Sveštenik silovao devojčicu u crkvi kod Kovina

antitiranin

Aktivan član
Poruka
1.933
Sveštenik M.Đ. (56) u mestu Pločica kod Kovina uhapšen je zbog sumnje da je više puta silovao dvanaestogodišnju devojčicu u crkvi i u svojoj kući, piše “Alo”

Kako navodi “Alo”, sveštenik je otkriven pošto su meštani Pločice počeli da odbijaju da krste decu u crkvi jer su verovali da je M.Đ. sklon bludu. Glasine su došle do policije, koja je nakon tromesečne istrage otkrila da je pop silovao devojčicu.

Pronađena je i devojčica i ginekološkim pregledom je utvrđeno da je silovana. Pop je uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati.

M.Đ, kako ističe “Alo”, ima ženu, koja je trenutno u Austriji, i troje dece.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/451628/Svestenik-silovao-devojcicu-u-crkvi-kod-Kovina

Poslednja izmena od moderatora:
Sveštenik M.Đ. (56) u mestu Pločica kod Kovina uhapšen je zbog sumnje da je više puta silovao dvanaestogodišnju devojčicu u crkvi i u svojoj kući, piše “Alo”

Kako navodi “Alo”, sveštenik je otkriven pošto su meštani Pločice počeli da odbijaju da krste decu u crkvi jer su verovali da je M.Đ. sklon bludu. Glasine su došle do policije, koja je nakon tromesečne istrage otkrila da je pop silovao devojčicu.

Pronađena je i devojčica i ginekološkim pregledom je utvrđeno da je silovana. Pop je uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati.

M.Đ, kako ističe “Alo”, ima ženu, koja je trenutno u Austriji, i troje dece.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/451628/Svestenik-silovao-devojcicu-u-crkvi-kod-Kovina

.

Bravo, uspeo si da izjednačiš celu crkvu sa jednim sveštenikom. Uzgred, za hiljade sličnih slučajeva katoličke crkve širom sveta nema te nigde da otvoriš temu...

Srbi su generalno velike *ičke,jaki samo na rečima,retko ko će da se usudi da nekog odrobija,pa makar taj ubio ili silovao njegovo dete/ženu/sestru...
Ne bih se slozila s tobom da smo mi takve p...e. Medjutim , mi smo inertni, u kafani i na slavama yebemo svakome sve po spisku, ali smo definitivno ljudi
bez civilne hrabrosti koji se nikada nece suprotstaviti jacem i mocnijem od sebe, a jaca je i mocnija danas i crkva.
Zato ces cuti da se to radi i kod katolika, ali opet ne razumes da li zato sto se to tako radi kod katolika za nas treba da bude normalno
i drustveno prihvatljivo?

Ni jedna sredina nije bez pojedinaca koji ne služe na čast već baš naprotiv...
Ovakva iživljavanja su za osudu i za sankcije ali to ne bi trebalo zloupotrebljavati pa preko pojedinačnih slučajva
upuštati se iz nekih svoji ličnih razloga i interesa u obračune sa onima koji im iz ko zna sve kojih razloga nisu po volji.
Svako ima svoje ime i prezime i treba da odgovara za svoje poteze a ne da se prave zlonamerne generalizacije i uopštavanja.
Nažalost bude i slučajeva da nekim uzornim ljudima i personama "iskoči neki osigurač u glavi i dođe do kratkoga-spoja" pa naprave i ono što niko očekivao od njih nije pa ni oni sami.
Pa takvi nekada tek posle kada im se razbistri u glavi shvate šta su učinili, i zbog toga se gorko pokaju.
Ali učinjeno je učinjeno i svako treba da stane iza svojih postupaka i da za njih odgovara i pred Bogom i pred ljudima.

Ovakva iživljavanja su za osudu i za sankcije ali to ne bi trebalo zloupotrebljavati pa preko pojedinačnih slučajva
upuštati se iz nekih svoji ličnih razloga i interesa u obračune sa onima koji im iz ko zna sve kojih razloga nisu po volji.
Svako ima svoje ime i prezime i treba da odgovara za svoje poteze a ne da se prave zlonamerne generalizacije i uopštavanja.
Nažalost bude i slučajeva da nekim uzornim ljudima i personama "iskoči neki osigurač u glavi i dođe do kratkoga-spoja" pa naprave i ono što niko očekivao od njih nije pa ni oni sami.
Pa takvi nekada tek posle kada im se razbistri u glavi shvate šta su učinili, i zbog toga se gorko pokaju.
Ali učinjeno je učinjeno i svako treba da stane iza svojih postupaka i da za njih odgovara i pred Bogom i pred ljudima.

Svakako da svuda ima pedofila pa i u crkvi. Niti je to nesto novo niti neobicno.
Medjutim ja sam bila zgrozena kada sam procitala da ovom matorom popu ( 56 godina) sledi 3 godina zatvora ukoliko naravno sud ne odluci da je
predmet zastareo. Jos me vise izludjuje da se nece javiti nijedan vladika nego ce vladike i dalje trudibiti o gej paradama i zlu koje dolazi od homoseksualaca.

Zasto ne sme da se prica o svestenicima zlotvorima iz Srbije?
Kakve veze imaju neki katolici sa Filipina sa slucajem silovanja deteta iz Srbije?

Naravno da sme da se priča, i ja bih prvi, da se dokopam stoke, izmislio nekoliko potpuno novih načina mrcvarenja, kako bi on smrt dočekao u sporom i bolnom stilu. Problem je u tome što je mozak koji je postavio temu u svom komentaru dodao (to je kasnije izbrisano) "biće baš lepo kada nam Zveri i sveštenici budu vodili državu", ili nešto u tom stilu, zbog čega sam i napisao svoj komentar...

Svakako da svuda ima pedofila pa i u crkvi. Niti je to nesto novo niti neobicno.
Medjutim ja sam bila zgrozena kada sam procitala da ovom matorom popu ( 56 godina) sledi 3 godina zatvora ukoliko naravno sud ne odluci da je
predmet zastareo. Jos me vise izludjuje da se nece javiti nijedan vladika nego ce vladike i dalje trudibiti o gej paradama i zlu koje dolazi od homoseksualaca.

Nažalost, negativaca i negativnih dešavanja i pojava ima svuda.
Nema toga ko je bez mane, greha, greške...
Nedela i jesu za osudu i sankcije i zato postoje i ovozemaljski i zakoni i sudovi,
o čijim presudama mi možemo imati svoj stav, diskutovati o tome isl, slagati se ili ne
a nedelo i dalje će ostati nedelo.
A ni u okvirima Crkve teško da će onakvi napredovati već baš naprotiv...,
kod većine će naići na prezir i to njihovo nedelo i sramota će ih pratiti nadalje u životu.
Msm da se neki Vladika nema zašto da se posebno oglašava zbog svakoga pojedinačnoga slučaja
a koji može samo da ponovi ono što smatramo i svi mi kao i pravosudni sistem i da taj nečasni i neljudski čin osudi. A problema raznih i negativnih dešavanja i pojava u životu nažalost ne manjka i izjašnjavanje o njima
je često neophodno.

Poslednja izmena:
Naravno da sme da se priča, i ja bih prvi, da se dokopam stoke, izmislio nekoliko potpuno novih načina mrcvarenja, kako bi on smrt dočekao u sporom i bolnom stilu. Problem je u tome što je mozak koji je postavio temu u svom komentaru dodao (to je kasnije izbrisano) "biće baš lepo kada nam Zveri i sveštenici budu vodili državu", ili nešto u tom stilu, zbog čega sam i napisao svoj komentar...
Pa to nisam videla, a sigurno da bih reagovala kao i ti. Nema tu veze ko je iz koje partije, pedofil je pedofil, ja sam se samo zaprepastila da su kazne tako male
za seksualnu zlouptrebu dece.

Nažalost, negativaca i negativnih dešavanja i pojava ima svuda.
Nema toga ko je bez mane, greha, greške...
Nedela i jesu za osudu i sankcije i zato postoje i ovozemaljski i zakoni i sudovi,
o čijim presudama mi možemo imati svoj stav, diskutovati o tome isl
A ni u okvirima Crkve teško da će takvi napredovati već baš naprotiv...,
kod većine će naići na prezir i to njihovo nedelo i sramota će ih pratiti nadalje u životu.
Msm da se neki Vladika nema zašto da se posebno oglašava zbog pojedinačnih slučajeva i nedela
a koji može samo da ponovi ono što smatramo i svi mi kao i pravosudni sistem i da taj nečasni i neljudski čin osudi. A problema raznih i negativnih dešavanja i pojava u životu nažalost ne manjka i izjašnjavanje o njima
je često neizbežno.

Znaci da su vladike neka visa bica, grehovi i zlodela njihovih podcinjenih ne treba da ih zanimaju?
Pa cemu i kome oni onda sluze? Koja je svrha njihovog postojanja?
Od Pape se ocekuje da reaguje na svaki "prekrsaj" na zemaljskoj kugli, a ovaj sada to uredno i radi, ali sta se tice srpskog vladike
koji njegov pop koga iskorascava ( sto materijalno, sto seksualno)?

I sta kaze nas patrijarh? Ili je on Bog Sunca pa i ne cita vesti?

Znaci da su vladike neka visa bica, grehovi i zlodela njihovih podcinjenih ne treba da ih zanimaju?
Pa cemu i kome oni onda sluze? Koja je svrha njihovog postojanja?
Od Pape se ocekuje da reaguje na svaki "prekrsaj" na zemaljskoj kugli, a ovaj sada to uredno i radi, ali sta se tice srpskog vladike
koji njegov pop koga iskorascava ( sto materijalno, sto seksualno)?

I sta kaze nas patrijarh? Ili je on Bog Sunca pa i ne cita vesti?

E vidiš kako izvrćeš stvari i usmeravaš ih u pogrešnome pravcu.
Ovakav pojedinačni slučaj jeste za osudu ali raznih slučajeva, više ili manje negativnih,
ima more...
Svi mi svakodnevno kao i u svome životu i na svome životnome putu pravimo razne poteze, neke loše neke dobre,
ne nedostoje ni jednih ni drugih, i očekivati da se o svakome tome (ne)delu neko treći izjašnjava
je apsurdno. Zna se i može se znati šta je dobro a šta ne, nema potrebe da neko treći ocenjuje
apsolutno svaki naš potez.
Papa i jeste na čelu najveće verske institucije koja generiše svašta-nešta i dobroga i lošega.

Poslednja izmena:
E vidiš kako izvrćeš stvari i usmeravaš ih u pogrešnome pravcu.
Ovakav pojedinačni slučaj jeste za osudu ali raznih slučajeva, više ili manje negativnih,
ima more...
Svi mi svakodnevno kao i u svome životu i na svome životnome putu pravimo razne poteze, neke loše neke dobre,
ne nedostoje ni jednih ni drugih, i očekivati da se o svakome tome (ne)delu neko treći izjašnjava
je apsurdno. Zna se i može se znati šta je dobro a šta ne, nema potrebe da neko treći ocenjuje
apsolutno svaki naš potez.
Papa i jeste na čelu najveće verske institucije koja generiše svašta-nešta i dobroga i lošega.
Da li si ti svestenik? Ako jesi, onda izvoli pa kazi da je ovo strahota sta je tvoj kolega uradio i da zbog
takvih zlocinaca SPC preti potop, a ako nisi onda izvoli pa normalno rezonuj jer je to dete od deset godina moglo da bude i moje i tvoje
ili od tvog ili mog brata.

I preskoci me o dobru i zlu jer to nema veze sa ovim gnusnim silovanjem deteta od deset godina.

Da li si ti svestenik? Ako jesi, onda izvoli pa kazi da je ovo strahota sta je tvoj kolega uradio i da zbog
takvih zlocinaca SPC preti potop, a ako nisi onda izvoli pa normalno rezonuj jer je to dete od deset godina moglo da bude i moje i tvoje
ili od tvog ili mog brata.

I preskoci me o dobru i zlu jer to nema veze sa ovim gnusnim silovanjem deteta od deset godina.

Msm da znaš da se o privatnim stvarima na forumu ne diskutuje i da ako neko nije nečiji zvanični glasnogovornik može govoriti-pisati isključivo u svoje ime, što naravno i ja činim.
Predstava da su sveštana lica neki supermeni bez mane i greha je pogrešna,
jer kamo sreće da niko i nikada nije ni mrava zgazio,
ali važan je put kojim se ide i po čemu se čovek ravna na tome putu. Tu nažalost bude i grešaka i lutanja isl.
Msm da ne treba da ponavljam pošto sam to već učinio da je onakv besramni i neljudski postupak za osudu i sankcije,
i msm da je to prilično dovoljno.
Oni koji bi da pojedinačne slučajeve zloupotrebljavaju u cilju obračuna sa jednom institucijom i onima koji im nisu po volji svesno i namerno zloupotrebljavaju i manipulišu sa pojedinačnim slučajevima.
Neka zgrada u kojoj se desi neko pojedinačno zlodelo ne može se zatvoriti u potpunosti za život njenih stanara
niti cesta u kojoj se desi neka pojedinačna nesreća ili zlo ne može se zatvoriti trajno za saobraćaj i kretanje,
već kao što već napisah svako kao individua treba da ima i odgovorost a ne da se krije iza nekih drugih, trećih, viših isl

Poslednja izmena:
Msm da znaš da se o privatnim stvarima na forumu ne diskutuje i da ako neko nije nečiji zvanični glasnogovornik može govoriti-pisati isključivo u svoje ime, što naravno i ja činim.

l

Ne, ne znam, a pojma nemam sta je ovde privatno i cije privatne tajne otkrivam sada pisuci o ovom zlikovcu.
Nego, jel ti meni nesto pretis ili imas neki problem sa iznosenjem svojih misli?

Ne, ne znam, a pojma nemam sta je ovde privatno i cije privatne tajne otkrivam sada pisuci o ovom zlikovcu.
Nego, jel ti meni nesto pretis ili imas neki problem sa iznosenjem svojih misli?

Msm da imaš problem druge vrste a koji ispoljavaš kroz ovakav obračun sa onima koji ne misle kao ti.
Mada u ovome slučaju po pitanju osude ovakvoga zlodela o kojem je reč na ovoj temi se u potpunosti slažemo
u osudi i zlodela i onoga ko ga je učinio.
Ali nekome izgleda nije ni to dovoljno pa bi eto išao u neke lične obračune i protiv pojedinaca i protiv onih koji takvima nisu izgleda po volji, a iza toga se onda očito krije nešto drugo.

Poslednja izmena:
Zasto ne sme da se prica o svestenicima zlotvorima iz Srbije?
Kakve veze imaju neki katolici sa Filipina sa slucajem silovanja deteta iz Srbije?

Zato sto oni po Dverjanima treba da budu zasticena vrsta. Ne mozes nista da kazes da su nesto konkretno lose uradili, odma' ce da te optuze da si komunista, i da vrsis prljavu kampanju protiv Crkve i njenog bezgresnog svestenstva.

- - - - - - - - - -

Ovde se vrsi masa generalizacija samo kada to srpskim patriotama odgovara. Kada ne odgovara, svaki pokusaj uopstavanja konkretnog slucajeva ce biti docekan na noz.

Msm da imaš problem druge vrste a koji ispoljavaš kroz ovakav obračun sa onima koji ne misle kao ti.

.

Ne razumem. Dete je silovano, zloupotrebljavano na najstrasnije nacin dve godine i ti meni mantras o o nekakvim obracunima
i mojim nekakvim problemima? Da nemas mozda ti neki problem, a stidis se da kazes da je problem sto ce SPC da zatashka i ovaj zlocin
kao i ranije sa Pahomijem i kompanijom, a politicari i justicija ce SPC u tome fino pomagati pa ce drzati predmet u fijoc dok ne zastari.

o kakvom razbistravanju i pokajanju ti prichash, on je tu devojchicu silovao u vishe navrata i ne treba on da stane ni iza chega, njega jednostavno treba da nema, razumesh...

Back