslednja izmena:
Па колико видим, нисте израсли у проблематичне личности, а дијаметрално супротно је могуће да се понашате у грађењу веза.
Оно што, ако се присетите, имамо заједничка сећања на приче из живота деце са којима смо расли. Сећате се онога кад дођу од једног родитеља и озарени кажу: отац питао како је мајка, распитивао се о њој :))) Прво сам мислио да је то сл. само са девојчицама, да су емотивније, међутим не, сва деца разведених родитеља су имала неку фикс-идеју и наду барем неко време да ће имати њих двоје поново заједно, под истим кровом.
Разумем све, само преносим своја сећања ;)

Откуд знаш да нисмо проблематичне личности?

Човек може бити проблематичан и за себе, не само за друштво.

Као веома интроспективна персона , могу ти рећи да су ми многе црте личности базиране на тим проблематичним породичним односима. И за проблеме у партнерским односима кривим управо двојац ''отац-мајка''.

Имам приличан број примерака око себе који су исту причу прошли као ја. И сви имамо исти закључак - требали су много раније да се разиђу и поштеде нас фарсе. Моја сестра се управо по том кључу и развела први пут.

Деца осете кад се родитељи не воле, фолирали се они макар као најпрофесионалнији глумци.
И ако мислиш да је тако лако штедети децу у тим ситуацијама, грдно се вараш.

Сваки случај јесте за себе али кад већ дође до раскола боље је што пре завршити агонију него увлачити и оне који су најмање криви у њу.

Моји родитељи су цивилизовани, образовани људи. Ништа више од свађа нам нису никад приуштили, пуно су се трудили , чак су се разишли на лично мој захтев.
А да сам била паметнија, тражила бих им много раније да се разиђу. :lol:
Иронија али истина је.

Ништа ти мени ниси рекла, какви су били према вама (деци)? Злостављали су вас, нешто вам ускраћивали, третирали као неуспеле абортусе?
Твоје мишљење је грађено 17 година, малтене пунолетство, узраст као деца из ове теме - када им више нисте били толико потребни, кад су вам биле друге ствари важније као интересна сфера од њих. Васпитали вас јесу. Да ли се сматраш неваспитаном? Нисте стекли радне навике, немате изграђен систем вредности, не волите људе. Тако ја своје васпитавам, трудим се, ваљда ће бити ок.
Ако нема последица по друштво, онда нисте проблематичне личности, да ми не измишљамо сада ту ствари лол...
Знам да је речено у шали, али стварно ниси говорила родитељима да се разведу ако не могу заједно? Ја јесам. Врло брзо сам научио ту и сл. лекције, а онда када сам им то говорио само сам гледао како се понашају - погледају се у јеку расправе - МУ? Тако сам научио и да се не мешам у њихове расправе, не заузимам стране јер их сутра затекнем како пију кафицу и цвркући, а ја сав смлаћен и нервозан; у (моји се нису раз. није им падало ни на памет, чудна је то била љубав и однос, али је била..не морамо ми, Софија, увек и баш све да разумемо)
Мислим да твоје мишљење о бољем разводу по децу не дели већина деце раз. род.

Poslednja izmena:
Mislim da je razvod los. |I da treba spasavati brak. A najbole je da ne dodje do toga da ga treba spasavati, nego ga negovati. Ali ako dodje do toga d anema vise sta da se spase...da se sve otelo kontroli id a ne postoji makar ni jedan jedini momenat koji dvoje ljudi mogu da podele...onda ne vredi vise...
Ja sam se razvela, a trudila sam se iz sve snage, na zalost taj covek, otac mog deteta je hteo da ja budem sa njim, ali on nikad nije hteo da bude sa mnom. I da, razisli smo se necivilizovano i prostacki, na sudu smo vec godinu ipo dana...Tako da od loseg braka, dobila sma jos gori razvod..

Veceras sedim sama...on spava..otisao u krevet rano razocaran i zalostan...tesko mi je da ga gledam tavog a opet ne znam vise ni sta da mu kazem...I on je jedan od mora razvedenih ciju decu gleda majka a on ima pravo da ih vidja vikendom...u stvari on ima pravo da ih vidi kad hoce oni vise nisu tako mali znaju gde stanuje znaju da mogu da pozvone kad hoce...ali nece...sve su dalji kako vreme prolazi...on panicno smislja nacine da se ne udalje i pored redovnog obaveznog placanja uvek organizuje nesto gde sve plati jer zeli da im ugodi...plan je bio da za rodjendan nj sina idemo u inostranstvo na jedno mesto koje im se dopalo sa interneta...medjutim ne javljaju se ne odgovaraju na njegove pozive i ne znam hocemo li uopste ici..Vidim da mu je tesko da se preispituje gde je pogresio a ja ga tesim da su oni vec veliki i da im je prece njihovo drustvo od nas...slaba vajda jer on misli da majka vrsi uticaj na njih..tako se sve krece u zacaranom krugu...meni ga je zao ali kako ja tu da se mesam...pitam se samo eto da li se oni to njemu podsvesno svete zbog razvoda...Napominjem da su sa mnom u korektnim odnosima da smo se uvek slagali i da nikad nisam osetila da imaju nesto protiv nas...imali smo 5 god otkako smo zajedno vrlo lepih putovanja i dozivljaja...:think:

Prestanite da im ugadjate ako zele da dodju neka dodju ako ne, momentalni fajront.

Back