Švedska - posao

Andrija1928

Početnik
Poruka
26
Zdravo svima. Imam 20 godina učim švedski vec pola godine pa u obzir uzmite to da jezik neće biti problem.
Jedan od uslova za odlazak je potvrda od strane poslodavca da imas gde da radiš. Interesuje me da li postoji neki spisak poslodavaca koji bi zaposlili mladu osobu koja dolazi iz zemlje koja nije u EU?
Dalje me zanima u vezi stana ili pak jedne sobe, kako funkcioniše iznajmljivanje za nas strance?
Da li neko ima kakvih iskustava sa tom zemljom? U obzir može da se uzme i da imam prijatelja u Stokholmu kod kojeg bih mogao za početak da boravim.
Koji su poslovi za koje postoje realne šanse da bih mogao da ih dobijem?
Možda neko zna neki ,,naš,, sajt ili grupu koja posreduje u pronalaženju kakvog posla tamo, svaka tačna informacija je dobro došla 🙂

Srednja-elektrotehnicar računara...za faks nije realno sa 20 godina..pa jel našao na kraju?

Jeste, ali je on Master masinski inzenjer.

Tesko ces sa tom skolom naci posao, po EU zakonima oglas mora da bude duzi od 30 dana kako bi drzava dozvolila prijem radne snage van EU.
Pokusaj sa jos nekim usavrsavanjima u struci, ako ti njima trebas vise nego oni tebi sve je lakse.

Back