Pitanje je jednostavno - zbog čega ljudi to rade?
Sad baš nešto razmišljam o tome i nije mi jasno zbog čega se neki ljudi svesno upuštaju u brak sa pogrešnom osobom - mada kraj sebe imaju i pravu.
Evo par primera :
Moj svekar je nakon prvog razvoda bio u vezi sa ženom koja mu je bila desna ruka na poslu i sa kojom je godinama privatno, dok se nisu upustili u vezu, bio najbolji prijtelj.
Svekrova porodica, sestra i majka, su totalno podržavale tu vezu kao i moj muž koji je tada bio klinac. Ta žena je krajnje normalna i pristojna, obrazovana je, dobro izgleda i ima sve ljudske kvalitete. Ne znam šta se njemu desilo, tek u nastupu privremenog ludila je oženio sadašnju ženu koju je znao nekih mesec dana i koja je totalni kreten. Jedini kvalitet koji ima je što frapantno liči na ovu prvu, do te mere da ljudi masovno misle da je u pitanju ista osoba. Druga žena mu je inače glupa i zla

Naravno, svako ima pravo na svoj izbor ali simptomatično je što se on posle godinu dana drugog braka dosetio da je lud za ovom bivšom, brže-bolje je opet smuvao i godinama se (dok nije otišao iz Srbije) otvoreno viđao sa njom dok je prema ženi bio OK ali ničega nije bilo, osim što su dobili decu. Sad nije u Srbiji, ta žena sa kojom je u ljubavi ga godinama čeka, on samo o njoj priča kad se javi ...
Moja drugarica je bila sa dečkom pet godina,
i njeni i njegovi su bili za tu vezu i njima je bilo dobro, voleli su se. Svađali su se povremeno oko nekih sitnica ali ništa bitno. Onda je ona raskinula sa njim, takođe zbog neke gluposti, i za mesec dana se udala za nekog Španca koji je radio kod nas u ambasadi. Prešli su da žive u Sarajevo, jer on sad radi tamo, a ona non-stop kuka jer voli ovog prvog
Treći slučaj - koleginica je bisex i to ne krije. Ima neku devojku za kojom je luda i sa kojom se viđa osam godina a usput je stigla da se veri

I sad šizi jer ne može da ostavi tog verenika a neće ni da se udaje i rađa mu decu
Šta to tera ljude da tako komplikuju i zezaju se sa ozbiljnim stvarima?