sverc cigaretama .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
koliko drzava zapravo gubi para svercom cigareta ( ili zaraduje kao npr crna gora ) ? ulaskom u eu cijena cigareta u rh ce skociti skoro 100 % . dakako da ce tada i sverc procvjetati tako da je to dvojsjekli mac .

bolje bi bilo da se cijena ne mijenja ali da se postrozi kontrola jer na svakoj trznici bez problema nabavis sve sto ti treba i 50 % jeftinije a policije niotkuda . zapravo i ne sjecam se kada sam zadnji puta cuo za zapljenu cigareta a vidam ih svih markica od bosanskih do srbijanskih .

koliko drzava zapravo gubi para svercom cigareta ( ili zaraduje kao npr crna gora ) ? ulaskom u eu cijena cigareta u rh ce skociti skoro 100 % . dakako da ce tada i sverc procvjetati tako da je to dvojsjekli mac .

bolje bi bilo da se cijena ne mijenja ali da se postrozi kontrola jer na svakoj trznici bez problema nabavis sve sto ti treba i 50 % jeftinije a policije niotkuda . zapravo i ne sjecam se kada sam zadnji puta cuo za zapljenu cigareta a vidam ih svih markica od bosanskih do srbijanskih .

Daj nađi neku vezu u Batrovcima na carini pa da pravimo poso. :cool:

Cena treba da ide gore iz prostog razloga što osoba koja puši narušava blagostanje drugih oko sebe i to mora da plati. Što se šverca tiče, siva ekonomija je jedan od uzročnika naše trenutne srećne situacije u Srbiji (i drugim pokleklim državama kad smo kod toga), tako da se treba jače nadzirati. To je win-win situacija - više prihoda od akciza za državu, više svežeg vazduha za nepušače. Pušači kupuju luksuznu robu, pa je moraju luksuzno i plaćati. :)

ima kod nas vas ld za 16 kuna . to je malo vise od 2 eura . koliko je tamo ld ?

Nešto više od 1 Evra. Možemo da se obogatimo za krato vreme.Šverc cigara niko ne juri nešto posebno, nije to droga pa da se prislujuškuju telefoni, prate ljudi i slično. Jedina opasnost je da ih prenesemo preko granice, ostalo sve ide glatko.

Al gde mi to da radimo, mi smo neozbiljni likovi čim blejimo po forumu, mada sam se ja devedesetih pomalo i bavio sa tim, zarađivao za džeparac od tih cigara, i to za solidan džeparac.

Back