Svet šarene zabave ili prevara

necu kociti svoju cerku, koja ima afinitete ka manekenstvu, ako ih ima da se bavi time. Sa 16 godina, a moja je obaveza da do tada u njoj izgradim osjecaj i stav o svemu tome.

A sto se tice "zvijezdica granda". Odurno mi je govoriti o tome.
Znam nastup klinca od 10-ak godina, onako malo prasence, podgojen i napuvan. Djuska i pjeva, a onda iskacu poput Colicevih lokica, curice od 6-8 godina u ljutim minicima, nafrakane, usminkane... Pi!!! I plesu oko njega, pa se trljaju, grle ga... Ma daj.

To meni jaaaako smrdi. Nikada, ali nikada u zivotu ne bih svoje dete uvukla u to.
Pa cak da je sve i regularno, mozete samo zamisliti kakav je taj hotel u Golupcu. Ne bih tamo boravila ni da mi plate, a kamo li jos vodila dete.
Nas su nesto vrbovali da prijavimo cerkicu ne neki od tih "kastinga" i glat sam odbila. Kad odraste nek bira sta ce biti, dok se ja pitam nece vrckati na bini.
Nisam mogla da verujem kad sam cula sta neke majke rade samo da bi im cerke postale manekenkice. Devojcicama od 5-6 god. izvlace pramenove, ugradjuju one dijamantice u zube, feniraju, sminkaju... zar je to normalno???

zavisi o cemu se radi...reklama za fructis (sampon), ili nivea losion za decu zasto da ne...zavisi koliko je ozbiljna firma. znam jedan par cije cerke ponekad snime neki reklamni spot bas za sampone, devojcice imaju deset godina, i one afro kosice. pametna, lepo vaspitana deca, nisu se promenile zbog tih reklama. novac koji zaradjuju stede i meni je to sasvim u redu. mama radi kao stilista pa poznaje ljude koji snimaju reklame, svaki put ih ona vodi na snimanja.

ljudi, ne znam da li ste videli te plakate, ja jesam i stvarno se slažem sa Acom - užasni su! nikada ranije nisam videla TAKVE slike dece! jadna devojčica zaista izgleda kao iz nekog pedofilskog sna. kad sam videla plakat toliko mi se digao pritisak, ne mogu vam opisati! oni koji prave TAKVE fotografije sigurno nisu bezazleni ljudi koji prave reklame za šampončiće! sve bih ih pohapsila :evil:

http://www.roditelj.org/saopstenje -fangofajt.html

SAOPŠTENJE POVODOM PLAKATA AGENCIJE "FANGO FAJT"

Povodom zloupotrebe dece u reklamne svrhe opisane u tekstu „ Devojcice kao Plejbojeve zecice" objavljenog u listu Glas javnosti dana 11.12.2006. godine, Udruzenje gradana ostro protestvuje. Tekst se odnosi na plakate agencije „Fango fajt" koji su u Kraljevu najavljivali „Novogodisnju sarenu zabavu" u mataruskom hotelu „Termal", a koji na izuzetno neukusan i neprimeren nacin prikazuju devojcicu u kostimu Plejbojeve zecice. Smatramo da su ovakvi ispadi degradiraju prava deteta i roditelja, zloupotrebljavaju roditeljsku ljubav i neinformisanost i doprinose opstem srozavanju drustvenih vrednosti.
Verujemo da ce lokalna zajednica u Kraljevu, koja je vec reagovala, pokrenuti inicijativu da se dogadaj ne zavrsi samo na uklanjanju zalepljenih plakata i da ce nadlezne ce instance pozabaviti pozadinom citave akcije i ispitati moguce posledice, odnosno utvrditi ko i sta se nalazi iza ovakvih agencija. Podsecamo da po vazecem Zakonu o oglasavanju (Clan 40.), maloletna lica mlada od 16 godina ne mogu da se u oglasnoj poruci dovode u vezu sa seksualnoscu, i da je za taj prekrsaj predvidena kazna. Udruzenje RODITELJ dodatno poziva roditelje na opreznost kada su u pitanju „agencije" tog i slicnog tipa pre nego sto im posalju svoje dete, a narocito na „modne" agencije i organizatore „modnih" takmicenja koji decu fotografisu i nagraduju za „lepotu". Smatramo da za ovaj i slicne slucajeve veliki deo odgovornosti snose i sami roditelji koji su ili nesvesni da svoju decu ukljucuju u neukusna i psiholosko-pedagoski neprikladna takmicenja, ili su jednostavno nezainteresovani – dok ne dode do nezeljenih posledica.
Udruzenje RODITELJ poziva na detaljno zakonsko uredivanje svih oblasti zabave i edukativnih kurseva za decu, kako bi se stavila tacka na zloupotrebe ove vrste.

Back